Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

H Washington Post αφηγείται την πικρή ιστορία του ελληνικού ελαιολάδου (που κυρίως συσκευάζεται στην Ιταλία)

Γενιές και γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν ακούγοντας ότι το ελληνικό ελαιόλαδο σαρώνει ανά τον κόσμο αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα για τη συγκεκριμένη αγορά.Ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ της Washington Post συμπυκνώνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την μεγάλη εθνική αποτυχία: το ελληνικό ελαιόλαδο συσκευάζεται κυρίως στην Ιταλία κι ένα μέρος του μάλιστα εξάγεται στις διεθνείς αγορές ως ιταλικό. Οι λόγοι; Έλλειψη σχετικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έλλειψη δανεισμού, υπερβολική φορολογική επιβάρυνση. Εξάλλου, σύμφωνα με το
ρεπορτάζ, λιγότερο ικανοποιητικές από όσο θα περίμενε κανείς είναι και οι επιδόσεις της Ελλάδα τόσο στην αγορά της φέτας όσο και στην αγορά του γιαουρτιού, παρά τις υψηλές προοπτικές του παραγωγικού πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας. Μακάρι τέτοια θέματα να αρχίσουν να απασχολούν πιο συχνά και τον ελληνικό Τύπο καθώς η χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει μπροστά και να πάψει να ασχολείται με τα πουκάμισα του κάθε παπατζή που την κατέστρεψε. Μιας και δεν βλέπω να φταίει ο...Σόιμπλε και γι'αυτή την εθνική αποτυχία, ας σηκώσουμε επιτέλους τα μανίκια.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά