Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Die Zeit: Τσίπρας και Βαρουφάκης κόλλησαν την Ελλάδα στον τοίχο

 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την εξουσία για να προσπαθήσει να διευρύνει την επιρροή του, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 
Η εφημερίδα επισημαίνει  ταυτόχρονα ότι  η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο με το προσφυγικό, ωστόσο τα προβλήματα στη χώρα παραμένουν.
«Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την εξουσία για να επεκτείνει την επιρροή του και αυτή του κόμματός του μέσω των παραδοσιακών πελατειακών σχέσεων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. 

Κορεσμένη η πολιτική του 
Το δημοσίευμα επισημαίνει
«Στην εξωτερική πολιτική, ο Τσίπρας και τα στελέχη που πλαισιώνουν την κυβέρνηση, φάνηκαν εντελώς απροετοίμαστοι. Αυτό εξηγεί την ακανόνιστη, από ιδεολογικής πλευράς, κορεσμένη πολιτική τους, τους πρώτους έξι μήνες και την απότομη πολιτική μεταστροφή τους τον Ιούλιο του 2015, που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης  Βαρουφάκης, οι οποίοι κόλλησαν τη χώρα στον τοίχο». 
Τελικά θα καταλήξει σε συμφωνία
«Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ελίσσεται ανάμεσα στην εκπλήρωση των όρων του τρίτου Μνημονίου προσπαθώντας όμως να διατηρήσει και τις προ - Μνημονίου υποσχέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι ότι αναβάλλει τη σκληρή και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, όμως θα καταλήξει σε συμφωνία», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα. 

«Οι πιστωτές των Αθηνών ζητούν από την Ελλάδα να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας και να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι υπάρχουσες μέχρι στιγμής κυβερνήσεις προτίμησαν να κάνουν τον πιο εύκολο δρόμο κόβοντας μισθούς και συντάξεις. Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν ακόμη και σήμερα τα ιδιαίτερα πελατειακά συμφέροντα παρά το κοινό καλό», γράφει η εφημερίδα Die Zeit.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά