Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το «απωθημένο»

Πασίγνωστο είναι ότι το μεγάλο απωθημένο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη είναι το Σύνταγμα. Ποιος δεν τον θυμάται, άλλωστε, να διαπιστώνει τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον δύο συνταγματικές παραβιάσεις σε κάθε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου. Και ποιος δεν θυμάται και την ιδιότυπη επιχειρηματολογία με την οποία επιχειρούσε κάθε φορά να στηρίξει τον ισχυρισμό του.
Αλλά αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Σήμερα ο Λαφαζάνης είναι υπουργός και κοντά στα άλλα προνόμια που του εξασφαλίζει η ιδιότητα είναι και η δυνατότητα να αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό του στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Γιατί, να μην ξεχνιόμαστε, πάνσοφα έχουν αποφανθεί οι πρόγονοί μας ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».
Δυστυχώς ο τυπικά υπ' αριθμόν 2 του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει έως τώρα διαθέσεις συμμόρφωσης προς την
ισχύουσα νομοθετική και συνταγματική τάξη. Και δεν είναι περίεργο. Γενικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει να πιστεύει πως η ιστορία της χώρας άρχισε στις 25 Ιανουαρίου 2015. Γιατί τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν ο Γ. Πανούσης, καθηγητής ως γνωστόν, αρνείται ως υπουργός να εφαρμόσει τον νόμο, αλλά σχεδόν ικετεύει πρωθυπουργική ντιρεκτίβα για να ξέρει πώς θα χειριστεί αντιεξουσιαστές και καταληψίες.
Ο Λαφαζάνης δεν βρίσκεται στη θέση του Πανούση. Ούτε περιμένει ούτε χρειάζεται πρωθυπουργικές υποδείξεις. Και μια και είναι αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, προσπαθεί να επιβάλει την επιλογή του αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της «καρέκλας». Και αδιαφορώντας, φυσικά, για το Σύνταγμα που έχει αναθέσει την προστασία του περιβάλλοντος στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όχι στην κομματική ιδιοτέλεια του κάθε υπουργού.
Μόνο που η πρακτική του «έτσι γουστάρω» δεν έχει καμιά σχέση με τη νομιμότητα που κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί. Οπως δεν έχουν σχέση με σοβαρούς υπουργούς οι φτηνοί χαρακτηρισμοί εργαζομένων ως «ενεργούντων για λογαριασμό της εργοδοσίας τους».
Ιδιαίτερα όταν οι «καταγγέλλοντες» είναι -ή έστω υπήρξαν- κομμουνιστές και επί χρόνια εισέπρατταν τη λάσπη ότι αποφάσιζαν και ενεργούσαν για λογαριασμό της Μόσχας.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά