Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σφαγή μεταξύ υπουργών

Το τι γίνεται την τελευταία εβδομάδα μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών δεν περιγράφεται, αφού η έπαρση της νίκης έχει μετατρέψει ορισμένους σε «καίσαρες» που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και θεωρούν ότι έχουν τη λευκή επιταγή από τον Αλ. Τσίπρα να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Μαθαίνω, για παράδειγμα, ότι ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής δεν λέει πια ούτε καλημέρα με τον υφυπουργό του Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος ζητεί ρόλο και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Ανω-κάτω έχει κάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία κατέλαβε σχεδόν διά της βίας το κεντρικό γραφείο της πλατείας Κάνιγγος στο οποίο γυρίστηκε η γνωστή ταινία με τον Μαυρογιαλούρο!
Συχνοί καβγάδες αναφέρονται, μου λένε, και στο υπουργείο Παιδείας, όπου φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη η συμβίωση του υπουργού Νίκου Φίλη με την αναπληρώτριά του Σία Αναγνωστοπούλου.
Επίσης γκρίνια και δυσθυμία πληροφορούμαι ότι είναι το κεντρικό συναίσθημα που εκπέμπουν οι διάδρομοι στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς δεν θέλει ούτε να ακούει για συνεργασίες με τον αναπληρωτή του Νίκο Ξυδάκη και τον υφυπουργό του Δ. Μάρδα, θεωρώντας τους τοποτηρητές του Μαξίμου. Και δεν θέλω καν να σας περιγράψω πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα συνεργασίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή μεταξύ Γ. Κατρούγκαλου, Θεανώς Φωτίου και Ράνιας Αντωνοπούλου. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις και επιστρέψουν όλοι αυτοί από τα πανηγύρια της νίκης στη μιζέρια της καθημερινότητας. 
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά