Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σταυρογιάννης: Δεν παραιτούμαι

Ακούστε τώρα ένα μπέρδεμα: ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας (διαγραφείς από τη ΝΔ) Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λαμίας, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής: «Δεν παραιτούμαι, δεν θα τους κάνω τη χάρη να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, να παραιτηθώ δηλαδή και ο αντικαταστάτης μου να ψηφίσει Πρόεδρο. Ηδη έχω αναθέσει σε συνταγματολόγους την υπόθεση για να μου βρουν τρόπους να μην  παραιτηθώ από βουλευτής». Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση του βουλευτή και μάλιστα, όπως μαθαίνω, έχει αρχίσει να προβληματίζει και το κυβερνητικό επιτελείο. Και ξέρετε γιατί; Δεν ενδιαφέρει, φέρ' ειπείν, το Μέγαρο Μαξίμου αν παραιτηθεί ή όχι από βουλευτής γιατί το
κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά (όπως γνωρίζουν και οι συνταγματολόγοι) ότι, αν δεν παραιτηθεί από βουλευτής για να καταλάβει μια άλλη αιρετή θέση, τότε εκπίπτει αυτομάτως του αξιώματός του (άρθρο 57 του Συντάγματος). Αυτό που τους απασχολεί είναι ότι μπορεί να καθυστερήσει με διάφορες προσφυγές η έκπτωσή του στο Εκλογοδικείο και ώσπου να αποφασίσει το Εκλογοδικείο θα εξακολουθήσει ακόμη να είναι βουλευτής.
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΟΛΑΚΗ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ 10000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 1500
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά