Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συγκρίσεις

Δυστοκία στην κυβέρνηση. Ούτε ιδιαίτερες γνώσεις χρειάζονται ούτε και εσωτερική πληροφόρηση για να το καταλάβεις. Απ' όσα οι ίδιοι διαρρέουν, στα ίδια και τα ίδια περιορίζεται το περιεχόμενο των πακέτων που κάθε τόσο υπόσχονται να καταθέσουν. Οι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες φιλοδοξούν να χτίσουν το μέλλον του τόπου εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Σε όλα τα άλλα, μια χαρά τη βλέπουν τη χώρα.
Θέλοντας και μη, θα την κάνεις τη σύγκριση με το χθες και με τους άλλους. Διότι, βεβαίως, και δεν είναι μικρό το δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι σαν του 2012 που το έλλειμμα έφτανε στα
18 δισ. τον χρόνο και -πολύ περισσότερο- δεν είναι σαν του 2010 που το έλλειμμα ήταν στα 36 δισ. Και καλό θα είναι να θυμόμαστε τι έλεγαν τότε ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του.
Θα μου πείτε, «μα εκείνα τα μέτρα ήταν σκληρά». Ποιος λέει το αντίθετο; Και άδικα ήταν, γιατί δεν μοίραζαν σωστά το κόστος. Αλλά εκείνα τα μέτρα κράτησαν όρθια τα χώρα και απέτρεψαν τα χειρότερα. Και κάποια στιγμή φτάσαμε στο σημείο να έχουν μειωθεί θεαματικά οι ανάγκες για νέες παρεμβάσεις. Μόνο που αυτές τις συγκριτικά λίγες ανάγκες η νέα κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να τις καλύψει, αν και υποτίθεται ότι με αυτές ακριβώς ασχολείται επί δύο μήνες.
Τι θα είχε συμβεί, αν το 2010 ή έστω το 2012 είχαμε μια κυβέρνηση ανάλογη της σημερινής; Τι θα συνέβαινε, αν στη θέση του Γ. Παπανδρέου το 2010 ήταν ο Αλ. Τσίπρας που όχι μόνο δεν θα είχε στα χέρια του μια δανειακή συμφωνία, αλλά ούτε καν υποψήφιους δανειστές δεν θα έβρισκε; 'Ηποια θα ήταν σήμερα η θέση της χώρας, αν το 2012 τις εκλογές τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Και μόνο μέσα απ' αυτές βγαίνουν αξιόπιστα και σοβαρά συμπεράσματα. Διότι τα λόγια είναι εύλογα. Εκεί που δυσκολεύουν τα πράγματα είναι όταν αποδεικνύεται ότι ακόμη και τη βασικότερη δέσμευσή σου, τη διατήρηση της χώρας στο ευρώ, δεν είσαι ικανός να τηρήσεις.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-'Εθνος

2 σχόλια:

  1. η Μέρκελ όταν έλεγε ότι τα σκληρά μνημονιακά μέτρα θα περάσουν στην Ελλάδα πιο εύκολα από μια Αριστερή κυβέρνηση. Γι αυτό αποφάσισε σε ένα βράδυ να παρατήσει τον Σαμαρά και ν αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στην εξουσία. Μιλάμε για φοβερό σχεδιασμό και εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΣΤΑΛΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ???
    =================================
    οκ,βλέπω υπάρχουν νοήμονες πολίτες ακόμη,που μπορούν,για όσο βέβαια θα μας επιτρέπεται,να εκφράζουν την πραγματικότητα χωρίς να φοβούνται!!!
    bravo,bravo,bravo!!!,ελλείπουν βέβαια από τα σχόλια,όσοι κατέκλυζαν ως άγνωστοι Χ με υψηλό νοητικό επίπεδο και λόγο σχολιαστικό,τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξελίξεις. Παρακολουθώ βέβαια και περιμένω πότε και πώς θα χτυπήσουν ,για να ενημερωθούμε πώς αντιλαμβάνονται τις πολιτικές εξελίξεις "στο Ελλαδιστάν",όπως όψιμα είχαν αποκαλέσει την χώρα μας!!!(όποιος κατάλαβε-καταλαβε)
    Επιτέλους αυτό που υπέβοσκε σε αρκετά σχόλια στο εδώ blog "περί κυβέρνησης με αριστερή χροιά", υποβαλλόμενης υποβουλιμαία για να εδραιωθούν ακόμη δυσμενέστερα μνημονιακά μέτρα ,χωρίς επαναστικοτρομοκρατικές αντιδράσεις του πάσχοντα λαού ,διαφαίνεται να έχει γίνει κατανοητό πλέον από νοήμονες πολίτες!!!
    Απομένει τώρα μέσα από εμάς,που λειτουργούμε ως φυντάνια αναπαράστασης της πραγματικότητας που μας κατακλύζει,να βρούμε και να ζωντανέψουμε ιδέες αντίδρασης στο νεοανακαλυπτόμενο πλέον κατεστημένο και ιδιαίτερα ειρηνικής υλοποίησης κάθε αντίδρασης,που δεν θα έχει ως στόχο τον συμπατριώτη,που έχει διαφορετική πολιτική θέση,αλλά το πώς θα μπορέσει ο πολίτης αυτός να γίνει μέτοχος της εξελισσόμενης ήδη αντίδρασης, έχοντας καταλάβει από πρίν, με όλα τα γνωστικά στοιχεία που απαιτούνται,τί συμβαίνει και πώς θα μπορέσουμε,όλοι μαζί, ειρηνικά να επιβάλλουμε στους εκάστοτε κυβερνώντες την απαιτησή μας για λαϊκή δυναμική στις θέσεις μας απέναντι στους συμμάχους ,χωρίς να αυτοαποκλειόμεθα από την Ευρώπη στην οποία ανήκουμε.
    Ο τόπος,όπως έχει επισημάνει κι ο κ. Γιανναράς πάσχει από σωστούς πολιτικούς με δύναμη διπλωματίας στο τσεπάκι τους.
    Ισως ο κ. Τσίπρας υποστηριζόμενος ΑΠΌ ΈΝΑ σύνολο πολιτικών ,που ενδιαφέρονται για τον λαό,έχοντας διπλωματική δυνότητα έναντι των συμμάχων κι όχι απ΄ότι φαίνεται έναντι των μετεχόντων αυτή τη στιγμή στη κυβερνησή του,να μπορούσε να εδραίωνε μια νέα γραμμή πολιτικής πλεύσης με πρόσωπα κύρους και πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις.
    Λέτε η "ΡΗΞΗ" κάπου να εξυπερητεί την νέα πολιτική κατάσταση ,που αν υλοποιηθεί θα δώσει άλλη πνοή και θα μπορέσει με τσεκούρι να σπάσει την ατσάλινη πόρτα του πολιτικού πιλοτηρίου??? πράγμα δύσκολο,αλλά στην πολιτική τίποτε δεν αποκλείεται σήμερα,όπως διαφαίνεται τον τελευταίο καιρό!!!
    και
    "καλό ξημέρωμα Κυριακής με σωστή ενημέρωση,απ΄όπου μπορούμε να την αποκομίσουμε για ορθότερο λογισμό και κρίση."

    "Ενας Μεταμεσονύκτιος και μόνος Ρεπόρτερ7"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά