Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στο κουβεντιαστό !

Σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup ο λιθουανός υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε στον Βαρουφάκη και του είπε.
- Στη χώρα μου ο κατώτατος μισθός είναι 300 ευρώ και αγωνίζομαι να τον ανεβάσω στα 325. Γιατί θα πρέπει να δανείσω την Ελλάδα για να πάει τον δικό της κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ;
Ειλικρινά απορώ με την απορία του. Δεν έχει παρά να καλέσει τον Βαρουφάκη στη Λιθουανία και να του αναθέσει να ανεβάσει και εκεί τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ - ενδεχομένως και περισσότερο αν τους λείπουν...

Ούτως ή άλλως και οι δικές μας αυξήσεις στο κουβεντιαστό είναι! 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ
    ΠΑΝΤΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ
    ΠΑΝΤΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ

    Σε τουτο φιλε μαγκα φταει σαν παράδειγμα η γιαγια σου στο χωριο
    σου που πουλα το ζευγαρι αυγα 1 Ευρω, ενω στη Γερμανια είναι μισο ευρω, το ιδιο και στη Γαλλια,και Λετουανια. Το φασουλι, φασουλι γεμιζει το σακκουλι το ξερει καλα για τον εαυτο της η κυρα γιαγια σου, δεν σκέφτεται ωμως ότι αδειαζει ετσι και τα σακκουλια των αλλων. Αυτό βεβαια είναι το πιο μικρο παράδειγμα διοτι υπαρχουν και υαινες φοβερες στην αγορα, οι μαυραγορητες εμποροι κλπ. Χαμηλες τιμες λοιπον για να φτανουν σε ολους μας τα λιγα λεπτα!Αυτο είναι κοινωνια κι όχι ο θανατος σου η ζωη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3.44
    ΕΊΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΄Η ΝΤΟΠΙΑ,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
    MONO ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ! ΓΕΛΑΩ ,γιατί κι εγώ τη πατησα πολλες φορες με τα δηθεν χωριατικα!
    ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΓΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ 1 ΕΥΡΏ ΤΟ ΖΕΥΓΆΡΙ, ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΝΑ ,ΔΗΛΑΔΉ 170 ΔΡΧ. ΤΟ ΈΝΑ ΑΥΓΌ! ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ,ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΞΕΡΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-ΚΗΠΟΥΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ και,και...
    ΛΟΙΠΌΝ ΣΚΈΨΟΥ ,ΑΝ ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΚΑΝΕΙ 200 ΑΥΓΆ ΤΟ ΧΡΌΝΟ,ΠΟΥΛΏΝΤΑΣ ,ΟΠΩΣ τα ΠΟΥΛΑΝΕ(200Χ0,50) ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ-ΑΜΕΣΩΣ 100 ΕΥΡΏ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΚΌΤΑ.
    ΜΕ 100 ΚΟΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ 1000 ΕΥΡΏ ΑΠΌ Τ΄ΑΥΓΆ.
    ΑΝ ΑΦΑΙΡΈΣΕΙς ΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΤΟΥς ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ,ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ 700 ευρω .
    ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΈΞΥΠΝΟς ΒΑΖΕΙΣ 200 ΚΟΤΤΕς,ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ 100 ΚΟΤΌΠΟΥΛΑ με 25 ΕΥΡΏ ΤΟ ΚΑΘΈΝΑ(ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ) δηλαδή 2.500 ΕΥΡΏ,ΔΕΝ ΔΙΝΕΙς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΠΟΥΘΕΝΆ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟς,ΔΗΛΑΔΉ ΠΌΣΕς ΚΟΤΕς ΈΧΕΙς, ΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣ ,καλοπερνας! ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΓΕΙΣ.
    ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΥΡΩ.
    ΕΜ ΣΤΟΝ ΓΥΙΟ Ή ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ Ή ΤΗ ΝΥΦΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ? ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!
    ή σου λένε ,έτσι πούναι η κατάσταση ότι αρπάξουμε!
    ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!
    ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΑΥΓΟ = ΜΙΣΌ ΕΥΡΩ ΔΗΛ. 170 ΔΡΧ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΌΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΒΡΑΖΕ ΚΙΟΛΑς,ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΑ 25 ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΉ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 9000.
    ΚΙ ΑΝ τολμήσεις να πεις ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΓΙΑΤΙ π.χ. Η ΚΟΤΑ ΔΕΝ ΒΡΑΖΕΙ Ή ΓΙΑΤΙ Τ΄ΆΥΓΟ ΜΥΡΙΖΕ ΨΑΡΙΛΑ (οπως την πατησα εγω),σου λενε αμα σ΄αρεσει !!!
    κι όταν εμαθα ότι "πτηνοτρόφοι μας" στο χωριό , άλλες τροφές δινουν στις κοτες απο τις οποιες τρωνε οι ιδιοι αυγα ή τις εχουν προς ιδίαν καταναλωση,κι αλλες τροφες σ΄οσες τις εχουν για εκμεταλλευση,δεν ξαναγορασα ουτε θα ξαναγορασω,καλά και τα SUPER MARKET!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2015 - 9:31:00 μ.μ.
    κι εσυ το γραψες και το επέκτεινες ωραια για το λογο αυτό και σου απαντω!!
    Στο τελευταιο Ευρογκρουπ συνεδριο για την Ελλαδα ρωτησε ο σλοβενος υπουργος οικονομικων τον δικο μας Βαρουφακη.
    Γιατι να συνυπογραψω νέο ευρωπαικο δανειο για την Ελλαδα που θα χρησιμοποιθει για την αυξηση της κατωτερης συνταξης στα 750 ε, όταν στη πατριδα μου το ανωτερο οριο συνταξης είναι μονο 380 ε ?
    Ο Βαρουφακης απαντησε, ότι σε σας στη Σλοβακια οι τιμες είναι χαμηλες και τα καταφερνεται!!
    Αυτή φιλε μου είναι η οικονομικη πολιτικη στο τοπο μας! Να γιατι πολλοι στην Ευρωπη κλεινουν τα αυτά στα μονοδιάστατα ελληνικα επιχειρηματα! Δεν μπορει μια κυβερνηση να εφαρμοσει τον ελεγχο τιμων? Και βεβαια μπορει αλλα να που δεν τους το επιτρεπει ο λαικισμος τους!!χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.31

    μια διευκρίνηση θα κάνω στα ποσά!!!!!
    200 κότες Χ 100 ΕΥΡΏ η καθε μια, αν σου αποδιδει απ΄τ΄αυγά της το χρονο( δηλαδή 200 αυγά, που θα κάνει εκαστη Χ 0,50=100 ΕΥΡΏ)= εισόδημα απ΄τ΄αυγά να φτάνει τα 20.000 ευρώ μάνι μάνι !!!!
    βγάλε τις 5000 ευρώ για το φαγητό τους και λοιπά έξοδα,δεν είναι και λίγα 15.000 ευρώ !!!!αλλά και λιγότερα να μένουν λόγω αυξησης του κόστους διαβίωσης τους!!!!πάλι καλά λεφτά περισσεύουν(σκέψου τρώνε και χόρτο υποτίθε-ται,πέρα από τις τροφές,που τους δίνουν με βελτιωτικά απόδοσης σε αυγά και πάχυνση).
    Κι εμείς τι καταλάβαμε με τον κοντυλοφόρο!!!! ψιλοπράγματα !!!
    Αλλά διάβασα,ότι εάν έχεις πάνω απο 40 κόττες ή κουνέλια ή έτερα οικόσιτα ,δεν θεωρούνται οικόσιτα αλλά μονάδες πτηνοτροφικές κ.λ.π.,που πρεπει να ελέγχονται π.χ. υγειονομικά ,φορολογικά κλπ..
    Οπότε,αν το κράτος δεν έχει σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, σίγουρα ,όπως διαφεύγουν οι μικροί ξεγλυστρούν το ίδιο και οι μεγαλοκαρχαρίες,!!!!
    οπότε τώρα,σιγά σιγά ,μη σπάσουνε τ΄αυγά!!!!
    Η μάνα μ πάντως ακόμα δεν καταλαβαίν την αντιστοιχία ευρώ-δραχμής κι μ λέει,"τί τόσα λίγα δε δίνουμε μείς στου π---α για του ευ-----ο,ουλες οι γναικες 50 δίνουμε ,αλλιώς μη το κάνς θα μας κορουιδεύουν"," ή τι ειν μισό ευρώ γι τ΄αυγό ή το ματσάκ το μαϊδανό!!"
    εγώ όμως τό κανα στα κλεφτά το ευ-----ο,γιατί ο π----ς μας έχει μυαλό κι αντίληψη κι ας με κοροϊδεύουν οι γναίκες !!!!
    αυγά ομως δεν ξαναγοράζω απο σπίτι!!!
    στη μάναμ πάντως, της πούλησαν 10 αυγά 5 ευρώ κι της είπαν "ότι για τα 5 αυγά της κρατανε τα 5 ευρώ,τ΄αλλα της τα έκαναν τάχα δώρο(κοροϊδία δηλαδή),κι όταν τα δοκίμασα,είπα είναι απ΄το χωριό, βρωμούσαν ψαρίλα ....!!!!
    οπότε της είπα "σιγά τ΄ αυγά" και τσαντίστηκε!!!!!!!!
    κι όλο με μαλώνει να μη μιλάω,ούτε στο χαζοκούτι δεν μ΄αφήνει κι εγώ νιώθω σαν να έχουμε πάλι "κατοχή", που δεν έπρεπε ο κόσμος να μιλάει.......!!!!

    {πουπουλόπαπια}
    "η κοινή"
    {που παλιά έκανε βουτιές στο βρυσάκι}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά