Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Κυβέρνηση της απόλυτης γελοιότητας: Αυξήσεις – φωτιά στα τέλη κυκλοφορίας ως… ισοδύναμο του ΦΠΑ

Επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα προκαλέσει η εφαρμογή των σκέψεων για την εξεύρεση ισοδυνάμων από τη φορολόγηση –μέσω τελών- της αγοράς Ι.Χ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας σε ορισμένες κατηγορίες αυτοκινήτων ώστε να βρει τα κονδύλια που απαιτούνται για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
Η εφαρμογή μηδενικού συντελεστή στα σχολεία θα σημάνει «τρύπα» άνω των 300 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επιβαρύνει άλλους πολίτες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ σχεδιάζεται να
ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά.
Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.
Ένα δεύτερο μέτρο που μελετάται ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Προς το παρόν, πάντως, τονίζεται στο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση θα αναστείλει για μερικές εβδομάδες ακόμα την εφαρμογή του ΦΠΑ με νομοθετική ρύθμιση.
Συγκεκριμένα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ετοιμάζεται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά