Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ειλημμένη η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου - Αρχές Ιανουαρίου το νέο κόμμα

Οι εκκλήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τον Γ. Παπανδρέου να μην κάνει κόμμα αλλά και οι δηλώσεις ιστορικών στελεχών του Κινήματος όπως του Μ. Παπαϊωάννου και του Κ. Λαλιώτη να μην προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος ο πρώην Πρωθυπουργός, φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την ειλημμένη απόφαση για τη δημιουργία πολιτικού φορέα.

Αποφασισμένος για τη δημιουργία κόμματος χωρίς ενοχές 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση του κόμματος μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα για τις ημερομηνίες από την 1η έως και τις 3 Ιανουαρίου όπου σταδιακά θα δίνονται στοιχεία στη δημοσιότητα 
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο
«κύβος ερρίφθη» και πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος χωρίς ενοχές σε σχέση με το παρελθόν, αφού η παράταξη του 44% έχει περιοριστεί στα όρια ενός κόμματος που βρίσκεται σε μονοψήφια νούμερα.
Παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου που συμμετέχει σήμερα στην προσπάθεια συγκρότησης του κόμματος, σημειώνει στο TheTOC.gr, ότι ο Γ. Παπανδρέου ακολουθεί το πολιτικό πεπρωμένο του πατέρα του, ο οποίος το 1974 αρνήθηκε την ηγεσία της Ένωσης Κέντρου και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. «Ο Γιώργος θα επιδιώξει να υλοποιήσει το σύνθημα "άλλαξέ τα όλα" που έμεινε ανεκπλήρωτο και με δική του ευθύνη από το 2007 και έπειτα. Για τον λόγο αυτό οι δηλώσεις των παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν σήμερα τις αντιδράσεις της Ένωσης Κέντρου στην δημιουργία του ΠΑΣΟΚ τηρουμένων των αναλογιών», αναφέρει ο παλαιός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου δεν ανησύχησαν από τις δηλώσεις των κ.κ. Μ. Παπαϊωάννου,Κ. Λαλιώτη και Κ. Σκανδαλίδη, καθώς σημειώνουν ότι το νέο εγχείρημα θα πρέπει να μην έχει σχέση με επί πολλά έτη υπουργούς τω κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει αντεπίθεση από τα στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου για την πορεία και την στάση που κράτησαν προς το ΠΑΣΟΚ όσοι ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου. «Είναι σαν να κάνει κριτική ο Πάγκαλος που δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ για τη  δημιουργία νέου κόμματος» αναφέρουν  στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου που επιδιώκουν να κρατήσουν αποστάσεις από τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος που ζήτησαν από τον Γ. Παπανδρέου να μη δημιουργήσει κόμμα.

Με το νέο έτος οι ανακοινώσεις 

Κύκλοι που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου αναφέρουν ότι στόχος του νέου εγχειρήματος είναι  να απαρτίζεται κατά 70-80% από νέα πρόσωπα ηλικίας έως και 40 ετών
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του κόμματος μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα για τις ημερομηνίες από την 1η έως και την 3η Ιανουαρίου όπου σταδιακά θα δίνονται στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με το νέο πολιτικό εγχείρημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των στενών συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού συζητούνται και τα αρχικά ΠΑΚ για το νέο κόμμα που θα παραπέμπει στην πρώιμη εποχή του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της επταετίας περιλαμβάνοντας τις έννοιες του «πανελλήνιου» και του Κινήματος. Κύκλοι που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου αναφέρουν ότι στόχος του νέου εγχειρήματος είναι  να απαρτίζεται κατά 70-80% από νέα πρόσωπα ηλικίας έως και 40 ετών. 
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σε 15 περιφέρειες υπάρχει υπερπληθώρα υποψηφίων, ενώ μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες σε όλη τη επικράτεια πραγματοποιούνταν συναντήσεις των ομάδων πρωτοβουλίας σε όλη την επικράτεια για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Κοντά στο νέο κόμμα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Αηδόνης, Β, Οικονόμου και Μ. Μπόλαρης. 
thetoc.gr

1 σχόλιο:

  1. "αστροεκλογολόγος"
    είπε:
    -----------------------
    (εγώ σας έλειπα τώρα θα μου πείτε!!!αλλά άς με πάρει το ποτάμι κι εμένα και τις αστροπαρμένες προβλέψεις μου!!!)

    Σαν τα χιόνια!!!κι οι λευκές εκλογές μας!!!
    Σύνεδροι της σελίδας των σχολίων!!!
    Διώχτε το εκλογοάγχος, που διακατέχει τους ορκιζμένους φανατικούς και ξεκινείστε με χιούμορ τον χιονοπόλεμο των ορκισμένων εχθρών για να σωθούμε(π.χ.ΗΠΑ!!!),αν θέλετε να εξιλεωθούμε έναντι των παιδιών μας!!!
    Οι εκλογές αυτές δεν κρίβουν εκπλήξεις,γιατί απλώς είναι
    "λευκές εκλογές" ,όπως λέμε
    " λευκός γάμος "!!!
    ΄Ολα είναι προαπαφασισμένα,κι οι δύο αρχηγοί (εκτός Καμμένου και Ραχήλ)γνώριζαν από πολύ καιρό πρίν,πότε θα γίνουν και τον λόγο βέβαια, που πρέπει να διεξαχθούν!!!
    Ομως παρ΄όλα αυτά έπρεπε να ακολουθηθούν οι σχετικές έκλογοδιαδικασίες,όπως γίνεται με τις προετοιμασίες ενός λευκού γάμου,ούτως ώστε να μη λείπουν οι καλεσμένοι-μάρτυρες(δηλ,εμείς) της τελετής (ανεξαρτήτως της αποχής και κάποιος θα βρεθεί να παραστεί!!!).
    Αυτό που κανείς δεν μπορεί να οραματιστεί,είναι......???
    Ας το πάρει το ποτάμι!!!
    Ποιός θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος
    Δημοκρατίας???
    Εδώ "δίνω τα ρέστα μου",που λέει ο λόγος!!!
    -Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου- κι ας κακοφανεί σε μερικούς ή ας το θεωρήσουν παράξενο έως απίθανο!!!
    Του το χρωστά η αριθμολογία ,η ιστορία και εν μέρει και η διπλωματία!!!
    Ποτέ δεν θα επιχειρούσε δημιουργία νέου κόμματος ένας ΓΑΠ, εάν δέν υπήρχε λόγος,που θα είχε έναν καλό επίλογο!!!
    Οσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό!!! κι αυτό θα είναι υποφερτό απ΄το λαό !!!
    αφού ο ίδιος θά έχει αποφασίσει!!!
    (επηρεασμένος ή όχι!!!).
    ΄Οσο για τους φίλους-δανειστές
    μας,πάλι αυτοί θα είναι οι κερδισμένοι,αφού θα μπορούν να επιβάλλουν "τα μελλούμενα" χωρίς χρεωστούμενα,που θα μας βγάλουν την πίστη,μέχρι να τα πάρουμε!!!
    ΕΚΤΌΣ κι αν θυσιάσουμε στην θεά διπλωματία να μας βοηθήσει!!!
    Η Τουρκία αντιθέτως ,που την προστατεύει η θεά διπλωματία,θα κερδίσει στο Αιγαίο με ειρηνικές διαδικασίες, όσα θα έχανε και παραπάνω ακόμη,με εμπόλεμες διαδικασίες.
    Η μαμά Ευρώπη(Γερμανια κ.λ.π.) με τον μπαμπά Αμερική συνεχίζουν την ελεύθερη συμβίωση,μέχρι ο έτερος ανταγωνιστής(η λευκή αρκούδα) κερδίσει στα σημεία έναν από τους δύο και δούμε νέες συμβιώσεις!!!
    Κερδισμένοι θα είναι δύο λαοί απ΄το "αέριο ζαλισμένοι" κι απ΄το χρήμα θολωμένοι.
    Δικά σας τα αστροσυμπεράσματα ,κι ας παραπέμπουν σ' άσματα!!!

    Με το καλό !!!!
    και πολύ χιούμορ
    ο Καινούργιος Χρόνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά