Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Βαγγέλης Στάϊκος

Σε ηλικία 79 χρόνων και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, πέθανε σήμερα το  πρωί στην Λαμία ο παλαίμαχος πολιτικός, πολλές φορές βουλευτής Φθιώτιδας Βαγγέλης Στάϊκος.
Γεννημένος στο Πουρνάρι Δομοκού είχε σπουδάσει νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και για πολλά χρόνια άσκησε την δικηγορία.
Από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική στο χώρο της Ένωσης Κέντρου και μεταδικτατορικά ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Ενωση Κέντρου -Νέες Δυνάμεις του Γεωργίου Μαύρου.
Από το 1962 έως το 1967 εξελέγη δύο φορές νομαρχιακός σύμβουλος Φθιώτιδας εκπροσωπώντας την επαρχία Δομοκού.
Το 1975  εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε προσωπικός φίλος του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου. Στις  βουλευτικές εκλογές παρότι το  ΠΑΣΟΚ έχασε ο Βαγγέλης Στάϊκος με τον αείμνηστο Χρήστο Καραγεωργίου είχαν  εκλεγεί ως οι  πρώτοι βουλευτές του νέου κόμματος στην Φθιώτιδα.
Διατηρούσε εγκάρδια φιλική σχέση με τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο και  όταν ήταν  Υπουργός Εργασίας όρισε τον Βαγγέλη Στάικο  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5 το  απόγευμα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.
Ήταν παντρεμένος με την με την Ελένη Τσιλαφάκη και είχε δύο παιδιά. Τον Θωμά που είναι δικηγόρος και ήταν αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και την Βασιλική που είναι επίσης δικηγόρος.
 http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά