Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ώριμη ψήφος, αυστηρή εντολή!

Ο ελληνικός λαός ψήφισε με ωριμότητα. Έδειξε τη δυσαρέσκειά του στην αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα έβαλε φρένο στην αχαλίνωτη φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα την εξουσία στα χέρια του. Από σήμερα κιόλας η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει πολιτική. Αλλιώς ο λαός θα αφήσει ελεύθερο το φρένο και ίσως πιο γρήγορα απ΄  ό,τι πιστεύουν στο στενό επιτελείο του κ. Σαμαρά.
Η γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και οι σημαντικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονότα που συνδέονται άμεσα με την κατάρρευση της μεσαίας τάξης. Ο κ. Σαμαράς  πλήρωσε άσχημα τις βασικές στρατηγικές επιλογές του κ. Στουρνάρα.  Ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρθηκε σαν να έχει απέναντί του κλέφτες και απατεώνες που είχαν σκοπό να κλέψουν το ελληνικό δημόσιο. Στραπάτσαρε την αξιοπρέπεια των νοικοκυραίων και πολλούς από αυτούς στην κυριολεξία τους κατέστρεψε.


Το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι να αντιληφθεί ότι οι ρίζες της βρίσκονται στη μεσαία τάξη κι ότι η υγιής ανάπτυξη της χώρας χρειάζεται απαραίτητα και τους μικρομεσαίους. Όσο η Νέα Δημοκρατία γυρίζει την πλάτη της στη μεσαία τάξη, τόσο θα αυξάνει τα ποσοστά των άκρων, αυξάνοντας τα αδιέξοδα για όλους.

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ακούσει επιτέλους τις φωνές εκείνες από το εσωτερικό του κόμματός του που πιέζουν εδώ και έναν χρόνο για μία άλλη οικονομική πολιτική. Χρειάζεται μία ουσιαστική συζήτηση με τις παραγωγικές δυνάμεις αλλά και τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα για την συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την Οικονομία. Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα περισσότερη συνεννόηση. Μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουμε στηρίξει όλες μας τις ελπίδες στην Ευρώπη. Κι έτσι εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα. Μας αρκούσε να είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εκείνο που δεν είχαμε σκεφτεί είναι ότι η ΕΕ απέχει σημαντικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μας διαφεύγει, έτσι, της προσοχής το ενδεχόμενο να μην υπάρχει η Ευρώπη που έχουμε ονειρευτεί. Το ερώτημα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά αν θα υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να φτιάξουμε τα του οίκου μας. Είναι η μοναδική ασπίδα μας για την προστασία μας στο μέλλον. Αυτό βλέπει ο κόσμος. Κι απαιτεί προτάσεις. Απαιτεί δημιουργικές πολιτικές.
Θανάσης Μαυρίδης από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά