Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τι δεν ξέρει

Είναι αλήθεια ότι η πολιτική, και ιδιαίτερα στα κορυφαία αξιώματά της, δεν είναι από τις «επιστήμες» που μπαίνουν σε καλούπια ή διδάσκονται. Αλλά αλήθεια είναι και κάτι άλλο: πως δεν υπάρχει «δουλειά» που να μην έχει τα μυστικά της. Κι όταν μάλιστα η «δουλειά» αυτή ασκείται από την πρωθυπουργική καρέκλα, τότε τα πράγματα αγριεύουν πολύ.
Δυστυχώς αυτή την ιδιαιτερότητα ο πρωθυπουργός μας δεν δείχνει να την έχει αντιληφθεί. Και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Κάπου δείχνει να διακατέχεται από την ψευδαίσθηση ότι η πρωθυπουργική ιδιότητα του επιτρέπει να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Από το να συγκαλεί μη προβλεπόμενες από το Σύνταγμα «συσκέψεις πολιτικών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και να στήνει καφενειακού επιπέδου καβγάδες με τους καλεσμένους του, μέχρι στο να επιδίδεται σε εξυπνακίστικα tweets στο Διαδίκτυο και να επιτρέπει στον Νταβούτογλου να του κάνει υποδείξεις σοβαρότητας.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τι δεν έχει αντιληφθεί ο πρωθυπουργός, είναι και τι δεν έχουν φροντίσει να
του εξηγήσουν οι παλιότεροι απ’ αυτόν που υποτίθεται ότι είναι έμπειροι και θα πρέπει να τον προστατεύουν. Ιδιαίτερα στο εξωτερικό, όπου οι παρενέργειες είναι και μεγαλύτερες και σοβαρότερες. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν τα σχόλια του διεθνούς Τύπου για να καταλάβουν ότι στην πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν κανόνες που κανένας δεν μπορεί ν’ αγνοεί ατιμωρητί.
Ολα έχουν την ώρα τους και τον χώρο τους για τους πρωθυπουργούς. Οπως και η πολιτική συνέπεια έχει τη δική της αδιαπραγμάτευτη διαδικασία επιβεβαίωσης. Αλλά όλα αυτά αποτελούν άγνωστες «λεπτομέρειες» για τον Αλ. Τσίπρα. Ακολουθώντας την πολιτική τού «βλέποντας και κάνοντας» παρασύρεται αναπόφευκτα σε πρωτοβουλίες και δηλώσεις, που θεωρεί ότι του λύνουν το πρόβλημα της στιγμής, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι του δημιουργούν άλλα.
Οπως τα όσα είπε, για παράδειγμα, σχετικά με το Ασφαλιστικό. Περίμενα χθες ότι κάτι περισσότερο θα μαθαίναμε για το σχέδιο της χωρίς περικοπές συντάξεων μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που υποσχέθηκε ότι έχει στα σκαριά. Αλλά άδικα έψαξα. Μόνο δημοσιεύματα που προβλέπουν θηριώδεις περικοπές βρήκα. Την επιβεβαίωση της κοροϊδίας δηλαδή.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά