Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης

Καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων είναι τεράστιο εθνικό θέμα με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.
Ειδικά μετά την απόφαση της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα η χώρα μας κινδυνεύει από το σύνδρομο του Λιβάνου, δηλαδή τις δραματικές συνέπειες από τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους.
Η απροθυμία των ισχυρών της Ευρώπης να δεχθούν τα κύματα των προσφύγων οδηγεί την Ελλάδα σε ρήξη με τις Βρυξέλλες. Η χώρα μας κινδυνεύει και μάλιστα πολύ σύντομα να βρεθεί εκτός Σένγκεν, εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του, την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Ακόμα και μια σύγκρουση με το
ευρωπαϊκό κατεστημένο προϋποθέτει εθνική συνεννόηση.
Βεβαίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένα να συναινέσουν στα κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων.
Στην ουσία έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για ένα μεγάλο συνασπισμό που θα αναλάβει να διαχειριστεί όλα τα κρίσιμα ζητήματα από το προσφυγικό μέχρι το ασφαλιστικό και το αγροτικό.
Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται από μονοκομματικές κυβερνήσεις. Ενδεχόμενο εκλογών δεν υπάρχει, γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα αν στηθούν κάλπες τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. Γιατί αφενός θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και αφετέρου ο φόβος της ακυβερνησίας για την επόμενη μέρα θα αποτελειώσει τράπεζες και οικονομία.
Η μόνη λύση που προβάλλεται στον ορίζοντα είναι η μεγάλη διεύρυνση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό ή θα αποτελέσει αφετηρία για εθνική συνεννόηση ή θα επιταχύνει τη διαλυτική κατάσταση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε τις αντοχές να τα βγάλει πέρα μόνη της, αλλά ούτε και η σημερινή αντιπολίτευση αν γίνονταν κυβέρνηση μετά από εκλογές μπορούσε να πάρει από μόνη της κρίσιμες αποφάσεις.
Παρά τους λεονταρισμούς ορισμένων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για οικουμενική κυβέρνηση στο παρασκήνιο, άρχισαν οι ζυμώσεις.
Γιατί η λύση της οικουμενικής δεν είναι ζήτημα απόφασης της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Προς αυτή την κατάσταση πιέζουν τα σωρευμένα προβλήματα και ιδιαίτερα η εμπόλεμη κατάσταση με τους πρόσφυγες.
Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για το λαό και τη χώρα είναι αυτοί που οδηγούν σε κυβερνήσεις μεγάλου συνασπισμού.
 http://lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά