Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση: Σημαντική μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ανησυχία για χρεοκοπία (κάρτες)

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28-29 Μαΐου σε δείγμα 1.108 ατόμων, για λογαριασμό του protothema.gr.
Πρώτον, ότι η χρονική καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία με τους θεσμούς δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στην πλειοψηφία των πολιτών -6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι “τους φοβίζει”- και δεύτερον, ότι η πλειοψηφία προδικάζει τη συμφωνία με τους θεσμούς και την χαρακτηρίζει ως άλλο ένα Μνημόνιο, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί του αντιθέτου.
• Το 58,9% των πολιτών αισθάνεται φόβο από τη
χρονική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ομοίως 1 στους 4 των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο το 28,6% αισθάνεται ικανοποίηση από την παράταση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
x1
• Το 60,1% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ μόνο το 21,7% πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.
x2
• Άλλο ένα μνημόνιο θα είναι η συμφωνία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία, το 61,2 %, και μόλις το 26,6% πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
x3
x4
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο το 60,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 60,9% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ πιστεούν ότι η συμφωνία δεν θα είναι «μακριά» από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
• Μια ισχυρή μειοψηφία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 33,2%, και το 58,7% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επιθυμούν μια σκληρότερη διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ, σε αντίθεση με τους 7 στους 10 πολίτες που δεν επιθυμούν σκληρότερη διαπραγμάτευση.
x5
Το 53,6% πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία.
• Εάν όμως δεν επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς, το 48,8% συμφωνεί με τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, ενώ το 53,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
x6
• Η προεξόφληση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αποτυπώνεται και στη μείωση της ανασφάλειας και του φόβου τόσο για έξοδο από το ευρώ όσο και για χρεοκοπία ή στάση πληρωμών από το Δημόσιο. καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία -71,4%- πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν επιθυμούν έξοδό μας από το ευρώ.
x7
• Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό «ατού» της κυβέρνησης, αφού η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του παραμένουν σε υψηλό ποσοστό (44,5%), παρότι παρουσιάζει σχετική πτώση σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.
x8
Αντίθετα, η ικανοποίηση από την κυβέρνηση έχει περιορισθεί στο 33,2%, ενώ σε βασικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής σχέδια νόμου ή νομοσχέδια διχάζουν την κοινή γνώμη.
• Η δυσαρέσκεια προς την κυβερνητική πολιτική απεικονίζεται επίσης σε δύο σημαντικά ευρήματα. Πρώτον, ότι το 52,4% πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, δεύτερον, στο γεγονός ότι το 59,4% διαφωνεί με την κυβερνητική διαπραγματευτική προσπάθεια απέναντι στους θεσμούς, το 34,2% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς πιθανώς λόγους ο καθένας.
x9
• Παράλληλα, αυξάνει την απογοήτευση για το μέλλον, με 6 στους 10 πολίτες να πιστεύουν ότι τόσο η κατάσταση στη χώρα όσο και στο οικογενειακό τους νοικοκυριό θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
x10
• Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,2% παραμένει κυρίαρχος, με την διαφορά με τη ΝΔ (24,1%) σταθερή στο +9,1%. Το Ποτάμι παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση με 6,3%, ενώ ενισχυμένοι, σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Απριλίου, είναι οι ΑΝΕΛ με 5,3%, το ΚΚΕ στο 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,1%, ενώ το «Άλλο Κόμμα» είναι ενισχυμένο στο 5,4% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 12,2%.
 http://lykavitos.gr/

2 σχόλια:

  1. KAI ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΤΟ 4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι έπρεπε να υπάρχει κυβέρνηση" με αριστερή χροιά" ,για να περάσουν δυσμενέστερα για το λαό μέτρα χωρίς να κουνηθεί ΔΑΧΤΥΛΆΚΙ(μεταφορικά)και να επέλθει η τελείωση των προγραμμάτων,ήταν και αποδείχτηκε σωτήρια για τους διπλωμάτες δανειστές μας!!!
    Εμάς τώρα ποιός έλληνας πολιτικός χωρίς φανατισμούς και διπλωμάτης θα μας σώσει,πριν το 46% μας αποτελειώσει????
    η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στη γεννέτηρα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ είναι περιττή!!!
    αποτελεί όπλο μόνο ηθελημένα δυσλεκτικών ταλαίπωρων ψυχών ,που ψάχνουν το -ν- και το -ς- ακόμα εις "τα θρανία των" ,για να θυμούνται τί είπαν ή τι τους έχουν πεί!!
    Αφού,δεν μπορουν "να τα πούν με το -ν- και με το -ς-",όπως σοφά λέει το των ελλήνων γνωμικό.
    (το -ν- ενεργοποιεί και ζωντανεύει τον εκάστοτε σκεπτόμενο νού,
    το δε -ς- ξεκουράζει και γαληνεύει),
    πιάστε τα θρανία και βρείτε πραγματικούς δασκάλους της ελληνικής γλώσσας και παιδείας,μήπως και βρεθούμε σε καλύτερη μοίρα,άν προλαβαίνουμε ακόμη!!!
    χάριν της νέας γενιάς,που περιμένει από εμάς,για να μην αρχίσει να φωνάζει πάλι στ΄αρματα ,στ΄αρματα μπρός στον αγώνα!
    Τ΄αποτελέσματα γνωστά!

    "Η Τυτώ,εδώ στο Μαλιακό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά