Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αλ Τσαντήρι ή χώρα;

Οι ώρες που περνά η χώρα είναι κυριολεκτικά δραματικές. Όταν η Ελλάδα μετατρέπεται σ ένα ατελείωτο χάος με πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους, τότε οι ατομικές διεκδικήσεις απέναντι στον ασφαλιστικό νόμο φαντάζουν παιχνιδάκι, αν επικρατήσει φυσικά η κοινή λογική. Τσαντήρι κανονικό η χώρα ή Αλ Τσαντήρι, όπως τιτλοφορείται η εκπομπή του γελωτοποιού που υποστήριζε ότι συνεχίζει την παράδοση του Αριστοφάνη, τρομάρα του.
Όμως τα  επεισόδια με την Αυστριακή υπουργό ή τις υπόλοιπες χώρες καταδεικνύουν ότι, σε διπλωματικό επίπεδο η κατάσταση έχει ξεφύγει  και δεν υπάρχει η επικοινωνία δίχως κραυγές.

Όταν εσυ με τα λάθη σου διόγκωσες το πρόβλημα, τότε κανείς δεν σε ακούει. Μετά την κατάργηση των κέντρων κράτησης στην

Αμυγδαλέζα και τα όσα γραφικά ακολούθησαν με την κα Τασία, η Ελλάδα αποδέχθηκε να αποτελέσει  μέρος του προβλήματος δίχως να έχει ούτε τα χρήματα, ούτε τις υποδομές. 
Μιλώντας μ ένα στέλεχος ελληνικής τράπεζας ένας Λιβανέζος επενδυτής ελληνικής τράπεζας ρωτούσε  τον περασμένο Νοέμβριο “Ποιά θα είναι η προοπτική σας ως χώρα; Να μετατραπείτε σ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ;” Ως Λιβανέζος γνώριζε  καλά τις τραγικές συνέπειες των πολέμων, των προσφύγων  κλπ.

Παρά ταύτα επένδυσε και τώρα ίσως να μην νιώθει καλύτερα διότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο προσφυγικό. Οι απειλές του πρωθυπουργού ότι, -  δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις της χώρας  προς την Ε.Ε μετά τις κινήσεις των κρατών στην Ευρώπη – ηχούν παράταιρες. Οι υπογραφές της κυβέρνησης για το μνημόνιο δεσμεύουν την χώρα και μάλλον η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα έλθει νομοτελειακά. Από την Δευτέρα, κάθε εβδομάδα που θα περνά θα είναι κρίσιμη για την χώρα και την οικονομία. Το Πάσχα των καθολικών είναι το όριο που έθεσε η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, αλλά φαντάζει αστείο και γραφικό αν θυμηθεί κανείς τι έχει υποσχεθεί στο παρελθόν ο κ. Σταθάκης. Επειγόντως, η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει, να παλέψει για να ξαναγίνει χώρα. Δίλημμα δεν υπάρχει. Ή Αλ Τσαντήρι ή χώρα. Αυτό ήδη το καταλαβαίνουν και ο πρωθυπουργός και ο γελωτοποιός του.

Και τι μας λέει η λογική ; Ότι ακόμη κι αν ψηφίσει η πλειοψηφία των Συριζα- Ανελ,  το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου Κατρούγκαλου θα είναι δραματικό για την οικονομία. 

Δ. Παφίλας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά