Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κωμικοτραγικά

Ως φαινόμενο είναι μάλλον κωμικοτραγικό. Και οπωσδήποτε απροσδόκητο. Διότι για πολλά τους θεωρούσαν ικανούς οι οπαδοί τους όταν τους υπερψήφιζαν στις τελευταίες εκλογές και τους εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να συγκυβερνήσουν και επίσης πολλά ήταν τα δεινά που οι πολιτικά διαφωνούντες μαζί τους πιθανολογούσαν ότι θα προκαλούσαν στον τόπο, αλλά δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος που να ανέμενε ότι μέσα σε δύο μήνες θα φτάναμε στο σημείο να αποτελούν απειλή για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Κι όμως φαίνεται ότι μια χαρά τα καταφέρνουν. Κάποια δείγματα των «ικανοτήτων» τους είχαν δώσει ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες στις σχέσεις τους με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Δεν ήταν, άλλωστε, μικρό ή ασήμαντο το ότι βρεθήκαμε να έχουμε απέναντί μας και τα 18 άλλα μέλη της και μεταξύ αυτών και την Κύπρο.
Είχε, όμως, και συνέχεια το φαινόμενο. Ο ελέω Τσίπρα πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων Π. Καμμένος κατάφερε με εκείνη την ασύλληπτων διαστάσεων πολιτική βλακεία του για τους τζιχαντιστές, που αν
μας παραζορίσουν οι εταίροι θα περνάνε ελεύθερα και νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί θα αρχίσουμε να δίνουμε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα στους οικονομικούς πρόσφυγες, να κάνει το αμερικανικό Κογκρέσο να αρνηθεί την έκδοση του ετήσιου ψηφίσματός του για την Επανάσταση του '21.
Και παράλληλα ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, όπως τον εμφανίζουν να είναι, αποφάνθηκε ότι οι Πολωνοί υπήρξαν σύμμαχοι των ναζί. Πώς του ήρθε, ποιος του το είπε ή πού το διάβασε, ο Θεός και η ψυχή του, αλλά αυτό του κατέβηκε, αυτό αμόλησε. Αλλωστε, αποδεδειγμένα οι δηλώσεις του δεν διακρίνονται από ιδιαίτερη σοβαρότητα. Ξεσηκώθηκαν βέβαια και του την έπεσαν πολλοί Πολωνοί που ζουν στη χώρα μας, αλλά επίσημο διάβημα από την πολωνική κυβέρνηση δεν εισπράξαμε. Για ποιο λόγο δεν το ξέρω. Ισως έκριναν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν.
Οπωσδήποτε γελοίες και οι δύο περιπτώσεις, αφού αποδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας (η μία) και άγνοια πρόσφατων ιστορικών γεγονότων (η άλλη). Αλλά οι υπεύθυνοι δεν είναι όποιοι όποιοι. Είναι άτομα από τα οποία εξαρτώνται καλώς ή κακώς η ζωή μας και το μέλλον του τόπου. Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να τραβήξει επιτέλους μερικά λουριά. Αν μπορεί.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

2 σχόλια:

  1. Εγω δεν τον ηξερα τον φλαμπουραρη, τον εμαθα πρωτη φορα οταν ανακοινωθηκε η κυβερνηση. Τον ακουσα σε μια συνεντευξη δε θυμαμαι σε ποιον δημοσιογραφο και τα εχασα. Παντελως ανεπαρκης και ασχετος, δε μπορουσε καλα καλα να συνεννοηθει με τα ελληνικα που μιλαει. Χαρακτηριστικη μορφη καλοκαγαθου μπαρμπουλη που ειναι μονο για καμια πρεφα στο καφενειο αλλα επειδη ηταν της εμπιστοσυνης του Τσιπρα εφτασε να γινει υπουργος. Αυτο με τους Πολωνους δε θα το ελεγε ουτε μαθητης δημοτικου. Πρωτη φορα αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη μεταρρύθμιση έγινε, παρέλαση χωρίς κάγκελα. Η δεύτερη γράφτηκε ήδη από τον Λαφαζάνη, που δήλωσε χθες ότι η ΔΕΗ δεν ιδιωτικοποιείται, δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται. Η τρίτη δεν μας βγήκε, όταν ο εξάδελφος Τσίπρας πήγε να βρει δανεικά στο Ιράν. Η νωπή λαϊκή εντολή ήδη άρχισε να βρωμάει, ακόμα και αυτή η εθνική υπερηφάνεια μετατράπηκε σε πλαστικά σημαιάκια που μοίραζαν οι λοκατζήδες στην παρέλαση. Ευτυχώς, υπάρχουν υπουργοί που δίνουν μαθήματα ήθους, κάτι αριστερό επιτέλους στη χώρα. Τουλάχιστον να προλάβουν να καταργήσουν τις φυλακές Γ, να βγάλουν τον Ξηρό από την φυλακή και να στείλουμε τους καλούς φοιτητές να βγάλουν τους αναρχικούς από τα Πανεπιστήμια. Η Δημοκρατία της αριστεράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά