Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο Τσακαλώτος διαπραγματεύεται μια συμφωνία που δεν θα ψηφίσουν οι δικοί του βουλευτές;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον δρόμο των πρόωρων εκλογών για να επιλύσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Έλληνες πολίτες να αναλαμβάνουν το ρόλο του διαιτητή μεταξύ Τσιπρικών, Λαφαζανικών και της...Ζωής. Μόλις λίγους μήνες μετά, φαίνεται ότι οι εκλογές δεν ήταν αρκετές για να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους ζητήματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι μπορούν να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς, έχοντας πρώτα δεσμεύσει τη χώρα με το 3ο Μνημόνιο. Σε σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ με τίτλο «Εμπρός ΣΥΡΙΖΑ και πίσω δανειστές - Ασήκωτα τα μέτρα των 9 δισ», διαβάζω το εξής καταπληκτικό:   
Και αν το βασικό πακέτο των 5,4 δισ περάσει – με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ούτως ή άλλως να καταστρώνουν εναλλακτικά σενάρια επίσκεψης και εκτάκτου διαφυγής από τις περιφέρειές τους – είναι διάχυτη στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος η θέση «τα 3,6 δεν μπορώ να τα ψηφίσω». Οι 53, στην επιρροή των οποίων προσμετρώνται 11 με 14 βουλευτές ενώ άτυπος επικεφαλής τους είναι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απείλησαν ήδη με καταψήφιση, από την περασμένη Κυριακή, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Σαν να μην έφτανε στη χώρα η τραυματική εμπειρία με τον περφόρμερ Βαρουφάκη, έχουμε τώρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να φιλοδοξεί να είναι ταυτόχρονα ο υπουργός του 3ου Μνημονίου plus αλλά και ο ηγέτης της εσωκομματικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.
Και μετά μας φταίει η Μέρκελ...
parapolitiki.com

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά