Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται πως συνεχίζει σε ρυθμούς προεκλογικούς καθώς βομβαρδίζει την κοινή γνώμη με υποσχέσεις για παροχές και δώρα για όλα τα γούστα. Πριν καλά καλά καθίσουν στις καρέκλες τους οι νέοι υπουργοί μοίρασαν καμιά δεκαριά δισ. έτσι για το καλωσόρισμα, ενώ άλλα τόσα υπολογίζεται ότι κοστίζουν οι πιο μεσοπρόθεσμες υποσχέσεις τους που θεωρητικώς πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα σε έναν χρόνο.
Την ίδια στιγμή μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα πάρει τα 7,2 δισ. της τελευταίας δόσης διότι πολύ απλά δεν τα χρειάζεται. Εδώ πρόκειται ασφαλώς για θαύμα που ξεπερνά σε φαντασία τους αλχημιστές καθώς καμιά 30αριά δισ. ευρώ δεν κόβονται ούτε στις μηχανές της κυρίας Ραχήλ σε
τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και αν απλώς έβγαζαν φωτοτυπίες νομισμάτων.
Πέραν της αστειότητας, το πράγμα καθίσταται επικίνδυνο. Ακόμη και αν δεν χρειασθεί να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις, μόνον οι υφιστάμενες τρέχουσες ανάγκες της χώρας δεν βγαίνουν με τα πενιχρά έσοδα του Δημοσίου, τα οποία, λόγω και του γενικότερου χαβαλέ, έχουν πλήρως καταρρεύσει. Οι πολιτικοί ελιγμοί ενδεχομένως να ικανοποιούν ακόμη τα αισθήματα χαράς και απόλαυσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το πιστεύουν ότι βρίσκονται στην εξουσία αλλά τώρα είναι κυβέρνηση και αυτοί θα χρειασθεί να απολογηθούν για ό,τι συμβαίνει εφεξής.
Συνεπώς, αν οι προθέσεις τους είναι αυτές που διατυπώθηκαν στις πρόσφατες συναντήσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που βρέθηκαν στην Αθήνα τότε ο... γκρεμός πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος μας. Συνομιλητές των δύο παραγόντων της Ευρώπης μετέφεραν ένα κλίμα τρόμου για όσα άκουσαν στην Αθήνα και θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά! Ο Μ. Σουλτς μάλιστα, που είναι ο πιο «καλός» της υπόθεσης, είπε και δημοσίως ορισμένα πράγματα για να ταρακουνήσει όσους επιμένουν να ζουν με ψευδαισθήσεις.
Κάπου εδώ τελειώνουν τα αστεία και τίθενται στην πράξη με τον πλέον σκληρό τρόπο τα πραγματικά διλήμματα για το μέλλον της χώρας, διότι οι θεωρητικές προσεγγίσεις έχουν γούστο αλλά δεν κάνουν ζημιά. Αντιθέτως, αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε είναι που αρχίζει το δράμα και είθε ο Θεός της Ελλάδος να βάλει το... χέρι του.
Παν Λαμψίας-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά