Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ηχηρό μήνυμα από το Σύνταγμα

Ίσως έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα. Θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμο. Το μήνυμα που έφυγε την Πέμπτη το βράδυ από την Πλατεία Συντάγματος θα είχε βοηθήσει πολύ αν είχε φύγει πριν από τρεις, δύο ή και έναν μήνα και προς τις Βρυξέλλες αλλά και προς το πρωθυπουργικό γραφείο. Θα πρόσφερε σίγουρα τη δυνατότητα σε όσους διαχειρίζονται τις τύχες μας ν' αντιληφθούν με τον αμεσότερο δυνατό τρόπο ότι θα είναι ολέθριο λάθος η όποια απόφασή τους θα συγκρούεται με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.
Μέχρι τώρα είχαμε τη δημοσκοπική μόνο έκφρασή της. Και είναι προφανές ότι κάποιοι στην κυβέρνηση και στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται από την ψευδαίσθηση ότι
είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τις μεθοδικά οργανωμένες δικές τους κινητοποιήσεις. Γι' αυτό και ξαφνιάστηκαν. Και από το πλήθος και από το πάθος.
Αλλά πάνω απ' όλα από την ποιοτική διαφορά της συγκέντρωσης αυτής από τις όποιες και όσες άλλες είμαστε συνηθισμένοι. Γιατί ήταν πραγματικά διαφορετική. Δεν οργανώθηκε από κομματικό φορέα (κακώς έσπευσαν κάποιοι νεοδημοκράτες να τη χρωματίσουν με την παρουσία τους), δεν καπελώθηκε από κομματικά σύμβολα, δεν μολύνθηκε από κραυγές μίσους, μισαλλοδοξίας και χυδαιότητας.
Οταν έλαβα τη φιλική πρόσκληση στο Facebook για τη συγκέντρωση της Πέμπτης (που αρχικά ήταν για την Τετάρτη), δεν περίμενα να δω αυτό που τελικά αντίκρισα (από την τηλεόραση για λόγους υγείας). Και ήταν ίσως ό,τι πιο αισιόδοξο έχω βιώσει αυτά τα πέντε χρόνια. Γιατί αυτή τη φορά στην Πλατεία Συντάγμα­τος δεν ήταν κάποιοι απελπισμένοι που δεν είχαν να χάσουν τίποτα, δεν ήταν η ακροδεξιά αλητεία που απαιτούσε «να καεί το μπορντέλο η Βουλή», δεν ήταν οι αφελείς και οι φοβισμένοι που ζητούσαν... καταφύγιο στα οικονομικά φροντιστήρια του όποιου Βαρουφάκη.
Την Πέμπτη το βράδυ στο Σύνταγμα δήλωσε «παρούσα» η Ελλάδα που θέλει να μείνει, να ζήσει και να προκόψει μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτή την Ελλάδα θα διαπράξει ολέθριο σφάλμα όποιος διανοηθεί να την αγνοήσει.
Eρ. Μπαρζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά