Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Εκείνοι κατάλαβαν;

Μάλλον θα συμφωνήσω με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως δεν είναι και τόσο βέβαιο αν κατάλαβε ή όχι η ΝΔ τι έγινε την περασμένη Κυριακή. Μόνο που δεν έχει και τόση σημασία αν και τι κατάλαβαν οι νεοδημοκράτες. Εκείνο που καίει και τσουρουφλίζει είναι αν έχουν καταλάβει οι συριζαίοι τι έγινε στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή.
Μια πρώτη αποτίμηση οδηγεί με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι έχουν την ψευδαίσθηση πως το τσουρούτικο 36% και κάτι ανέδειξε το κόμμα τους σε ευρωπαϊκή δύναμη ανάλογης ισχύος εκείνης της Κομισιόν και παράλληλα επέβαλε στα κράτη-μέλη της Eυρωζώνης την υποχρέωση να συμβάλουν οικονομικά με κάθε δυνατό τρόπο για τη διευθέτηση των ελληνικών οικονομικών εκκρεμοτήτων.
Υποτίθεται ότι στόχος τους ήταν να
διαπραγματευτούν με τους εταίρους για να επιτύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Αλλά η στάση τους άλλα έδειξε. Μπορεί το «36% και κάτι» του εκλογικού σώματος να ενέκρινε το προεκλογικό τους πρόγραμμα, αλλά τίποτα και κανένας δεν υποχρεώνει τους Ευρωπαίους να χρηματοδοτούν την επιστροφή στο 2009, την οποία πλείστοι όσοι υπουργοί από τον Λαφαζάνη και τον Κατρούγκαλο μέχρι τον Στρατούλη και τον Βίτσα έσπευσαν να διακηρύξουν.
Σίγουρα η περασμένη Κυριακή άλλαξε πολλά. Και μόνο ότι ήρθε στην εξουσία αριστερό κόμμα αποτελεί μια ιστορικής σημασίας αλλαγή. Αλλά το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως οικονομικό. Και είτε αρέσει είτε όχι, η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία και του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους ΑΝΕΛ) στην εξουσία δεν βελτιώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αντίθετα δείχνει να την επιδεινώνει γιατί με διακηρύξεις σαν αυτές του Λαφαζάνη ούτε επένδυση σε υπαίθριο κουλουροπωλείο δεν πρόκειται να δούμε.
Γι' αυτό και σας είπα στην αρχή ότι μικρή σημασία έχει αν και τι κατάλαβε η ΝΔ. Αυτοί κάποια στιγμή θα προσγειωθούν, θέλοντας και μη, στην πραγματικότητα. Εχουν τη χρονική άνεση να το κάνουν. Οι άλλοι, οι συριζαίοι, είναι που πρέπει επειγόντως να καταλάβουν τι έγινε την περασμένη Κυριακή και τι τους παίρνει να κάνουν και τι όχι. Τίποτα και κανένας δεν τους εξουσιοδότησε να πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα μας χαρίσουν τα δανεικά και θα μας ξαναδανείσουν για να ξαναγυρίσουμε στο 2009.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά