Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Πλάκα μας κάνετε;»

Για «πλάκες» λέγαμε χθες. Και ειδικότερα για την «πλάκα» που δεν σηκώνει ο Τσίπρας. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες «πλάκες». Και μάλιστα χειρότερες και οι οποίες έχουν να κάνουν με πολύ περισσότερους. Oπως είναι, για παράδειγμα, η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Προς Θεού, δεν εννοώ ότι δεν το έχει το δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει τις εκλογές μ' αυτό τον τρόπο. Το έχει και το παραέχει. Και μην ακούτε τις περί του αντιθέτου διάφορες ερμηνείες. Δυο τροποποιήσεις έγιναν στο Σύνταγμα. Αν ήθελαν οι νυν συγκυβερνώντες ν' αποσυνδέσουν την εκλογή του Προέδρου από τις πρόωρες εκλογές είχαν την άνεση και τη δυνατότητα να το κάνουν. Αλλά δεν το έκαναν.
Aρα η εκλογή μπλοκάρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τους αναγκαίους ανεξάρτητους προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 121. Και μπορεί να μην ηχεί και πολύ ωραία ο συνυπολογισμός και των νεοναζιστών, αλλά είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τους Συριζαίους. Τα «όχι» στην όποια υποψηφιότητα δεν προϋποθέτουν άλλη πολιτική σύμπλευση πλην της συγκεκριμένης.
Κι έτσι πάμε στις εκλογές. Αλλά εδώ δικαιούμαι, νομίζω, ως απλός πολίτης ν' αναρωτηθώ:
«Καλά, πλάκα μας κάνετε, κ. Τσίπρα; Αφού ούτε αυτοδυναμία θα έχετε, ούτε δυνατότητα συνεργασιών διαθέτετε, τι τις θέλετε τις εκλογές;». Μέχρι στιγμής τη μόνη απάντηση που έχω είναι αυτή που έδωσε προ ημερών σε συνέντευξή της η Σακοράφα. Θα πάνε στη Βουλή και θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οπότε «όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους».
Και φυσικά ξανα-αναρωτιέμαι: «Τώρα πλάκα μας κάνετε; Θ' αναλάβουν όλοι οι άλλοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα που εσείς προκαλέσατε; Κι αν δεν σας το λύσουν, θα τους κατηγορήσετε κι από πάνω;». Φυσικά, δεν περιμένω απάντηση, γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Oπως δεν υπάρχει απάντηση και για μια άλλη εφιαλτική πολιτικά προοπτική με βάση τα σημερινά δεδομένα.
Τρίτο κόμμα οι νεοφασίστες. Και ο Μιχαλολιάκος να καλείται από τον Κορυδαλλό για να πάρει, κατά το Σύνταγμα, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αν αποτύχουν οι προσπάθειες των δύο πρώτων. Oχι, κύριοι, δεν θα είναι πλάκα. Ο ορισμός της ξεφτίλας θα είναι.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά