Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Ε, όχι και αντιπρόεδρος ο Νικολόπουλος…»

 Οι σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις, εκ μέρους των «53», αλλά και άλλων (Παπαδημούλης, Κούλογλου κ.α.) για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είχαν, προφανώς, άμεσο αποτέλεσμα, αφού ο εν λόγω δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε ένα 24ωρο ως υφυπουργός Υποδομών.
Ωστόσο, ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, που προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛΛ., έχει ήδη προκαλέσει υπόγειες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν. Ο λόγος, φυσικά, για τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος εδώ και τρεις ημέρες πνέει μένεα διότι δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος τον πρότεινε για τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας τον «έκοψε», καθώς το
διπλωματικό επεισόδιο που παραλίγο να προκαλέσει με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου δεν έχει ακόμη… ξεχαστεί. Ο Νικολόπουλος, μέσω twitter, είχε ειρωνευθεί τον Ξαβιέ Μπετέλ επειδή παντρεύτηκε με τον αγαπημένο του, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για την «Ευρώπη των πουσταριών» (sic). Ο Μπετέλ, μάλιστα, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Αλέξη Τσίπρα, τον είχε ευχαριστήσει που δεν έκανε υπουργό τον Νικολόπουλο, δείχνοντάς του ταυτόχρονα και την ενόχλησή του για τα όσα είχε γράψει στο twitter ο αχαιός βουλευτής.
Τώρα, λοιπόν, ο Νικολόπουλος φέρεται να διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι έχει πάρει… δεσμεύσεις από την Κουμουνδούρου πως θα προωθηθεί στη θέση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολόπουλος, όταν είδε ότι… δεν βρίσκει άκρη με τον Πάνο Καμμένο, είχε επισκεφθεί την Κουμουνδούρου και είχε συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο του κόμματός του. Και σε αυτή τη συνάντηση φέρεται να απέσπασε την υπόσχεση ότι θα γίνει β’ αντιπρόεδρος της Βουλής –δηλαδή μία θέση που προβλέπει ξεχωριστά προνόμια, επιστημονικούς συνεργάτες, μεγάλο γραφείο εντός του Κοινοβουλίου κ.ο.κ.
Τούτων δοθέντων, στην Κουμουνδούρου βρίσκονται ήδη σε θέση… μάχης, καθώς αρκετοί που έχουν πληροφορηθεί την «υπόσχεση» που φέρεται να έχει λάβει ο Νικολόπουλος είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με έντονο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η τοποθέτησή του σε μία τέτοια επίζηλη κοινοβουλευτική θέση. Άλλωστε, όπως λένε στελέχη των «53» που ετοιμάζονται για… μάχη, «ο Νικολόπουλος δεν έχει μεγάλες διαφορές από τον Δημήτρη Καμμένο…»
 http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά