Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Άλλα κόλπα

Το κόλπο με τον εκλογικό νόμο τελείωσε προτού ξεκινήσει. Οι 200 έδρες αποδεικνύονται «όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό».

Η κυβέρνηση ασφαλώς μπορεί να ψηφίσει μόνη της την αναλογική που γουστάρει και να ισχύει για τις μεθεπόμενες εκλογές.
Αλλά αυτό κατ' αρχήν δεν θα εμποδίσει τον Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός - που είναι στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο για την κυβέρνηση...
Και ύστερα αν ανοίξει λογαριασμό για τις μεθεπόμενες εκλογές κινδυνεύει να υποστεί το ίδιο από την επόμενη κυβέρνηση - η οποία μπορεί εν τω μεταξύ να βρει και διακόσιες έδρες ώστε να μη χρειαστεί τελικά ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ!..

Μπορούν ενδεχομένως να συμφωνήσουν τα κόμματα στην κατάτμηση των τριών, τεσσάρων μεγάλων περιφερειών ή στην ψήφο των ομογενών; No problem. Αλλά πολύς καβγάς για το τίποτα.

Το κόλπο με την αναθεώρηση του Συντάγματος τελείωσε επίσης άδοξα. Ούτως ή άλλως, η σημερινή Βουλή θα προσδιορίσει μόνο τις υπό αναθεώρηση διατάξεις.

Και μετά θα έλθει η επόμενη Βουλή να τους δώσει συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Θα ψηφίσουν, ας πούμε, τώρα ότι μπορεί να αλλάξει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά είναι η επόμενη Βουλή που θα αποφασίσει αν ο Πρόεδρος θα βγαίνει με εκλογές, με κλήρωση, με πέναλτι ή όπως έβγαινε ως τώρα.

Θα ρισκάρει ο Τσίπρας να χαρίσει στον Κυριάκο ένα Σύνταγμα έτοιμο να το φτιάξει όπως του αρέσει; Δύσκολο!

Ηθικό δίδαγμα. Τα δύο κόλπα που υποτίθεται θα μας έβγαζαν το καλοκαίρι ολοκλήρωσαν επαξίως τη σταδιοδρομία τους. Συνεπώς η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει άλλα κουβαδάκια και άλλη παραλία.

Θα μου πείτε ότι τώρα με το Brexit δουλειά δεν είχαμε και δουλειά βρήκαμε. Απλώς δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι το είδος της δουλειάς που αναζητούσε η κυβέρνηση.

Διότι εκεί που έψαχνε να βρει κάποια ψήγματα αισιοδοξίας για να τονώσει το μαγαζί, ήλθαν οι Αγγλοι και το έκαναν καλοκαιρινό. Αντε τώρα να πιστέψει και ο πιο εύπιστος συριζαίος ότι υπάρχει πιθανότητα να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Ασε που όταν ανοίξει η πόρτα του κλαμπ για να φύγει ο πρώτος, ποτέ δεν ξέρεις ούτε πόσοι θα την περάσουν τελικά ούτε ποιοι.

Ευτυχώς έμεινε το Euro αλλά και αυτό τελειώνει σε δύο εβδομάδες - τη στιγμή ακριβώς που θα αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά!..

Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά