Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Λόγια της... κάλπης!

Μια ακόμα έφοδος - η τρίτη κατά σειράν - στα... χειμερινά ανάκτορα δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα γιουρούσια και οι αλαλαγμοί, τα διχαστικά διλήμματα, όσο δραματική μορφή κι αν παίρνουν, δεν μπορούν να αναπληρώσουν την ανάγκη ενός πειστικού και ρεαλιστικού εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει.
Τα υπόλοιπα είναι αλχημείες για την παρουσίαση μιας εικονικής νίκης και προσφέρονται μάλλον για εσωτασική κατανάλωση...
Η ΝΔ ανακουφίστηκε πιο πολύ από τη χαμηλή επίδοση του δικομματικού της αντιπάλου και μάλλον δεν θα πρέπει να εκλάβει σαν...

νίκη την απώλεια του ενός τέταρτου περίπου της εκλογικής της δύναμης.
Η συνέχιση της στροφής προς τα ακροδεξιά και οι ακολουθούμενες παλαιοκομματικές μέθοδοι διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια ενός νέου - δικού μας -μνημονίου δράσης, θα της στοιχίσουν πολύ περισσότερο στις εθνικές εκλογές...

Το Ποτάμι είδε, στο ξεκίνημά του, να ψαλλιδίζονται τα... διψήφια όνειρά του.
Έχει σημασία να συνειδητοποιήσει, στη συνέχεια της διαδρομής του, ότι για την καταξίωση του "νέου", δεν αρκεί η απαξίωση του "παλιού"...

Η ΔΗΜΑΡ πλήρωσε τις συνέπειες της πολιτικής της τον τελευταίο χρόνο και τη στάση της, τόσο στο θέμα της διακυβέρνησης της χώρας, όσο και της (μη) συμμετοχής της στον διάλογο για τη ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου.
Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της "αριστεράς της ευθύνης" δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και - ευτυχώς - η λαϊκή θέληση δεν είναι διατεθειμένη να υπακούσει σε πλειοψηφίες συνεδρίων...

Η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης μιας ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης φαίνεται να άντεξε στην πίεση και την πολιτική - και όχι μόνο - επίθεση που δέχτηκε.
Ένα - μικρό, αλλά σημαντικό- πράσινο φως που δημιουργεί νέες δυνατότητες, αλλά που δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανένα εφησυχασμό.
Το αντίθετο. Οι προσπάθειες για μια,όσο γίνεται πιο ευρεία, συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων, ικανή να πρωτοστατήσει στις πολιτικές εξελίξεις, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την προγραμματική σύγκλιση σε ένα κοινό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στους πολίτες μέχρι τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής απλώνεται ολοένα και πιο βαθιά στην ελληνική κοινωνία. Ελαφρυντικά για τους ψηφοφόρους της δεν υπάρχουν, όπως και για όσους τους αντιμετωπίζουν με... κατανόηση και επιείκεια.
Μόνο η κοινή και αποφασιστική δράση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αφυπνιστεί και να αντιμετωπίσει τον νεοναζιστικό κίνδυνο, πριν να γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Το σπουδαιότερο! Καμίνης και Μπουτάρης ξανά δήμαρχοι. Ο θρίαμβος μιας τοπικής αυτοδιοίκησης που προσπαθεί να αναπνεύσει!
 http://www.metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά