Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κωνσταντινόπουλος: Πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τα χρήματά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε σήμερα ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με θέμα: «Επιστροφή στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τραπεζικών καταθέσεων των μελών της Κυβερνήσεως, Γενικών Γραμματέων και μελών του Κοινοβουλίου, οι οποίες παραμένουν στο εξωτερικό».
Με την επιστολή του αυτή ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία, καλώντας την πρόεδρο της Βουλής, μέσω του θεσμικού της ρόλου, «να ζητήσει από όλους τους Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας».
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κα Κωνσταντοπούλου Ζωή

Θέμα: « Επιστροφή στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τραπεζικών καταθέσεων των μελών της Κυβερνήσεως, Γενικών Γραμματέων και μελών του Κοινοβουλίου, οι οποίες παραμένουν στο εξωτερικό»
Κυρία Πρόεδρε,
Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία δημιουργεί «ασφυξία» στην αγορά.
Ενόψει αυτής της κατάστασης, τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την μια, αλλά και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη.
Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – πέρα από την βοήθεια της Ε.Κ.Τ. – θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες, επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες, όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.
Η Βουλή των Ελλήνων είναι επιβεβλημένο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Με τον θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να ζητήσετε από όλους τους Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της Κυβερνήσεως οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην χώρα μας, ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας.
         
     Με τιμή,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

http://www.iefimerida.gr/

4 σχόλια:

  1. ΟΥΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
    ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Ο Κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ! Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιεπαινη χειρονομια, δειχνει ευαισθησια και εξαιρετο φιλοτιμο. Μακαρι να εισακουσθεί από τους εχοντας και κατέχοντας.
    Εκτος του ότι θα ηταν καλο για τη ταμιακη μιζερη κατασταση της χωρας, Φαντασθητε όμως και τον καλο αντικτυπο που θα προξενουσε ένα θετικο αποτέλεσμα στο διεθνη τυπο. Οι ελληνες βουλευται γινονται παράδειγμα και θυσιάζονται για την πατριδα τους!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ο τίτλος μάλλον είναι εύστοχος!!!
    γιατί καλά θα θυμόμαστε!!! τί είχε πεί ο εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής!!!
    Με την άφιξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή,τα χρήματα θα τα "παρκάρε" σε τράπεζες του εξωτερικού,διότι κινδύνευαν "από κλέφτες" οι ημέτερες "τράπεζες-πάρκιγκ", επομένως ας δώσουν το καλό παράδειγμα οι αναφερόμενοι στον τίτλο του άρθρου,θα περιμένουμε να δούμε και "τα Χϊρια" των υπολοίπων!!!που ενώ είναι μέσα στη Βουλή "είναι εκτός Βουλής",γιατί απλά εδω είναι Ελλάς!!!
    Είναι εδώ "που θάλλει η ελαία,κι ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα" !!!

    τυτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά