Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο καραγκιόζης

Θα ξεκινήσω από ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο:

Θεωρώ, ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, ως αρχηγοί κομμάτων στη χώρα όπου ζει «ο εξυπνότερος λαός της γης», δεν είναι κοινοί μπαρουφολόγοι. Διότι διαφορετικά, δεν θα τους είχε στείλει στη βουλή ένας τόσο έξυπνος λαός.
Και ναι μεν ο κ. Καμμένος αδυνατεί να διακρίνει τα μακαρόνια από το πετρέλαιο (δηλαδή τους υδατάνθρακες από τους υδρογονάνθρακες) ή ακόμη χειρότερα, μπορεί ο κ. Τσίπρας να πήγε στην ΚΝΕ όταν έπεφτε το τοίχος του Βερολίνου, αλλά από τη στιγμή που «ο εξυπνότερος λαός της γης» – επιμένουμε σ’ αυτό – τους εκλέγει εκπροσώπους του, μπαρουφλόγους δεν τους λες. Άρα όσα λένε, οφείλουμε να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς.
Και αφού ξεκαθαρίσαμε την προκαταρκτική αυτή συνθήκη, πάμε παρακάτω.
Όλοι οι απάτριδες που βρισκόμαστε απέναντι στο «πατριωτικό μέτωπο» Τσίπρα – Καμμένου, κατατρυχόμαστε από τις ακόλουθες αυταπάτες:



α) Ότι οι χώρες της Ευρώπης που μας δανείζουν, έχουν την εξής ανωμαλία: Κατοικούνται και αυτές από λαούς, στους οποίους δυστυχώς «λογοδοτούν» οι κυβερνήσεις τους.

β) Ότι για την τυχόν διαγραφή του χρέους μας, θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια των χωρών που μας δανείζουν και όχι το δικό μας. Τα οποία επίσης έχουν τη διαστροφή – άκουσον, άκουσον - να «λογοδοτούν» στους πολίτες που εκπροσωπούν! Άσε που κάποιοι από αυτούς είναι πιο φτωχοί από εμάς και

γ) Ότι δεν είναι δυνατόν διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τη διαγραφή του χρέους, την οποία θα πρέπει να αποφασίσουν τρίτοι. Δηλαδή τα κοινοβούλια των λαών που μας δανείζουν.

Αντίθετα, το «πατριωτικό μέτωπο» των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, εμφανίζεται να μην διακατέχεται από τέτοιες νοσηρές φαντασιώσεις. Από τον δημόσιο μάλιστα λόγο τους προκύπτει ότι, έχουν βρει και τον τρόπο να διαγράψουν το χρέος ερήμην των λαών που μας δανείζουν. Το μόνο που «διαπραγματεύονται», είναι το ποσοστό της μονομερούς διαγραφής. Και για να μην πάει το μυαλό μας σε τίποτε εθνικές προδοσίες, όταν μιλούν για «διαπραγμάτευση», αναφέρονται στην εσωτερική μεταξύ μας συζήτηση για το ποιο θα είναι το ποσοστό της διαγραφής. Μάλιστα, δείχνουν να συμμερίζονται την απόφαση Λαφαζάνη, για διαγραφή του 75% του χρέους.

Και εδώ προέκυψε μία αποκλειστικά προσωπική μου αυταπάτη και τους αδίκησα. Κατέληξα δηλαδή πως με αυτά τα δεδομένα, οι φερόμενοι ως «πατριώτες», δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να διαπράττουν «εθνική μειοδοσία». (Χρησιμοποιώ τη δική τους ορολογία. Γιατί σ’ εμέ είναι απολύτως ανοίκεια). Και αυτό για δύο λόγους:

Πρώτα απ’ όλα, σκέφτηκα, όταν έχεις τη δυνατότητα να αποφασίσεις μόνος σου ότι θα διαγράψεις το 75% του χρέους, πάει να πει το εξής αυτονόητο: Πως μπορείς να το διαγράψεις ολόκληρο. Το να αφήνεις λοιπόν, έτσι επειδή σου κάπνισε, «ακούρευτο» το υπόλοιπο 25%, ενώ μπορείς να το διαγράψεις και αυτό, είναι σκέτη «εθνική μειοδοσία».

Η συνέχεια, είναι ακόμη χειρότερη. Διότι, για να υπόσχονται επίσης τον παράδεισο της διαγραφής του χρέους που θα αποφασίσουμε εμείς, προϋποτίθεται το έτερο αυτονόητο: Ότι έχουν βρει και τον τρόπο, με τον οποίο θα επιβάλουμε την απόφασή μας στους δανειστές μας. Μια και θα ήταν τουλάχιστον κωμικό, να αποφασίζουμε κάτι για λογαριασμό τρίτων, χωρίς να διαθέτουμε τα μέσα επιβολής της απόφασής μας. Και γελοιότητες οι πατριώτες δεν κάνουν.

Θεώρησα λοιπόν ότι κρατούν μυστικό τον τρόπο επιβολής της απόφασής τους περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, λόγω μειωμένης «εθνικής συνείδησης», με αποτέλεσμα να αφήνουν τη χώρα για μία πενταετία υπόδουλη στα νύχια των ξένων κατακτητών και των τοκογλύφων. Ενώ, συνέχισα το συλλογισμό μου, αν μας τον αποκάλυπταν, θα τον είχαμε ήδη εφαρμόσει και η χώρα θα είχε ελευθερωθεί από τους κατακτητές, τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους.

Πάλι όμως λάθος έκανα και τους αδίκησα. Μου το εξήγησε ένας φίλος μου, όταν του εκμυστηρεύτηκα τις παραπάνω αμαρτωλές σκέψεις μου, για την «εθνική μειοδοσία». Δεν έχουν – μου είπε - οι άνθρωποι κάποιο μυστικό σχέδιο, για την επιβολή των αποφάσεών τους στους ξένους τοκογλύφους. Άρα δεν μας κρύβουν τίποτε. Εσύ μου είπε φταις, που είσαι ανίδεος και δεν καταλαβαίνεις. Διότι, τη σοφή μέθοδο του καραγκιόζη έχουν σκοπό να εφαρμόσουν, η οποία είναι όχι μόνον γνωστή, αλλά και δοκιμασμένη για την αποτελεσματικότητά της από τους καραγκιοζοπαίκτες, επί δύο τουλάχιστον αιώνες.

Δηλαδή έχουν σχέδιο να κάνουν τόσο σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, ώστε να τους κουράσουν, από την κούραση ελπίζουν να τους ιδρώσουν, ιδρωμένους να τους χτυπήσει ο αέρας και να αρρωστήσουν και τότε, καθώς θα είναι εξασθενημένοι, να τους επιβάλουμε τη διαγραφή που θα έχουμε εμείς αποφασίσει!

Το αν – με επιτίμησε – εσύ δεν έβλεπες αρκετό καραγκιόζη στην παιδική σου ηλικία και έτσι έμεινες αφώτιστος, δεν φταίνε οι «πατριώτες» για την τύφλα σου. Φταίει το ότι το χωριό σου ήταν μικρό και το απέφευγαν οι καραγκιοζοπαίκτες.

Όσο για το ότι θα διαγράψουν – μου είπε - μόνον το 75% του χρέους και αυτό είναι πράξη μεγαλειώδους ευφυϊας. Διότι, δεν συντρίβεις τον αντίπαλο όταν ξέρεις ότι μπορεί στο μέλλον να σηκώσει κεφάλι. Αντίθετα, του αφήνεις και αυτού ένα περιθώριο να αισθανθεί ολίγον νικητής, ώστε να αποδεχθεί την ήττα του. Και μου αράδιασε διάφορα ακατανόητα, για τη θεωρία των παιγνίων.

Οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα συγκλονιστικές τις αποκαλύψεις του φίλου μου. Έτσι πείστηκα, πως όχι μόνον δεν είναι «μπαρουφολόγοι» ή «εθνικοί μειοδότες» οι επικεφαλής του «πατριωτικού μετώπου», αλλά ότι αντίθετα, είναι μεγαλοφυείς πολιτικοί και επί πλέον αγαπούν τρελά και την πατρίδα. Όχι λιγότερο – ας πούμε - από τον Καρατζαφέρη.
Κώστας Κούρκουλος - δικηγόρος
 http://www.metarithmisi.gr

1 σχόλιο:

  1. "Σαν θαλασσόδαρτο σκαρί!!!"
    ----------------------------
    -ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑΛΑΣΣΟΔΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και ΨΑΧΝΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙΣ Π.Χ.ΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑ, Ή ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ Ή ΣΩΣΙΒΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ!!!
    ΚΙ ΑΦΟΥ Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠ΄ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ,ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ,ΠΑΛΙ ΘΑΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ!!!
    - ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ!!!ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ!!!

    (οι σκέψεις αυτές ακολουθούν την πορεία του ειρμού των σκέψεων του άρθρου,αλλα πιο απλοϊκά,με κοινή κατάληξη,- τον πνιγμό -)

    Το γεγονός είναι ότι αύριο
    "έχει μάζεμα" κι εγώ θα κοιμάμαι κάτω απ΄την ελιά με όλα αυτά!!!
    -ωστόσο να ξέρετε ,ότι έγω φταίω που ασχολούμαι κι όχι αυτοί,που μου βάζουν "ιδέεες"!!!

    καλό ξημέρωμα
    κλάψα gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά