Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συριζαϊκή τρικυμία εν τω κρανίω…

Τελικά, με τις αλληλογρονθοκοπούμενες κυβερνητικές δηλώσεις, για τα τελευταία θανάσιμα Συριζαϊκά μνημόνια, δίνεται η εντύπωση, ότι η ψευδοαριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση των Παναλέξηδων αποπειράται να επιβάλει τα δικά της μειοδοτικά μνημόνια, ως τη «φιλοσοφική λίθο» των αλχημιστών, που μετατρέπει τον μόλυβδο και τον τσίγκο, σε χρυσάφι! Και όχι μόνον αυτό, αλλά προς επίρρωσιν αυτής της Αλχημείας, επιστρατεύει τους «εγκεφάλους» του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτον και καλύτερο τον κ. Γιώργο Κυρίτση και τον πάντοτε «αεράτο» με τα πλουμιστά κιτς μαντηλάκια κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Έτσι, ο συμπαθέστατος κ. Γ. Κυρίτσης που δηλώνει, στα κομματικά βιογραφικά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «φοίτησε στην Πάντειο» δεν βεβαιώνει ότι αποφοίτησε. Ούτε από ποιο Τμήμα. Τι να υποθέσει κανείς…
Μήπως ότι η φοίτηση έγινε στο κυλικείο της Σχολής, με τις ισόβιες «ριζοσπαστικές» παρέες; Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά, όταν αυτή η κυβέρνηση έβαλε πλώρη και άνοιξε τον μεγάλο φλόκο του πλοίου, για την αριστίνδην υπουργοποίηση των ισόβιων φοιτητών… Ή ούτως ή άλλως όμως, το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι το λαμπερό faux bijoux (ενώτιον) στο αριστερό αυτί του…
Με τον τουπέ λοιπόν ενός άλλου Σουσλόφ, ο κ. Γ. Κυρίτσης ανέβασε στο ζενίθ το επικοινωνιακό του πάθος, με τη «δήλωση» ότι οι «Μενουμευρωπαίοι» που ψήφισαν «ναι», στο επαίσχυντο και νόθο δημοψήφισμα του περσινού Ιουλίου, αυτοί λοιπόν οι ψηφοφόροι πρέπει να φορολογηθούν αγρίως για την ετυμηγορία τους. Η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει υποψήφια για το βιβλίο Γκίνες, σε μια ειδικότερη κατηγορία διακρίσεων με τον τίτλο «τρικυμία εν τω κρανίω».
Με άλλα λόγια ο κ. Γ. Κ. επιχειρεί με την αμπελοφιλοσοφία αυτή μια ψευτοπαλικαράδικη εμφυλιοπολεμική πρόβα τζενεράλε. Και το χειρότερο: α) κάνει, πως αγνοεί, ότι το λόγω εκλογικής απάτης… θριαμβευτικό «όχι» μετατράπηκε από τους «αντιμνημονιακούς» κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μέσα σε λίγα 24ωρα, στο εξευτελιστικότερο «Ναι». Και ας αφήσουν τα περί πολιτικής θυσίας «δια την σωτηρίαν της πατρίδος». Εδώ μιλάμε για πόλεμο υπέρ της καρέκλας!  Και β) Εφόσον με τέτοιο πάθος και απειλές στρέφεται ο κ. Γ. Κ. κατά των «Μενουμευρωπαίων»-έγινε και … γλωσσοπλάστης ο φίλος μας-γιατί επιδεικτικά παραβλέπει τη γνωστή πλειάδα των Συριζαίων υπουργών με ακαδημαϊκή ιδιότητα αλλά και άλλων με λαμπρά προϋπηρεσία στις εργολαβικές ταχυδακτυλουργίες, που άλλοι … ξεχνούν να δηλώσουν εισοδήματα εκατομμυρίων Ευρώ και ποσοστά 12% για τις γνωστές «εξυπηρετήσεις», άλλοι ετεροχρονίζουν συμφωνητικά εργολαβιών και προστατεύουν εαυτόν με κουστωδία 80 αστυνομικών ή ζητούν μειωμένα δημοτικά τέλη για το νερό της πισίνας…
Και λίγα λόγια για τον χαριέστατο κύριο Γ. Κατρούγκαλο. Άκουσον, άκουσον λοιπόν: Τα δανειακά μνημόνια-όπως δήλωσε στο… ζωηρό ακροατήριο της Καλαμάτας, τα εφάρμοσε ο Χιλιανός δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ!
Εάν έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Κατρούγκαλος, ως πρώην αντιμνημονιακός, έχει καλώς. Αλλά σήμερα, που διαδραματίζει, υπέρ του Τρίτου Μνημονίου ρόλο ανηλεούς φορομπήχτη και φιλοθεσμικού ή φιλοκουαρτετικού, επιβραβεύει τον αιμοσταγή δικτάτορα, ανατροπέα και δολοφόνο του αείμνηστου Σαλβαδόρ Αλιέντε. Και το φρικιαστικότερο : τον μιμείται δημοσιονομικά!
Συμπέρασμα: Επειδή τα Σιβυλλικά ήξεις-αφήξεις έχουν γίνει το «πάτερ ημών» των Παναλέξηδων, προτιμότερο θα ήταν να εξετάσει αυτό το σπαζοκεφαλικό σταυρόλεξο ο πρύτανης της πανεπιστημιακής ψυχιατρικής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Στεφανής…
Άλλωστε, ο μακαρίτης Κων/νος Καραμανλής σε στιγμές ξεροκέφαλης ασυνεννοησίας και απελπισίας αναφωνούσε: «η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο»!
Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά