Σάββατο 23 Μαΐου 2015

H ώρα της κρίσης για την χώρα και τον πολιτικά αδύναμο Τσίπρα

Σαββατοκύριακο – “φωτιά” έχουμε μπροστά μας, αφού ο πολιτικά αδύναμος Τσίπρας θα επιχειρήσει(;) να επιβάλει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, τον μονόδρομο μιας συμφωνίας με τους εταίρους – δανειστές της χώρας.
Οι εργασίες ανοίγουν στη 1.00 το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και τους βουλευτές, συνολικά περίπου 350 άτομα, για τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Τσίπρας θα δώσει και το περίγραμμα των προθέσεών του να επιδιώξει μία συμφωνία που
δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή για τον ΣΥΡΙΖΑ . Παράλληλα όμως θα αφήνει να διαφαίνεται ότι η ρήξη δεν είναι επιλογή της ελληνικής πλευράς. Ή τουλάχιστον η δική του, γιατί στο πολιτικό συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εκατό διαφορετικές απόψεις.
Στην συνεδρίαση όμως αναμένεται να ακουστεί κριτική από τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας που όλο αυτό το διάστημα επιτίθενται στην ΕΕ, διαφωνούν με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και εκφράζουν φόβους ότι οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη καταπατηθεί.
Υπό αυτή την έννοια θα είναι και μία καταγραφή δυνάμεων και συσχετισμών μεταξύ των διαφορετικών τάσεων και που δρουν στο κόμμα. Η προσοχή είναι στραμμένη εκ των πραγμάτων στην Αριστερή Πλατφόρμα και στον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που ακόμη και χθες είπε ότι μόνο μία συμφωνία που θα σέβεται το προεκλογικό πρόγραμμα θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση και ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοστούν απολύτως.
Το  κλίμα που διαμορφώνεται τόσο από τις δηλώσεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και από την αρθρογραφία στον ιστότοπο Iskra είναι κλίμα ρήξης με τους δανειστές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δύο μικρότερες αριστερές τάσεις που διαθέτουν βουλευτές στις τάξεις τους, η ΔΕΑ του κ. Αντώνη Νταβανέλου με τρεις βουλευτές και η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι που διαθέτει πέντε βουλευτές.
Φυσικά το μπλοκ των προεδρικών είναι πάντα το πιο ισχυρό καίτοι είναι και εκείνο πολυδιασπασμένο με την Αριστερή Ενότητα, την Ενωτική Κίνηση που προέκυψε από αυτή που αποκαλείται και δεξιά Αριστερή Ενότητα με στόχο να υποστηρίξει στο κομματικό πεδίο το κυβερνητικό έργο, τους “53”, την Πλατφόρμα 2010 και την ΑΝΑΣΑ.
Πέρα όμως από την κριτική στην μέχρι τώρα πορεία και στις υποχωρήσεις τόσο στην διαπραγμάτευση όσο και στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού στην διήμερη συνεδρίαση αναμένεται να διαφανεί μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φθάσουν οι βουλευτές και τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας όταν η συμφωνία θα έλθει στη Bουλή. 
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά