Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Βαλς «αναίσθητο»...

Σε παλιότερες εποχές, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε βγει να κάνει δηλώσεις συμπαράστασης στον γαλλικό λαό βρίσκεται εδώ και δύο περίπου μήνες στους δρόμους «δίνοντας το σύνθημα (σ.σ.: κάπως έτσι θα το έλεγε…) για το τέλος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη». Στις τωρινές εποχές συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ο άνθρωπος που εφαρμόζει αυτές τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», δηλαδή ο γάλλος Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν δέχεται σκληρή κριτική από τον έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά τον θεωρεί και πρότυπο. Με την εκμυστήρευσή του «ζηλεύω τον Τσίπρα που πέρασε 7.500 σελίδες από τα μέτρα χωρίς αλλαγές και χωρίς απεργίες» ο γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αποκάλεσε στην πραγματικότητα τον Αλέξη Τσίπρα «Μέσι του νεοφιλελευθερισμού». Γητευτή των μαζών. Ή με άλλα λόγια: μάγο του «παραμυθιάζειν».
Μόνο που τελικά η επαφή του 
γάλλου Πρωθυπουργού με τον «μάγο», τον βοήθησε όσο βοηθάει μια «πατητή» κάποιον που πνίγεται. Κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης τύπου, ο Μανουέλ Βαλς που τις τελευταίες ώρες έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τον γαλλικό τύπο διότι ενώ το Παρίσι πνίγεται από τις πλημμύρες εκείνος τρώει λαβράκι στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης, άκουσε εμβρόντητος τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει την θέση των επικριτών του: «πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε όσο είμαστε μέσα, ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει 6 μέτρα πάνω από το έδαφος» ξεκίνησε να λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Και (σ.σ.: το χειρότερο) συνέχισε: «αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι σε μια δύσκολη στιγμή ο Μανουέλ επέλεξε να μην αναβάλλει αυτή την επίσκεψη, αλλά να είναι εδώ, φανερώνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τη Γαλλία»…
Με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε μέσα «στα μούτρα» του επίσημου καλεσμένου του αυτό ακριβώς που τον κατηγορούν. Οτι την ώρα που στο Λούβρο μεταφέρουν τα έργα τέχνης για να μην καταστραφούν, ο Πρωθυπουργός της συγκεκριμένης χώρας προτιμά να κάνει ψιλοκουβεντούλες για «οδικούς χάρτες συνεργασίας» με τον πρωθυπουργό που τον χρησιμοποιεί για να πουλήσει μούρη στους ψηφοφόρους.
Παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο την εξήγηση για το πώς κατάφερε να περάσει τις 7,500 σελίδες μέτρα αναίμακτα.
Νίκος Ζαχαριάδης-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά