Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Φαιδροί που δεν αγάπησαν τη χώρα- Δεν έχουν κάνει τίποτα καλό επί 17 μήνες

Το πολιτικό σύστημα το ορίζει ο λαός, όχι τα κόμματα. Ο λαός ψηφίζει. Ο λαός αποφασίζει. Και ο λαός έχει ευθύνη. Ευθύνη που έδωσε τα «κλειδιά της πόλης» σε μια παρέα που συντάχθηκε δια μαγείας και ταχύτατα με μόνο κοινό την αγάπη για την εξουσία και το μίσος για τη χώρα.

Αγάπη για τη χώρα θα αφορούσε τη χώρα στο σύνολό της και όχι τμήμα των ψηφοφόρων. Ευθύνη στο λαό λοιπόν και ανάληψη ευθύνης από τον ίδιο το λαό. Όχι ως κατηγορούμενος αλλά ως υπεύθυνος για την κατάσταση που έφερε τον εαυτό του καθώς και για το πως θα τη βελτιώσει(-ουμε).
Δεν έχουν κάνει τίποτα καλό στη χώρα επί 17 μήνες. Μόνο παράταση και υποσχέσεις και ΜΟΝΟ σε τμήμα των ψηφοφόρων με σκοπό να τους μετατρέψουν σε
συναξαρτώμενες ψήφους ή για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια διακριτική στήριξη του πολιτεύματος δια της αδράνειας (έχετε σκεφτεί πως και γιατί οι ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές τράπεζες που πρακτικά «μπατίρισαν» με την κρίση , έχουν κάνει μικρή μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους τους, χωρίς απολύσεις και προσφέρουν πακέτα οικειοθελούς αποχώρησης που ξεκινούν από τα 70.000 ευρώ ; αντιπαραθέστε το αυτό με την αποζημίωση ενός ιδιωτικού υπαλλήλου που χάνει τη δουλειά του επειδή κλείνει η επιχείρηση που εργαζόταν όταν η Χ συστημική τράπεζα του «έκλεισε τη στρόφιγγα»…..). Τίποτα δεν είναι τυχαίο και παντού υπάρχουν ευθύνες.
Σε μια χώρα που βυθίζεται καθημερινά στην ύφεση. Μέσα σε 5 μήνες έχουν κλείσει 15.000 επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι και πολίτες στα όρια της φτώχειας.
Φαιδροί από την αρχή ποτέ δεν αγάπησαν τη χώρα. Αδρανείς εισπρακτικά μέχρι να «περάσουν» τα εγκληματικά νέα μνημόνια που οι ίδιοι λοιδορούσαν όντας αντιπολίτευση, τώρα ξεκινάνε να στέλνουν email για χρέη από 30 ευρώ, επειδή αγαπάνε τη χώρα. Τώρα απελευθερώνουν τις κατασχέσεις επειδή αγαπάνε τη χώρα. Τώρα παραχώρησαν τον πλούτο της χώρας για 99 χρόνια επειδή αγαπάνε τη χώρα. Τώρα επιτρέπουν off-shore στους βουλευτές επειδή αγαπάνε τη χώρα. Τώρα μας καλούν να πληρώνουμε τους αυξημένους φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ , όταν μας καλούσαν να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τους χαμηλότερους φόρους, επειδή αγαπάνε τη χώρα.
Ο λαός έχει ευθύνη . Τη μέγιστη ευθύνη . Ας μην παραμυθιαζόμαστε άλλο. Δεν υπάρχει εσείς και εμείς. Το χρήμα στην αγορά κάνει κύκλο. Αν δεν έχουμε «εμείς» δε θα έχετε «εσείς» και αντίστροφα. Συνεπώς μόνο το «εμείς» υφίσταται. Ότι και αν λένε οι «άλλοι». Το χρήμα κάνει κύκλο σε μια εθνική οικονομία και γίνεται ολοένα και λιγότερο όταν το «στέλνουμε» έξω για πληρωμές τόκων και δανείων (σκισίματα δανειακών συμβάσεων κλπ δεν παίζουν, ξυπνήστε) ή και για εισαγωγές αγαθών και τροφίμων που δε μπορούμε να παράγουμε. Το χρήμα «επιστρέφει» στη χώρα είτε όταν ξεπουλάμε τα υπάρχοντά μας (εθνικά ή προσωπικά – κάτι που δε συνίσταται σε περιόδους ύφεσης) είτε όταν ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ : τουρισμό σε κάθε μορφή, τεχνογνωσία, υπηρεσίες, γεωργικά προϊόντα κλπ.
Το παιχνίδι είναι στη δημιουργία αξίας. Όχι στο χρήμα. Το χρήμα είναι ένα μέσο να ανταλλάξουμε αξία. Απλά ένα μέσο. Εμείς στην Ελλάδα δεν παράγουμε αξία και ζητάμε ολοένα και περισσότερο χρήμα. Απλά πράγματα και όχι δύσκολο να τα καταλάβουμε. Αρκεί να θέλουμε. Όσο ζούμε σε αυτό το αυτοκαταστροφικό παραμύθι με τους «καλούς (ζ)αριστερούς» (σε μια ζαριά έπαιξαν τις τύχες όλων μας) που θα μας δώσουν χρήμα επειδή μας αγαπάνε, τόσο δυσκολότερο είναι να ξεκολήσουμε από τη λάσπη. Καιρός να ξυπνήσουμε εθνικά. Και αυτό δε γίνεται απλά με μια συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
 Γράφει ο Παναγιώτης Παπαγαπίου-http://thecaller.gr/

1 σχόλιο:

  1. στο "νεανικό και φρέσκο" πρόσωπο του παιδιού θαύματος της (όποιας) Αριστεράς που μας έλαχε να μας κυβερνήσει, αλλά και στη στενή του παρέα, συγκεντρώνεται το "θανατηφόρο" χαρμάνι των κακοχωνεμένων -ισμών: Μαρξισμού,Λενινισμού,Τροσκισμού,Σταλινισμού,Μαοϊσμού,Γκραμσισμού,....Τσαβισμού,Αναρχισμού κλ.π.Ολα δε μαζί συν την Αγραμματωσύνη Καμμένου,μας κάνουν τον ΤΣΙΠΡΙΣΜΟ,που ταίρι του δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά