Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Γίνατε υπουργοί στην πλάτη μας»

Ίσως τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα (φωτογραφία) στον Βόλο να απεικονίζουν ακριβώς την κατάσταση αγωνίας και προβληματισμού που επικρατεί ανάμεσα στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν απλώς συνθήματα αποδοκιμασίας. Ήταν συνθήματα κυρίως πολιτικά. Όταν μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ φώναξαν στον υπουργό «φάγαμε καπνογόνα για να σας βγάλουμε και είστε ό,τι χειρότερο έχουμε δει» ή «γίνατε υπουργοί στην πλάτη μας» τα είπαν όλα. Σημείο αιχμής ήταν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Οι διαδηλωτές οι οποίοι προέρχονταν κάποτε από τα σπλάχνα του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν εν χορώ στον υπουργό «ξεπουλημένε» και «να φύγεις από εδώ». Και πώς νομίζετε ότι αντέδρασε ο κ. Δρίτσας; Εκανε μνεία στον... Βλαντίμιρ Πούτιν και στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Τώρα που ο κόσμος άρχισε να αισθάνεται τι ακριβώς ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο, που «μπάφιασε» από τις φρούδες υποσχέσεις, τελείωσε οριστικά και η περίοδος χάριτος (όση ήταν κι αυτή) για την κυβέρνηση. Οι υπουργοί και οι βουλευτές προβληματίζονται πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Στην Καλλιθέα, π.χ., όπου πήγε να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, κόντεψαν να έρθουν στα χέρια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με εκπαιδευτικούς. Ένταση με γροθιές, μπουκάλια, καφέδες και σπρωξίματα με τους άνδρες των ΜΑΤ επικράτησε την Τρίτη στην πορεία των λιμενεργατών στο κέντρο της Αθήνας. Βασικό τους σύνθημα ήταν «Τσίπρας σημαίνει Ελλάδα πουλημένη». Ακόμη και στα τηλεοπτικά πάνελ η οργή είναι εμφανής. Σε διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Β. Κεγκέρογλου απείλησε να «δείρει» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα. Αιτία; Οι κατά τον κ. Κεγκέρογλου «ψευτιές» που έλεγε ο συριζαίος συνομιλητής του. «Λέτε ψέματα, θα τον δείρω» εξανέστη ο βουλευτής του ΠαΣοκ, ο οποίος χαρακτήρισε τον συριζαίο βουλευτή... «γκεμπελιστή».
Και μια και ο λόγος για τον νεαρό βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα, μου λένε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα είδος «κλακαδόρου» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθεται συνήθως στα έδρανα της πρώτης σειράς και επιτίθεται φραστικά  στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και κυρίως στους Ευ. Βενιζέλο και Κυρ. Μητσοτάκη όταν αυτοί βρίσκονται στο βήμα. 
BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά