Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ…

Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015. Σήμερα: Κατά 49% διαφωνούν στην εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων». Μόνο το 48% συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια αριστερή κυβέρνηση». Το 33% συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση του συστήματος». Το 46% συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις». Παρ' όλα αυτά, το 64% δεν θα ήθελε ν' αλλάξει η σύνθεση της κυβέρνησης.
Αυτό είναι το προφίλ (σύμφωνα με έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών) εκείνων που επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Ένα εκλογικό σώμα διχασμένο, σε μεγάλο βαθμό απογοητευμένο από το αφήγημα του Σεπτεμβρίου, και σίγουρα αμήχανο ως προς τις προοπτικές. Τις δικές του και της χώρας. Σε αυτό το
εκλογικό σώμα, για την ακρίβεια σ' ένα μεγάλο μέρος αυτού, στηρίζεται σήμερα η κυβέρνηση. Και με βάσει αυτήν τη στήριξη (;) επιχειρεί να διαχειριστεί όχι απλά μια οικονομική κρίση που κληρονόμησε στην οποία αθροίστηκαν και τα προβλήματα από τις δικές της επιλογές, αλλά και ένα απίστευτα πρωτοφανές πρόβλημα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Καμιά κυβέρνηση χωρίς μια στοιχειώδη αποδοχή από την κοινωνία και ανάλογη στήριξη δεν μπορεί να ασκήσει πολιτικές. Ιδιαίτερα όταν οι πολιτικές αυτές (οι οποίες επιβάλλονται από το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε) επηρεάζουν αρνητικά ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας το οποίο μάλιστα είναι ήδη επιβαρυμένο από τα έξι χρόνια εφαρμογής μνημονίων. Ούτε η σημερινή μπορεί, όσο και αν τα στελέχη της επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο γαντζωμένα στην εξουσία και αρνούμενα να την αποχωριστούν.
Το κυρίαρχο ερώτημα ωστόσο δεν είναι αυτό που συνδέεται με τη δυνατότητα ή όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραμείνει στην εξουσία. Αλλά ότι όλες ανεξαιρέτως οι μετρήσεις δείχνουν πως ένα συντριπτικά μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος δεν βρίσκει εναλλακτική πρόταση. Δεν ελκύεται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια άλλη πλειοψηφία που μπορεί να αντικαταστήσει τη σημερινή με θεαματικά πιο ικανοποιητικό τρόπο. Και η χώρα έχει ανάγκη από κάτι θεαματικά καλύτερο…
Γ. Παντελάκης-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Για ποιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε. Εγω όσους γνωριζω ειναι αυτοι που δεν ήθελαν να πληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει, ιδιώτες και επιχειρηματιες, κάποιοι που ονειρεύονταν διπλασιασμό των συντάξεων, και οπως είδαμε τελευταία και με τους αγρότες που τα θέλουν ολα, αλλα να πληρώνουν άλλοι. Δυστυχως τέτοιος κράτη δεν υπαρχουν στο κόσμο, μονο ο Τσιπρας το υποσχέθηκε. Τωρα πλήρη οικονομικη αλλα φοβαμαι και Εθνική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το ξαναουμε άλλη μια φορα και ισως γινει κατανοητο. Η μεγαλη ευκαιρια χαθηκε το 2009-2011 όταν πεισματικα αρνηθηκαν οι εραστες της καρεκλας να ομονοησουν και να βγαλουν την Χωρα στο ξεφωτο. Οι λογοι γνωστοι και χιλιοειπωμένοι και οι υπεύθυνοι εχουν ονοματεπωνυμο σε αυτή την Χωρα. Αποτέλεσμα? καψανε τον Παπανδρεου και κατοπιν καηκαν και οι υπολοιποι από μονοι τους όπως θα καουν και οι σημερινοι. Σωστα λοιπον ο Ελληνας δεν βλεπει εναλλακτικη και είναι σε απελπισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
    Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά