Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Με αγάπη πάμε Πάκη

Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Οι ανεκδιήγητοι γέμισαν την Ελλάδα λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από την ανικανότητα και την απροθυμία τους να ελέγξουν τα σύνορα, λέγοντας «μη σας νοιάζει, θα καταλήξουν στο Μόναχο».
Και τώρα που η Μέρκελ κατάλαβε το λάθος της, τρέχουν πρόθυμα να κλείσουν όλη την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot, όπου θα μείνουμε εμείς και οι πρόσφυγες - στο μαύρο χάλι του ο καθένας.

Ολα αυτά προσπαθούν με αισθητική και ηθική Τούρκου δουλεμπόρου να τα κάνουν «τράμπα» με το Ασφαλιστικό, το Αγροτικό ή... τις άδειες των καναλιών σε μια απέλπιδα απόπειρα να μείνουν στην εξουσία κυριολεκτικά επί πτωμάτων. Επί κινούμενων πτωμάτων, αν θέλετε. Ολοι θα είναι λιώμα, κι αυτοί θα διορίζουν το μισό κόμμα και τα σόγια τους. Παρά την κατακραυγή της κοινωνίας που στη μεγάλη της πλειοψηφία θέτει πια το ζήτημα «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και σωθούμε», οι αποτυχημένοι αριστεροί νεοσσοί έχουν κολλήσει σαν (οικολογικές) βδέλλες στην εξουσία και δεν την αφήνουν ακόμη κι αν την πατάνε σαν τον βασιλιά Μίδα: θα μείνουν «κόκαλο» μαζί της στα επιχρυσωμένα νέα τους ρούχα.

Κι όμως, παρότι λόγω μακροχρόνιας στέρησης δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν, θα ήταν προς όφελός τους να παραδώσουν συντεταγμένα και συνταγματικά σε μια κανονική πολιτική κυβέρνηση. Οχι ότι αμφισβητεί κανείς την

τυπική νομιμότητά της, αλλά μόνο κανονική κυβέρνηση δεν θυμίζει. Ενα τσούρμο τυχάρπαστων άσχετων λιγούρηδων και φανατικών στριφογυρίζουν γύρω από τον κεντρικό νεο-μνημονιακό πυρήνα του Μαξίμου κουτουλώντας ο ένας τον άλλον. Ο Τσίπρας δίνει το λιμάνι, ο Δρίτσας το κρατάει.
Ο ένας θέλει επενδύσεις, ο άλλος τις στέλνει στον εισαγγελέα ως πρόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τρέχουν τώρα στα κανάλια να εξηγήσουν γιατί πρέπει... απαραιτήτως να τα κλείσουν. Ενα τέτοιο σκορποχώρι δεν αποτελεί κλασική πολιτική κυβέρνηση Δυτικού Τύπου και δεν αντιμετωπίζεται πια από την Ευρώπη ως τέτοια. Ε.Ε. και Γερμανία τούς βλέπουν πλέον ως ένα ντιπ απαξιωμένο μπλοκ ακινήτων που το διαχειρίζονται γραφικοί ανεύθυνοι καταληψίες και τους αντιμετωπίζουν ανάλογα: Δεν μπορείτε να κάνετε ούτε ένα hot spot κανονικά, ιδού, λοιπόν, σας κάνουμε ολόκληρη τη χώρα hot spot. Στείλτε μας και τον λογαριασμό, έχουμε τόσα και τόσα να συμψηφίσουμε!

Ολα αυτά φυσικά χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον λαό. Οπως οι επιμέρους δήμοι δεν έχουν κανέναν λόγο να δεχτούν πρόχειρα ανεξέλεγκτα στρατόπεδα προσφύγων, για να μη γίνεται σε κάθε ντόπια ελληνική κοινωνία της... Κολονίας (με επιθέσεις κατά γέρων, γυναικών, παιδιών), ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ δεν θέλει να γίνει αυτό που τους κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: επίσημο ανοιχτό στρατόπεδο λαθρομεταναστών. Κι αν αμφιβάλλουν, δημοκράτες άνθρωποι είναι, αντί να κάνουν εκλογές, οι οποίες τους φοβίζουν γιατί δεν θα μπουν στη Βουλή ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ, ας κάνουν ένα δημοψήφισμα απ’ αυτά που τόσο τους αρέσουν.

Και για τους ξένους, και για το Ασφαλιστικό, και για τα κανάλια, ζήτημα που το ’χουν για μοναδικό καημό. Μόνο να σκεφτούν από τώρα πώς θα το νοθεύσουν και θα το... κωλοτουμπάρουν γιατί περί του αποτελέσματος δεν υπάρχει αμφιβολία: ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ! Με το καλό... Οσο είναι ώρα, κι όσο υπάρχει χρόνος και τρόπος. (Ινστιτούτο του εξωτερικού προβλέπει ότι θα χρειαστούν...  100 χρόνια για να φύγουν όσοι ξένοι εγκλωβιστούν εδώ.) Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρέπει να ξέρεις πώς και πότε να φεύγεις. Στην ανάγκη ας τους δοθεί κι ένα μπόνους.

Οσες «γίδες» πήραν στην πλάτη δικές τους, και να κρατήσουμε και τους... αγαπητικούς που διό­ρισαν, για να μη λένε ότι γίνονται διωγμοί. Αρκεί να απομακρυνθεί το «αριστεροεπιδέξιο μόρφωμα» μια ώρα αρχύτερα από την εξουσία, καθότι για την Ελλάδα είναι τσιμεντόπλακα που την πάει στον πάτο, και για τον ίδιο... μεταξωτή θηλιά στον λαιμό. Χωρίς κανέναν φανατισμό και ουδεμία διάθεση αντεκδίκησης, να επανέλθουμε στην κανονικότητα, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί στον βαθμό που τους αναλογεί. Αν κάνουν το μοιραίο λάθος να προτιμήσουν τον δρόμο του Βελουχιώτη για «περισσότερο αίμα», φοβάμαι ότι θα πάρουν «πακέτο» την επανάληψη της Ιστορίας, χωρίς πιθανότητα γενικής αμνηστίας.

Η Ελλάδα δεν θέλει να γίνει στρατόπεδο λαθροκυνηγημένων. Δεν το ζήτησε, δεν το μπορεί, δεν της αξίζει. Ποτέ δεν συμφώνησε η ελληνική κοινωνία σε κάτι τέτοιο. Περισσότεροι Ελληνες θα πεινάσουν και φέτος, παρά τα παραμύθια της αξιολόγησης, κι εμείς θα φορτωθούμε σιγά-σιγά μισό εκατομμύριο απεγνωσμένους μετανάστες; Και πώς θα σωθούμε; Θα τους παραδίδουμε στους Αλβανούς να τους πνίγουν στην Αδριατική, όπως κάνουν οι Τούρκοι σήμερα; Δεν το βλέπουν ότι για εκεί πάει το πράγμα; Την αριστερή παρένθεση την έκλεισε ο ίδιος ο Τσίπρας υπογράφοντας τα πάντα πέρυσι το καλοκαίρι. Μην κλείσει ΚΑΙ την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή παρένθεση για δυο-τρεις μήνες παραπάνω στο Μαξίμου, αγκαλιά με ό,τι παλιά ξόρκιζε και σιχαινόταν.

Δεν του βγαίνει τίποτα, καλώς ή κακώς. Και δίκιο να ’χε, το ’χασε, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και να περάσει το Ασφαλιστικό, το Αγροτικό, και να κρεμάσει δημοσίως δυο-τρεις καναλάρχες, η κρίση τού έχει ξεφύγει και κινδυνεύει προσωπικά πια να τον πιάσει ο λαός στα χέρια του. Οι εχθροί του τού λένε να «κλείσει» τα ευρωπαϊκά γιατί τους συμφέρει. Να τον κάνουν νέο Γιαννίτση.

Οι δικοί του για τα πρόσκαιρα οφέλη τους. Ομως μαζί με το Μεταναστευτικό, είμαστε πια μπροστά σ’ ένα πρωτόγνωρο ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα ΥΠΑΡΞΗΣ που του αφήνει μία και μόνο επιλογή:  Οσο πιο γρήγορα πάει στον Προκόπη ζητώντας κυβέρνηση εθνικής ανάγκης τόσο το καλύτερο. Στο κάτω-κάτω, η Ιστορία δεν ξέρει κανέναν Κατρούγκαλο ή Φλαμπουράρη. Αυτοί έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Λέει μόνο Αλέξης Τσίπρας, που είναι πολύ νέος για να πάει στράφι. Τι ακριβώς θέλει να λέει γι’ αυτόν η Ιστορία, και με τι υλικό να γραφτεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά