Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το καραβάνι προχωράει.

Το σχέδιο προχωράει κανονικά.Οι τηλεοπτικές άδειες σε λίγες μέρες θα είναι στην δικαιοδοσία του Παππά.
Για πρώτη φορά ένας υπουργός θα αποφασίζει αυτός ποια κανάλια θα επιτρέπεται να εκπέμπουν και ποια όχι.
Χωρίς να υπάρχει κανένας τεχνικός περιορισμός η κυβέρνηση επιχειρεί απροκάλυπτα να ελέγξει την πληροφόρηση.
Το ωραίο είναι πως αυτό ονομάστηκε πόλεμος κατά της διαπλοκής.
Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο ύψος της.Τα φοβικά σύνδρομα από τις «πλατείες» που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν.
Και να ήταν μόνο τα κανάλια;Όλοι έχουμε δει το βιντεάκι της «φιέστας» που στοχοποιούσε (ξανά) δημοσιογράφους. Για να γίνουν καθεστώς όπως επιθυμούν δεν αρκεί ο έλεγχος των μεγάλων ΜΜΕ.Η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων είναι αποφασιστικής σημασίας βήμα.Στη Ρωσία για παράδειγμα οι
δημοσιογράφοι πέφτουν συνέχεια πάνω σε σφαίρες.Αν είσαι Ρώσος blogger με πάνω από 3000 χτυπήματα τον μήνα ειδοποιείται η κρατική υπηρεσία πληροφοριών και σε παρακολουθεί.Μην εκπλαγείτε αν τα δείτε και εδώ στο μέλλον.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να ακυρώσει την επιτροπή Ανταγωνισμού καθιστώντας την υπόλογη στον υπουργό μέσω ενός νέου «ειδικού πειθαρχικού δικαίου». Μια ανεξάρτητη αρχή δηλαδή θα είναι υπόλογη στον υπουργό ο οποίος θα μπορεί να διαγράφει πρόστιμα,να ευνοεί φιλικά προσκείμενους σε αυτόν επιχειρηματίες και πάει λέγοντας.
Η επικαιρότητα όμως είναι στο ασφαλιστικό με το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει να υπερφορολογήσει τον ιδιωτικό τομέα και να στείλει μια ώρα αρχύτερα την μεσαία τάξη στην εξαθλίωση.Η κυβέρνηση δηλώνει την αντίθεση της στο νομοσχέδιο που η ίδια φέρνει αλλά το κάνει «για να μην καταρρεύσει το σύστημα».
Λυπάμαι που θα το θέσω έτσι αλλά δεν είναι απλά ανίκανοι να αποτρέψουν την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση.Την επιδιώκουν προκειμένου να διαιωνίσουν την εξουσία τους και όσοι δεν το βλέπετε είστε στην καλύτερη αφελείς. Οι λαϊκιστές δεν μπορούν να σταθούν σε κοινωνίες που ευημερούν.Δεν επιθυμούν πολίτες ανεξάρτητους ούτε ελεγκτικές αρχές ανεξάρτητες και ενισχυμένες.Για αυτό ή θα τις ελέγξουν ή θα τις ακυρώσουν.
Την ώρα που οι αντιδράσεις των παραγωγικών τάξεων διογκώνονται η συγκυβέρνηση συνεχίζει το όργιο διορισμών προκειμένου να κτίσει την κρατική μηχανή που είναι απαραίτητη για την επιβίωση της.Aν η συγκυβέρνηση περάσει τον σκόπελο του ασφαλιστικού έστω και με απώλειες η Ελλάδα θα είναι ένα περίεργο κράμα τριτοκοσμικής οικονομίας ή οποία επιτυγχάνει ένα επίπεδο διαβίωσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της χρηματοδότησης από τους θεσμούς.
Τι μέλλον υπάρχει όμως σε μια χώρα-βιομηχανία συνταξιούχων(με πολλούς από αυτούς νεότατους) και έναν ιδιωτικό τομέα να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα.Με ποινικοποίηση του κέρδους,με αμέτρητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα,με μια γραφειοκρατία που στραγγαλίζει οι δυνάμεις του κρατισμού θα είναι κυρίαρχες για μια δεκαετία τουλάχιστον.Και η δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών στο ενδιάμεσο διάστημα θα έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα.
Νεολίμπεραλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά