Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πλήρωνε!

Διαβάζονται με  δύο αναγνώσεις. Τα τελευταία περιστατικά με  Γιάννη Βαρουφάκη (το όνομά του  εξακολουθώ να το προφέρω με δύο «ν»)

Αυτονόητη η πρώτη ανάγνωση. Οτι  Μπαρουφάκης ο Βαρουφάκης. Λέει  ότι  του κατέβει. Τη μια στιγμή  φόρος στις αναλήψεις από τα ATM, την άλλη στιγμή «κανένας φόρος». Τη μια στιγμή   φόρος στις καταθέσεις. Την άλλη  «κανένας φόρος στις καταθέσεις». Τη μια στιγμή «νέο φορολογικό σύστημα στα Ι.Χ». Την άλλη στιγμή «δεν υφίσταται σχέδιο  αλλαγής». Και πάει λέγοντας!
Αυτονόητο το αποτέλεσμα. Από  τις αντιθετικές και αντιφατικές  δηλώσεις. Επιπόλαιος ο  Βαρουφάκης. Ανοίγει το στόμα του και αμολάει βατράχια. Επιπόλαιος, παρορμητικός και  ανόητος. Κάπως  έτσι!
Δύσκολη  η δεύτερη  ανάγνωση. Η οποία προκύπτει από

μια  απορία. Μα είναι  δυνατόν να διασύρει  το όνομά του με την  ευκολία που κάποιος αγοράζει τσίχλες από το περίπτερο; Αδύνατον!
Τότε; Απλό. Συμβαίνει με όλες  τις κυβερνήσεις. Κατά μία  έννοια ο Βαρουφάκης είναι  το «θύμα».  Ο «λαγός». Που οικειοθελώς φτιάχνει   κλίμα. Που  προετοιμάζει  την κοινωνία.  Ωστε  αύριο  με την επερχόμενη συμφωνία, να μην προκληθεί τόσο μεγάλο  σοκ στην κοινωνία!

Γιατί αυτό; Εδώ σε  θέλω κουφιοκεφαλάκη μου. Επειδή είναι αδύνατον να συμβεί αυτό που λέει ο Λαός «και η πίτα  ολόκληρη και ο σκύλος  χορτάτος»!  Που σημαίνει ότι συντάξεις, μισθοί όπως πριν. Και ταυτόχρονα  ευχαριστημένοι οι δανειστές!

Με απλά λόγια. Οι κόκκινες  γραμμές θα παραμείνουν. Ομως  τα μπικικίνια θα προκύψουν από  φορολογική επιδρομή.  Αμ πως αλλιώς δηλαδή!

Θα  τα δίνουν  στην  αριστερή μας τσέπη. Και θα  τα παίρνουν από την  δεξιά  τσέπη. Αυτή η λογική  των κόκκινων γραμμών.  Ομως περισσότεροι  φόροι. Ωστε  όλα να διατηρηθούν όπως πριν. Ολα  θα αλλάξουν  για να μείνουν ίδια!

Κοροιδία κανονική θα πείτε. Λάθος  θα πω.  Γιατί από κάπου πρέπει να  τα  βρει  η κυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση. Ωστε να συντηρηθεί  το σύστημα των  συντάξεων και  των επικουρικών. Θα πείτε να  τα πάρει  από την καταπολέμηση  της φοροδιαφυγής. Φυσικά. Οταν  στην  Ψωροκώσταινα  ο ήλιος θα ανατέλλει από την Δύση και θα δύει  στην Ανατολή!

Θα πείτε ακόμα,  να τα πάρει  η κυβέρνηση από τους  δανειστές. Πριτς! Μια του κλέφτη,  δύο  του κλέφτη,  τρεις του Σόιμπλε!

Η  χώρα-υποτίθεται-είναι δική μας. Η χώρα-υποτίθεται-έχει   ελληνική κυβέρνηση. Τα ταμεία-υποτίθεται-είναι ελληνικά. Αν θέλουμε να μας ταίζουν οι  ξένοι,  τότε να παραδώσουμε τα  κλειδιά, να ανοίξουμε τις πόρτες και να καλωσορίσουμε κάποιον παρατρεχάμενο  της Μέρκελ. Αυτός ο  πραγματικός κυβερνήτης!

Συνέλθετε. Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Και  καταχρεωμένο  το κράτος. Και άδεια τα ταμεία. Και δανεικά από  τους «εχθρούς». Και   απείραχτες συντάξεις. Και ικανοποιημένοι  οι  δανειστές. Και   τροπαιοφόρος ο Τσίπρας. Και  συρρικνωμένη παραγωγή. Και ακόρεστη  φοροδιαφυγή!

Το   συμπέρασμα  γνωστό. Καταστράφηκες; Ωραία. Σκάσε πλήρωνε  φόρους και κολύμπα!

Δ.Δανίκας-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά