Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ναύαρχος Πάνος

Αααα, θα τον μαλώσω τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο έστω και αν σήμερα είναι η τελευταία ημέρα παραμονής του στο υπουργείο, και λογικά θα έπρεπε να τον κατευοδώσω με το ανάλογο θετικό πρόσημο.
Θα τον μαλώσω, διότι, όπως πληροφορήθηκα, κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένο, ο... ευφυής όσο και... οξύνους πρόεδρος Πάνος προσέφερε απλόχερα κάτι από τη διαυγή σκέψη που τον διακρίνει, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο. Αλλά ο ευσταλής ως εύζωνος της ανακτορικής φρουράς υπουργός έδειξε να μην τη συμμερίζεται. Να την απορρίπτει. Αβασάνιστα.
Τι πρότεινε όμως ο πρόεδρος Πάνος ως καθαρόαιμος πατριώτης; Να σταλεί αμέσως... αρμάδα του στόλου μας στην Κύπρο!!!
- Μα κάτι τέτοιο θα συνιστούσε σοβαρή κλιμάκωση της έντασης και θα εξυπηρετούσε μόνο τα σχέδια της Τουρκίας που αυτό ακριβώς επιδιώκει, την ένταση, του απάντησαν ο υπουργός και οι παρόντες αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχαν μείνει περίπου... παγωτό από την... οξυδερκή θα την χαρακτηρίσω πρόταση του προέδρου.
Ο πρόεδρος Πάνος όμως που δεν μασάει από κάτι τέτοιες λιπόψυχες και στα όρια της προδοσίας απόψεις, όχι μόνο επέμενε, μου λένε, αλλά καταλόγισε στους... προσκυνημένους (τους νενέκους, τους πουλημένους, τους γερμανοτσολιάδες και όλα τα συναφή) ότι με τη στάση τους αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να καλύψουν τον ξεπουλημένο... Βενιζέλο για τις παραλείψεις του σε διπλωματικό επίπεδο σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Θα δικαιώσω φυσικά τον πρόεδρο Πάνο. Και θα καταγγείλω με τη σειρά μου τον υπουργό Αβραμόπουλο, που όχι μόνο δεν στέλνει... αρμάδα στην Κύπρο, αλλά επιπλέον - το διευρύνω κάπως - δεν τοποθετεί επικεφαλής του εκστρατευτικού σώματος τον πρόεδρο Πάνο! Να δεις για πότε φεύγουν με τη μία οι Τούρκοι από τα πέριξ της Κύπρου χωρικά ύδατα...
(Για το μικρό τυπικό θέμα, του πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, υπάρχει λύση: θα τον έχριζε ναύαρχο εξ εφέδρων. Το έχω ακούσει ότι γίνεται.)
Βρέθηκε η λύση!
Από την άλλη, και ο πρόεδρος Πάνος, αφού το βλέπει ότι οι άλλοι είναι λιπόψυχοι και φοβισμένοι, γιατί δεν παίρνει μόνος του την κατάσταση στα χέρια του; Να, ας πούμε,  ας μαζέψει εκείνους τους ελληναράδες φίλους του με τα φουσκωτά, με τους οποίους τα καλοκαίρια έφερνε το μήνυμα της περήφανης πατρίδας (το ξέρω ότι το παρατραβάω, αλλά τι να κάνω για τις ανάγκες του ρόλου μου) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και να ταξιδέψει ώς την Κύπρο. Και όταν με το καλό φτάσει, να το κάνει ρε παιδί μου όπως το κάνει η Greenpeace με τα φαλαινοθηρικά: να γυρίζουν τα φουσκωτά γύρω γύρω  από την τουρκική φρεγάτα, μέχρι που οι Τούρκοι να  ζαλιστούν και να φύγουν! Ορίστε, για να μη λέει: του πρόσφερα λύση του προέδρου!
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά