Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Η πρώτη φορά που λυπήθηκα τη Νταϊάνα»: Στη φόρα τα μυστικά του ζευγαριού

Η πραγματική ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες απόγνωσης της Νταϊάνας: Ο άνδρας που επί 12 χρόνια προστάτευε τα πιο απόκρυφα μυστικά του Καρόλου και της Νταιάνα (και της Καμίλα), ο Dickie Arbiter, τα βγάζει όλα στη φόρα σε ένα βιβλίο του.
Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, όπου περιγράφει δύο σημαντικά περιστατικά από τη ζωή του ζευγαριού:
«Ως βασιλικός ανταποκριτής από τις πρώτες ημέρες του γάμου τους, είδα πολλά περιστατικά όπου ο Κάρολος δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια του μακριά από την Νταιάνα.
Ακουμπούσε συχνά το χέρι του στον ώμο της και πότε πότε την χάιδευε. Αυτό δεν το κάνει κάποιος που δεν νοιάζεται για τον άλλο.
Ωστόσο, 9 χρόνια μετά το γάμο τους άρχισα να δουλεύω γι 'αυτούς ως υπεύθυνος τύπου. Τότε ήταν σαφές ότι η σχέση τους δεν πήγαινε καλά.
Τίποτα δεν είχε
ειπωθεί ανοιχτά. Ωστόσο η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να υπαινίσσεται συζυγική ρήξη.
Η πριγκίπισσα ξόδευε όλο το χρόνο της στο Kensington Palace, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν συνήθως στο Highgrove, περισσότερα από 100 μίλια μακριά. Ακόμα κι αν είχε δεσμεύσεις και έπρεπε να βρίσκεται μακριά, θα μπορούσε να επιστρέφει για να βλέπει τη σύζυγό του αν ήθελε.
Οταν επρόκειτο να εμφανιστούν σε κάποια εκδήλωση μαζί, έφταναν μαζί και αναχωρούσαν ως ζευγάρι. Αλλά στο δρόμο για το σπίτι, το βασιλικό αυτοκίνητο έκανε μια στάση στο St James Palace, όπου ένα ξεχωριστό όχημα έπαιρνε τον Πρίγκιπα για άλλο προορισμό, ενώ η Νταιάνα επέστρεφε στο Παλάτι του Κένσινγκτον.
Ήταν κάτι σαν να δίνουν παράσταση, αλλά ήταν απαραίτητο για να κρύβουν ότι είχαν προβλήματα.
Γνώριζα για όλες τις «παραστάσεις» τους. Από τη στιγμή που άρχισα να εργάζομαι για την βασιλική οικογένεια το 1988 (αποσύρθηκα το 2000).
Το να στέκομαι μπροστά στις κάμερες ως εκπρόσωπος τύπου του Κάρολου και της Νταϊάνας δεν ήταν δύσκολο. Αλλά έγινε πολύ δύσκολο, όταν άρχισα να συνειδητοποιώ  τι συνέβαινε, μέσα από ένα τυχαίο περιστατικό, τον Ιούνιο του 1990.

Το ατύχημα του Καρολου

Τότε ο Κάρολος είχε ένα ατύχημα από πτώση από άλογο. Έσπευσα στο νοσοκομείο να τον δω και ενημέρωνα τους δημοσιογράφους που είχαν κατασκηνώσει απέξω με όσες πληροφορίες είχα.
Ωστόσο, η πραγματική είδηση ήταν όταν είδα μια επισκέπτρια στο δωμάτιο, την κυρία Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Και ο Κάρολος φάνηκε πολύ ευχαριστημένος όταν την είδε.
Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τη ζοφερή πραγματικότητα της οικογενειακής τους κατάστασης.
Οταν ο πρίγκιπας βγήκε από το νοσοκομείο, ο ίδιος και η Νταϊάνα έκαναν επίδειξη ενότητας, αλλά στην πραγματικότητα όλο αυτό ήταν ψέμα. Αισθάνθηκα τους δύσκολους καιρούς που έρχονταν.

Το ταξίδι στην Ινδία

Το 1980, ο 32χρονος τότε Κάρολος είχε επισκεφτεί την Ινδία. Τότε ήταν μόνος του και είχε καθίσει σε ένα πέτρινο παγκάκι μπροστά από το Ταζ Μαχάλ, το σύμβολο της αγάπης, και είχε ορκιστεί να επιστρέψει κάποια ημέρα με τη γυναίκα που αγαπούσε.
Δώδεκα χρόνια αργότερα, όταν αρχίσαμε να σχεδιάζουμε κοινή περιοδεία για τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας στην Ινδία, πρωταρχικό μας μέλημα, ήταν να βρεθούν οι δύο τους εκεί όπου ο Κάρολος είχε δώσει όρκο.
Τα σύννεφα στον γάμο τους ήταν έντονα και είχα αρχίσει να υποψιάζομαι το χειρότερο. Ανησυχούσα ιδιαίτερα για την Νταιάνα. Ήταν ευάλωτη και βρισκόταν σε μεγάλο συναισθηματικό πόνο.
Όταν το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστές διαδρομές για να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η απογοήτευση σε όσους γνώριζαν για την υπόσχεση του Κάρολου ήταν μεγάλη.

Tα ΜΜΕ κυκλοφορούσαν με τίτλους: Η Νταϊάνα θα επισκεφτεί μόνη της το Ταζ Μαχάλ.
Τότε, ο Κάρολος θα μπορούσε να πάει με την Νταϊάνα στο Ταζ Μαχάλ, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αλλά δεν ήθελε. Προφανώς αισθάνθηκε ότι θα ήταν υποκρισία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο τους ήταν κουρασμένοι από αυτή την παρωδία. Τα ΜΜΕ αντέδρασαν όπως αναμενόταν. Γέμισαν με φωτογραφίες της Νταϊάνας, μόνης στο Ταζ Μαχάλ, μόλις τρεις ημέρες πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τότε, ένας δημοσιογράφος ρώτησε την πριγκίπισσα τι σκεφτόταν για αυτόν τον υπέροχο τάφο. Σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα, επιλέγοντας τα λόγια της με προσοχή και στη συνέχεια εξαπέλυσε την πρώτη της δημόσια βολή κατά του Πρίγκιπα. «Ήταν μια θεραπευτική εμπειρία... πολύ επουλωτική».
Ο δημοσιογράφος την ρώτησε: «Τι εννοείτε ακριβώς;»
Μετά από άλλη μια παύση, η πριγκίπισσα απάντησε, με λάμψη στα μάτια της: «Δούλεψέ το στο μυαλό σου».
Θα μπορούσα να φανταστώ τη χαρά με την οποία εκείνος άκουσε αυτά τα λόγια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είχαν απλά τις εικόνες, αλλά και την ιστορία που θα τις συνόδευε.
Με αυτά τα λόγια, η Νταϊάνα είχε δώσει ουσιαστικά το ελεύθερο στα ΜΜΕ να γράψουν ότι ήθελαν.

Δεν ήθελε να είναι ένα αξεσουάρ

Κατά τη διάρκεια του ίδιου ταξιδιού, το βασιλικό ζεύγος βρέθηκε ξανά στην αρχαία πόλη της Τζαϊπούρ, όπου ο πρίγκιπας κλήθηκε να συμετάσχει σε έναν αγώνα πόλο.
Η Νταιάνα ήταν αυτή που θα έδινε τα βραβεία του αγώνα, και όπως είναι φυσικό, θα έπρεπε να φιλήσει τον σύζυγό της, είτε εκείνος έχανε είτε κέρδιζε.
Ωστόσο, εκείνη δεν είχε καμία διάθεση να γίνει το αξεσουάρ της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για το μεσημεριανό γεύμα, η ίδια δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρακολουθήσει τον αγώνα.
Ο υπεύθυνος της περιοδείας Peter Westmacott κι εγώ προσπαθήσαμε να της αλλάξουμε γνώμη.
«Δεν θέλω να πάω», επέμεινε. «Και δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω». Η ατσάλινη έκφραση της φανέρωνε ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει γνώμη.
«Κυρία μου, σκεφτείτε πώς θα φανεί» της είπαμε. «Σκεφτείτε πώς θα φανεί στους οικοδεσπότες μας και στον λαό της Ινδίας. Σκεφτείτε τι θα πουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.»
«Νομίζετε ότι με νοιάζει;» απάντησε έξαλλη. «Πραγματικά πιστεύετε ότι με νοιάζει πια; Δεν με νοιάζει καθόλου. Είμαι στο σημείο όπου δεν με νοιάζει τι σκέφτονται, πολύ λιγότερο τι γράφουν στις εφημερίδες. Δεν πρόκειται να δώσω τα βραβεία!»
Στη συνέχεια αλλάξαμε τακτική λέγοντάς της πόσο σνομπ θα φαινόταν στον λαό της Ινδίας. Θα ήταν σαν να τους περιφρονούσε.
Παράλληλα, της θυμίσαμε ότι η επόμενη στάση της ήταν η Μητέρα Τερέζα στην Καλκούτα. Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η Νταϊάνα ήταν να αναστατώσει την μεγαλοσύνη της.

Τότε, την λυπήθηκα.»

 http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά