Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αιχμάλωτος των λάθος επιλογών του

Βαρουφάκη-Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας τους επέλεξε.
Έχω μια «κακή» συνήθεια. Δεν είμαι οπαδός. Και εννοώ στην πολιτική, διότι ποδοσφαιρικά, μπασκετικά και άλλα σχετικά είμαι πιστός Παναθηναϊκός. Είναι κάτι που ισχύει και για τις ελάχιστες περιπτώσεις πολιτικών που υπήρξαν φίλοι μου, όπως ίσχυσε και ισχύει και για τους κατά καιρούς ηγέτες του πολιτικού χώρου στον οποίο με τοποθετούν οι απόψεις μου. Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται διαρκώς και για την κάθε πράξη και παρέμβασή τους χωριστά.
Με βάση αυτήν τη λογική και μόνο είναι που έχω αξιολογήσει ως τώρα την πολιτική παρουσία του πρωθυπουργού και μου είναι αδύνατο να εκφραστώ θετικά. Οι προεκλογικές πολιτικές του προβλέψεις για τη
σχέση μας με τους εταίρους και δανειστές μας διαψεύστηκαν και οι επιλογές του ως πρωθυπουργού έχουν απογοητεύσει. Και μόνο το ότι εμπιστεύτηκε το Κοινοβούλιο στην Κωνσταντοπού­λου και το υπουργείο Οικονομικών και τη διαπραγμάτευση στα χέρια του Βαρουφάκη αποδεικνύει ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά στην επιλογή συνεργατών. Και δεν είναι μόνο αυτές οι αστοχίες του. Οπως επανειλημμένα ακούμε, η χώρα απέκτησε για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Αλλά είναι ψευδές. Στις 25 Ιανουα­ρίου η χώρα απέκτησε ένα κυβερνητικό τερατούργημα. Είναι ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω στο σχήμα που προκύπτει από τη συνεργασία ενός σκληρού αριστερού κόμματος με ένα ακροδεξιό. Κι αυτό αποτελεί επίσης επιλογή του Αλ. Τσίπρα.
Οταν ο σημερινός πρωθυπουργός αποφάσισε να συμπορευτεί κυβερνη­τικά με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ δεν το έκανε για να αντιμετωπίσει απλώς και μόνο κάποια μνημονιακά προβλήματα ή ακόμη και τη διαπραγ­μά­τευση με τους εταίρους και δανειστές. Το έκανε για να κυβερνή­σει επί τέσσερα χρόνια τη χώρα. Αλλά τέτοια σχήματα είναι αντικειμε­νικά ανίκανα να διαχειριστούν τη διακυβέρνηση ενός τόπου.
Η απόδειξη ήρθε προχθές. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το πρώτο αριστερό μέτρο, τη ρύθμιση του προβλήματος της ιθαγένειας. Και εκείνο που αποδείχθηκε είναι ότι η κυβέρνηση δεν πατάει γερά στα πόδια της. Γιατί φυσικά οι ΑΝΕΛίτες το καταψήφισαν. Οπως θα καταψηφίσουν και κάθε άλλο αριστερό, κατά την κρίση τους, μέτρο που θα έρθει προς ψήφιση από την αριστερή, κατά τα άλλα, κυβέρνηση, όπως βαυκαλίζονται οι συριζαίοι.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά