Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τη Ντόρα

Με ικανοποίηση άκουσαν χθες στην Κουμουνδούρου την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είναι μια πρόταση που φέρνει πιο κοντά τις εκλογές, αφού η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πιάσει τους «180»
Και τούτο γιατί όπως εκτιμούσαν είναι μια πρόταση που φέρνει πιο κοντά τις εκλογές, αφού η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πιάσει τους «180», παρά το κλίμα αναταραχής και πιέσεων που προβλέπουν για τα 5νθήμερα ανάμεσα στους προεδρικούς γύρους. Και δεν θα καταφέρει να τους πιάσει, πιστεύουν τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κυβέρνηση δεν
έχει καταφέρει ακόμη να «χτίσει» το βασικό αφήγημα εξόδου από την κρίση, και ούτε θα έχει καταφέρει ως τότε να το «χτίσει». Αντιθέτως, πέφτει (η κυβέρνηση) από σφάλμα σε σφάλμα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ, συν τοις άλλοις, η δήλωση Μπακογιάννη (στον Βήμα Εφ Εμ) είναι -σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - άλλη μία πράξη αδειάσματος του Αντώνη Σαμαρά, άλλο ένα σημάδι της μάχης διαδοχής που σιγά σιγά αρχίζει στη Νέα Δημοκρατία...
Αυτό δεν σημαίνει από την άλλη ωστόσο, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσαν με το πλήρες περιεχόμενο των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη, π.χ. για «μίνιμουμ εθνική συνεννόηση στα βασικά», αφού για την Κουμουνδούρου τυχόν συνεννόηση με την κυβέρνηση μπορεί να αφορά μόνο την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών αφενός, το πρόσωπο του ΠτΔ αφετέρου.

Άνοιγμα Αντώναρου

Ικανοποιημένα δήλωναν όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για το «τιτίβισμα» του Ευάγγελου Αντώναρου, που σημείωνε: «Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι η ώρα για μια στρατηγική εθνικής συνεννόησης. Με πρωτοβουλία εκείνου που αισθάνεται ισχυρός». Γιατί, εξηγούσαν, δεν είναι μικρό πράγμα στέλεχος του αντίπαλου κόμματος - με ιδιαίτερο ρόλο μάλιστα λόγω της πολιτικής σχέσης με τον Κώστα Καραμανλή - να αναγνωρίζει στον Αλέξη Τσίπρα εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός είναι πλέον ο ισχυρός παίκτης του πολιτικού παιχνιδιού.
Τιτίβισμα που αναθερμαίνει, αν μη τι άλλο, τα σενάρια για συγκατοίκηση Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο δεύτερος από εκείνη του πρωθυπουργού...

Και με τον Κ. Μπακογιάννη

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και απευθείας επαφές με την οικογένεια Μητσοτάκη: το Σάββατο το πρωί  και στη Λαμία, στην πρώτη, τελικώς, σειράς περιφερειακών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης θα απευθύνει χαιρετισμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλάι του. Με πολλά φώτα δημοσιότητας πάνω τους.
thetoc.gr

4 σχόλια:

  1. Ειναι να απορει κανεις με τι μανια η κ. Μπακ. διεκδικει ρολο ποδηγετη στη πολιτικη αρρενα του τοπου μας, εκμεταλλευομενη,αν μη τι αλλο, το ονομα του μπαμπα της!Στο ανυπαρκτο δικο της εργο σαν υπουργος και μπροστατιδα σε αλλα πολλα πολιτικα ποστα στην ως τα τωρα πολιτικη καριερα της αποκλειεται να στηριζεται!
    Μια πεταχτουλα ζωη με ποτε εδω το ενα ποστο και ποτε εκει το αλλο.

    Γονη μεγαλης οικογενειας με ηγεμωνικο ρολο στη ζωη του τοπου μας η κ. Μπακ. δεν θελει να καταλαβει ακομα, οτι η ψυχη του Ελληνα ραγια κι αλλα ατομα απο το δικο της συναφι δεν τα ανεχεται πια. Η ψυχη του ζητα νεα παιδια με νεες ιδεες, τετοιες που τα μητσοτακηκα γονιδια δεν μπορουν να τις συλλαβουν.
    Αν εκτιμησει κανεις τα κρατικα εξοδα για την εξυπηρετηση των δαπανων για τα τα τεσσερα μονο κυρια προσωπα της φαρας της με παππου, γιο, κορη και εγγονο γρηγορα θα ξεπερασει το 1 εκατ Ευρω το χρονο με τις δαπανες για συνταξεις,μησθους, γραφεια, γραμματεις και σουπα μουπες.
    Και ολα αυτα απο δικες μας φορολογικες εισφορες.
    Απο τα παιδια των τελευταιων καγκελλαριων Μπραντ,Σμιεθ και Κολλ κανενα, μα κανενα, δεν καταπιαστηκε ποτε με την πολιτικη ζωη στη Γερμανια. Ειναι κι αυτο ενα δειγμα ευαισθησιας και σωστης λειτουργιας της πολιτικης ζωης σε μια δημοκρατικη χωρα,σαν την οποια θελει να ειναι και η Ελλαδα.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ"
    ---------------
    Προσχολιάζοντα,οι θέσεις σου πιστεύω,ότι αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος των θέσεων του Ελληνικού λαού!!!
    Μόνο που μερικοί,αν και μπορεί να είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών ,έχουν ικανότητες πολιτικές(δεν αναφέρω τώρα πρόσωπα),που θα μπορούσαν από μόνοι τους να μας τις φανερώσουν.
    -Πλέον όμως είναι ολοφάνερο, ότι,αν και θα μπορούσαν,δεν τους αφήνουν κάποιοι άλλοι της οικογενείας να τις αξιοποιήσουν οι ίδιοι για το καλό του τόπου μας.
    -Επίσης είναι ολοφάνερο,ότι συνεχίζουν την παράδοσή της οικογενειοκρατείας, να τους καθορίζουν δηλ.τον τρόπο εξελιξής τους στην πολιτική σκηνή(αυτό να μην είχαν!!!).
    -Ο λαός όμως τα βλέπει αυτά,δεν είναι τυφλός ούτε αμόρφωτος πολιτικά και θέλει να αντιδράσει,αλλά του αποκλείουν παντιοτρόπως την διάθεση αυτή,αν κρίνουμε απο τις διαφαινόμενες πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με όσα στο παραπάνω άρθρο ,ο καθένας μας, διαβάζοντάς το αντιλαμβάνεται ο ίδιος.
    Απλά η εκδίκηση!!!όπως λένε, είναι "ένα πιάτο που τρώγεται κρύο",κι εδώ απ΄ότι φαίνεται έχει μαγειρευτεί από έναν "ΑΡΧΙ-ΣΕΦ", ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ αλλα ακομη ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟΥΣ (ΣΕΦ εννοώ)για ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ "ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ" ,ήδη κρύωσε και προσφέρεται με τους καλύτερους σερβιτόρους,σ΄εναν πολύ καλό πελάτη του πολιτικού μας εστιατορίου!!!!
    -Κι εδώ θα φανεί πόσο έξυπνος και έμπειρος είναι αυτός ο πελάτης,όταν φτάσει το πιάτο στο τραπέζι!!!
    -Περιμένω να δώ τους ομοτράπεζους του πελάτη???(υποψιάζομαι αλλά δεν το λέω ακόμη,περιμένω εξελίξειες, που μάλλον έρχονται)
    -΄Η έστω αν απέμειναν καλοί φίλοι ή γνωστοί στα διπλανά τραπέζια για να τον βοηθήσουν στην απόφαση ,αν θα το δεχθεί ή όχι ή με ποιό τρόπο θα το επιστρέψει και πού???(όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!!!)
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΙΝΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ(φακές έχω σήμερα στο μενου μου,με ελίτσες δικές μου κι όχι ξενικές) κι εύχομαι
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΛΑΕ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ!!!
    (η θεατρική σκηνή του πολιτικού σκηνικού σίγουρα μας υπόσχεται πολλά!!!)
    "Κλάψα gr."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη Φιλε μου Κλάψα gr λες, πως στην ελληνικη πολιτεια φελοι σαν και τουτους τους
    γονους παντα θα επιπλεουν.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσχολιάζοντα συνοδοιπόρε του
    διαδυκτίου!!!
    (Μπορεί να οφείλεται και σε δική μου ασαφή διατύπωση,η διατυπωμένη με "κατάφαση" απορία σου).
    Διαφορετικά!!!
    "ανέγνως,ουκ έγνως,
    ει γαρ έγνως ουκ αν κατέγνως" (κατά Καβάφην).
    -"Σύ είπας" περί φελών και λοιπών τινών.
    Εκ της πολιτικής σκηνής της αρχαιότητας έως σήμερα βλέπουμε να διαδραματίζονται τα ίδια δρώμενα στις εναλλαγές εξουσίας.
    Οι νεώτεροι πολιτικοί-στρατηγοί ή στρατηλάτες της αρχαιότητας, ως επι το πλειστον, ξεπερνούσαν τα γονικά τους και τα τιμούσαν για το καλό του τόπου τους !!!
    Αμάν και τι δεν θα έδινα σήμερα!!! να δώ τέτοια αξιοσύνη κι υπευθυνότητα ανωτερότητας κι ας ήταν "οικογενειοκρατών" ένας πολιτικός???
    Ως και την κλάψα θα έκοβα ,που λέει ο λόγος!!!

    κλαψα gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά