Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έτσι επιβιώνουν

«Πώς επιβιώνουν τέτοιοι τύποι στην πολιτική...». Ποιος από όσους ζουν εδώ και καταφέρνουν να αντιστέκονται στη σαγήνη του Υπαρκτού Ελληνισμού δεν έχει αυτή την απορία; Ακόμη και μετά τον αποδεκατισμό που προκάλεσε η χρεοκοπία στο παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχουν οι περιπτώσεις εκείνων που προκαλούν την απορία για το ότι κατάφεραν να επιζήσουν, ενώ δεν το άξιζαν. Η  απάντηση βρίσκεται στην ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ προχθές στη Βουλή. Αναζητήστε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου «γέροντα η ευχή» Νικολόπουλου και θα δείτε πώς ακριβώς επιβιώνουν κάτι τέτοιοι τύποι.
Η θέρμη με την οποία υπερασπιζόταν τον Αλ. Τσίπρα, λες και ήταν προσωπικό του ζήτημα η υπεράσπιση του πρωθυπουργού, επίσης η οικειότητα που επεδίωκε να δείξει ακόμη και με τη στάση του σώματός του, καθώς μιλούσε στραμμένος σχεδόν ολόκληρος προς τον Τσίπρα, γενικώς όλο το θέαμα που
παρουσίαζε προχθές ο Ν. Νικολόπουλος μας έδινε το μυστικό της επιβίωσης του είδους που υπερηφάνως εκπροσωπεί: πρόκειται, φυσικά, για την κολακεία. Αν μάλιστα είναι ξεδιάντροπη, τόσο το καλύτερο. Η μαχητικότητα με την οποία υπερασπιζόταν τον Τσίπρα ο Νικολόπουλος, η εντύπωση που έδινε ότι ο Τσίπρας είναι δικός του και δεν επιτρέπει να τον θίγουν, είχε κάτι βαθιά γελοίο. Ιδίως όταν θυμάσαι ότι ολόιδια ήταν η στάση του και προς τον Σαμαρά, τότε που προσπαθούσε να προβάλει τον εαυτό του ως φίλο του.
Ωστόσο, εύκολα το λες, αλλά δύσκολα το κάνεις. Η κολακεία είναι κάτι εντελώς συνηθισμένο και τη χρησιμοποιούμε όλοι, όμως λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να τη διοχετεύουν ακούραστα, σχεδόν προς  πάσα  κατεύθυνση  και  σε μεγάλες ποσότητες. Ο Ν. Νικολόπουλος είναι ένας από αυτούς. Οπωσδήποτε, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι πολύ πιο επικίνδυνοι από τον Νικολόπουλο. Αυτός όμως είναι ο πιο δυσάρεστος. Oπως, λ.χ., είναι δυσάρεστο ένα κομμάτι τυρί που έχει χαλάσει...
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Eδώ υπάρχει ενας έρωτας μεγάλος!!!
    "Ενας έρωτας χωρίς επίθετο"
    για τους έχοντας σουρρεαλιστικές ανησυχίες σχετικά με το φαινόμενο!

    "Παρ.Παρ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά