Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δεχόμαστε επίθεση

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη την ημέρα της 25ης Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων. Εισέρχεται στη Λέσχη ο Γιάνης Βαρουφάκης (ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς), φορώντας το γνωστό σακάκι του (αυτό με την κόκκινη ρίγα) και άσπρο πουκάμισο (μέσα από το παντελόνι). Πηγαίνει κατευθείαν σε έναν συνταγματάρχη, τον χαιρετά στρατιωτικά και του λέει: «Κύριε συνταγματάρχα, δεχόμαστε επίθεση...». Ο συνταγματάρχης τον κοίταξε έκπληκτα: «Από ποίους δέχεστε επίθεση, κύριε υπουργέ;» ρώτησε. Και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεχόμαστε επίθεση από τον... Ντράγκι». Ο συναταγματάρχης τον κοιτούσε απορημένα και θα συνέχιζε να τον κοιτάζει έτσι όταν στην «παρέα» προστέθηκε και ο Στ. Θεοδωράκης. Και σας μεταφέρω ευθύς αμέσως τον διάλογο που ακολούθησε ενώπιον του συνταγματάρχη και άλλων δύο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς: «Γιάνη, αύριο θα στείλεις τις μεταρρυθμίσεις;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης. Ο υπουργός πάλι με το γνωστό χαμογελαστό ύφος απάντησε: «Σου είπα μην πιστεύεις αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι». Ο κ. Θεοδωράκης επέμενε «δεν τα λένε οι δημοσιογράφοι, η κυβέρνηση το ανακοίνωσε». Τότε ο κ. Βαρουφάκης αναγκάστηκε να κόψει τους αστεϊσμούς και να απαντήσει: «Ξέρεις, οι μεταρρυθμίσεις είναι έτοιμες, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτές. Είναι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί γιατί κάποιοι τον πλησίασαν και ήθελαν να βγουν... σέλφι μαζί του!
Για την ιστορία, σας ενημερώνω ότι όσοι συνομίλησαν στα Χανιά με τον κ. Βαρουφάκη διαπίστωσαν (παρά τους χαριεντισμούς με τις selfies) ότι κάτι συμβαίνει με τον πάλαι ποτέ λαλίλαστο υπουργό: «Ηταν κομμένα τα φτερά του» μου είπε κάποιος, ενώ ένας άλλος (πολιτικός αυτή τη φορά) με διαβεβαίωσε ότι «συμπεριφέρεται ωσάν να έπεσε σε δυσμένεια». Είπε και αυτόν τον γρίφο στον πολίτη να τον στηρίξει όταν έρθει η ρήξη και επέφερε μεγαλύτερη σύγχυση. Τι να πω; Θα δείξει λίαν συντόμως.
ΒΗΜΑτοδότης

5 σχόλια:

  1. τι τους θελαμε και αυτους?
    καλα ειμασταν με τους αντωνβαγγελιδες τοσα χρονια, γραβατα,καβαλα το καλαμι και τη mercedes και αγαπημενη σταση ...στα τεσσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΒΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:35
    αριστεροφασιστα μπορεις να μας πεις τωρα με πια σταση σας πανε γαμ....ας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαπατήθηκα από τις υποσχέσεις του Σύριζα και δυστυχώς ψήφισα το κόμμα αυτό στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίπυ 2015. Ελπίζω το λάθος μου αυτό να μην αποδειχθεί μοιραίο για την πατρίδα μας, δηλώνω ότι για εμένα ισχύει: "Πρώτη φορά γιαλαντζι αριστερά και τελευταία" και ότι επιστρέφω ως ψηφοφόρος στο ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ENAΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Ή ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΣΥΡΙΖΑ.
    Πώς λέμε "γιαλατζί" ντολμαδάκια!!!
    έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι δηλώνουν οπαδοί άλλου κόμματος που ξεγελάστηκαν και ψήφισαν Συριζα,ωστόσο τον ίδιο χαρακτηρισμό αποδίδω και στους πολιτικούς που μεταπήδησαν ή θα μεταπηδήσουν στο Συριζα Ή σε άλλα τέτοιου είδους κόμματα.
    Είναι ΓΙΑΛΑΤΖΊ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ,διότι αν γνώριζαν την ουσία της ιδεολογίας ,όχι "ιδεοληψιών" του κομματός των δεν θα μεταπηδούσαν.
    Κι αιτία κατά βάθος δεν είναι ο απλός ψηφοφόρος,αλλά οι γιαλατζί πολιτικοί των κομμάτων κι η εσκεμμένη νοοτροπία τους ν΄αφήνουν ανημέρωτους τους πολίτες οπαδούς για την ουσία της ιδεολογίας του κόμματός των ,προκειμένου να τους εκμεταλλεύονται και να τους παραπλανούν.
    Μη το μετανιώνεις ψηφοφόρε που ξεγελάστηκες,όπως λές,όχι δεν φταίς,φταίνε οι "γιαλτζί " πολιτικοί,οι οποίοι δεν νιώθουν καμμιά ενοχή μεταθετοντάς την σ΄εσένα που πλήττεσαι πανταχόθεν !!!
    ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΕΣ!ΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ.
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ή ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ Σ΄ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ.
    Είτε λιγότερα γράμματα γνωρίζεις είτε περισσότερα διάβαζε,κάνε συγκρίσεις παρατήρησε πολιτικές κι ίσως δεν σε ξανακάνουν να νιώθεις ενοχές.
    Αυτό επιθυμούν,την μετάθεση των ευθυνών για ν΄αλληλοφαγονόμαστε εμείς οι πολίτες που αποτελούμε τον λαό κι αυτοί να επιπλέουν στην επιφάνεια !!!

    Σ΄αυτούς που είναι η αιτία των "πολιτικών ενοχών μας" απονέμεται το βραβείο του ταπεινού ΑΣΦΟΔΕΛΟΥ !!!

    ΑΣΦΌΔΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά