Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Το παράπονο των συνταξιούχων: Ο Τσίπρας μας είπε ψέματα!


Τις πρώτες μειώσεις μετά το τρίτο μνημόνιο είδαν σήμερα εκατομμύρια συνταξιούχοι που πήγαν στα γκισέ των τραπεζών .

Τις πρώτες μειώσεις στις συντάξεις τους μετά το τρίτο μνημόνιο είδαν την Παρασκευή εκατομμύρια συνταξιούχοι, που πήγαν στα γκισέ των τραπεζών για να παραλάβουν τη σύνταξή τους.
Συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου που ξεκίνησαν να πιστώνονται από το βράδυ της Πέμπτης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων ήταν αρκετά «ψαλιδισμένες», ενώ ανάλογες περικοπές θα υποστούν κι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.
Όπως δήλωσε συνταξιούχος ...

«η σύνταξή μου μειώθηκε κι αυτά τα χρήματα φυσικά και τα έχω ανάγκη. Είναι ντροπή μετά από τόσα χρόνια δουλειάς να μη μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια και να πεινάς».
«Θα ήθελα οι πολιτικοί μας να λένε την αλήθεια. Είχαν πει πως δε θα πειράξουν ξανά τις συντάξεις μας. Πάλι ψέματα. Αν ήταν ειλικρινείς θα δεχόμασταν καλύτερα αυτό που περιμένουμε. Τα ψεματά τους με ενοχλούν στην υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου. Δεν τα δέχομαι ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από κανέναν άλλο», τόνισε μία συνταξιούχος που είδε τη σύνταξη της μειωμένη κατά περίπου 100 ευρώ.
Σημειώνεται πως με τις νέες μνημονιακές διατάξεις η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

Οι μειώσεις, μάλιστα, θα επιβληθούν αναδρομικά από 1η Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει πως τους ερχόμενους μήνες οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να «ψαλιδίζονται» εκ νέου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Εγω τωρα τι να πω στους συνταξουχους και στους αγροτες που μια ζωη φηφιζαν ΝΔ και σημερα Συριζα?? Αυτα σας εκανε ο Παπανδρεου και δεν θελετε να ακουσετε ουτε το ονομα του?? Λυπαμαι αλλα θα τα πληρωσετε ολα εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά