Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το ισχυρό δίδυμο

Ένα από τα δεκάδες πουλάκια που τριγυρνούν στην Ηρώδου  Αττικού και πάντοτε με πληροφορούν εγκαίρως μου λένε ότι όντως υπήρξε μυστικό σχέδιο με στόχο να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η τάξη σε περίπτωση αναταραχών (λόγω δημοψηφίσματος, capital controls κ.τ.λ.) και είχε παραδοθεί μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Και επειδή ίσως ορισμένοι στην κυβέρνηση, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την ύπαρξη τέτοιου απόρρητου σχεδίου, τους ενημερώνω ότι το κατήρτισαν από κοινού ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούσης (όπως είχε την υποχρέωση να το κάνει) με τον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη. Εχουν εξελιχθεί ως το ισχυρότερο ευρωπαϊκό δίδυμο στην κυβέρνηση. Το σχέδιο παρέδωσε προσωπικά στον Πρωθυπουργό για ενημέρωση ο κ. Πανούσης στις 2 Ιουλίου και πώς νομίζετε ότι αντέδρασε ο κ. Τσίπρας όταν το διάβασε: «Ωραίες αστυνομικές ιστορίες γράφεις, Γιάννη» του είπε!
Οι «ωραίες αστυνομικές ιστορίες» (κατά τον Πρωθυπουργό) σχεδιάστηκαν ωστόσο με πολλή προσοχή από πράκτορες της ΕΥΠ, από την αντιτρομοκρατική και από τις υπηρεσίες ασφαλείας, έχοντας υπόψη διεθνείς πρακτικές (ακόμα και της Αργεντινής) και προέβλεπαν, όπως με πληροφόρησαν, φρούρηση επιλεγμένων «στόχων», όπως πρεσβείες, τράπεζες, έδρες πολυεθνικών εταιρειών, διυλιστήρια, ΔΕΗ, τηλεπικοινωνίες, παραγωγικές μονάδες, σουπερμάρκετ και... αεροδρόμια. Οχι, δεν προέβλεπαν φρούρηση, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, ανθρώπινων στόχων. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν του πολυάρεσε του κ. Πανούση ο χαλαρός  τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Πρωθυπουργός το σχέδιο. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που όταν το παρέδωσε του είπε: «Πρόεδρε, κράτησέ το, ποιος ξέρει, μπορεί να σου χρειαστεί στη... ζωή».
Δεν εννοούσε βεβαίως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία ο Πρωθυπουργός δεν είπε και τα καλύτερα στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τους πολιτικούς αρχηγούς με την ευκαιρία της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Να σκεφτείτε ότι του έλεγαν τόσο ο Στ. Θεοδωράκης όσο και η Φώφη Γεννηματά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση με τη Ζωή, ότι «βαραίνει» τον πολιτικό βίο, ότι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ότι «κανείς πλέον δεν την αντέχει» και ο κ. Τσίπρας τους απαντούσε χαμογελώντας: «Συμφωνώ, έχετε απόλυτο δίκιο, κάντε όμως κάτι...». Αλλά τι να κάνουν; Ο ένας περιμένει από τον άλλον να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της και όλοι μαζί περιμένουν από τον Πρωθυπουργό. Ο οποίος και δεν έχει σκοπό να κάνει το παραμικρό...
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά