Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκοποκρατία

Στο μεταξύ, ευτυχώς που ξεφυτρώνουν από το πουθενά γεγονότα τα οποία μας κάνουν να χαμογελάμε στη σκέψη και μόνο ότι τελικά σε αυτή τη χώρα ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε για την τέλεια δημοκρατία! Για την απόλυτη ελευθερία.
Αναφέρομαι στην πρόσφατη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε εταιρεία δημοσκοπήσεων ονόματι Public Issue, ανήκουσα σε δημοσκόπο ονόματι Μαυρή και η οποία δίνει σήμερα - σήμερα! - μόνη αυτή προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 11 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας (το σχετικό σκορ είναι 36-25).
Ο τυπάκος, ο δημοσκόπος, πονηρά σκεπτόμενος το χαρακτηρίζει αυτό «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» - ήτοι «πιάσ' τ' αβγό και κούρευτο», στην ακραία περίπτωση να τον καλέσει ο Σύνδεσμος που έχουν συμπήξει αυτοί οι λεβέντες και να του πει «ρε φίλε, από πού σου προκύπτουν εσένα οι 11 μονάδες όταν όλες οι άλλες εταιρείες μιλάνε για 2-3 και κάτι το πολύ». Αλλά ο Σύνδεσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Ομως τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία, η Public Issue, όσο και ο δημοσκόπος της έχουν επίσης βεβαρημένο παρελθόν. Δεν θα πάω μακριά, θα αναφερθώ μόνο στη δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την παραμονή των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, όπου μεγαλοπρεπώς περιέγραψε από την τηλεόραση του Σκάι πως στις εκλογές θα σάρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι από τη δημοσκόπησή του, που είχε κάνει στις 15 Ιουνίου, του προέκυπτε μια διαφορά... έξι μονάδων: 31,5% ΣΥΡΙΖΑ - 25,5% ΝΔ! (Προφανώς είχε κάτσει κάτω από την Κουμουνδούρου και «μετρούσε» ο άνθρωπος.)
Το γεγονός ότι ακριβώς την επομένη στις κάλπες η ΝΔ κέρδισε με σχεδόν 3 μονάδες διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τον φίλο μας να αλλάξει επάγγελμα. Αντιθέτως, σαν να μην τρέχει τίποτε, εξακολουθεί και εκδίδει δημοσκοπήσεις.
Η δική μου απορία είναι μία: γιατί περιόρισε τη διαφορά στις 11 μονάδες στην τωρινή δημοσκόπηση και δεν την προσδιόρισε στις 20! Στις 25! Υπήρχε περίπτωση να του πει κανείς «ρε φίλε άντε κάνε καμιά (άλλη) δουλειά»;
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Το ωραιο ειναι οτι στο ΣΥΡΙΖΑ το αναπαράγουν. Δηλαδή μας εκλαμβάνουν ως βοΐδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά