Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

EX fucktor

Πόσο εύκολα μπορεί να διαλυθεί μια χώρα από τσαρλατάνους και... πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι μπροστά στην κάλπη! (Σας θυμίζει κάτι;)

Αν οι Αμερικανοί έκαναν δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα έπρεπε να μπουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το αποτέλεσμα θα ήταν ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» - και σήμερα ίσως όλη την υφήλιο να τη διοικούσαν οι κανονικοί ναζί. Την είχε δει τη δουλειά ο πρόεδρος Ρούζβελτ και φυσικά δεν έπεσε στην παγίδα. Βοηθούσε στη ζούλα τη Μεγάλη Βρετανία να αντέξει τις ισοπεδωτικές επιθέσεις του Χίτλερ, και μόλις οι Ιάπωνες του έκαναν τη χάρη και βύθισαν τον μισό αμερικανικό στόλο στο Περλ Χάρμπορ, μπήκε στον πόλεμο και τον καθάρισε. Απ’ την άλλη πλευρά, ο ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο άνθρωπος που έσωσε κυριολεκτικά την παρτίδα, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο πατέρας της Νίκης... έχασε τις εκλογές από κάτι απίθανους μετά τον θρίαμβό του και κατέληξε να τον γυροφέρνουν στο γιοτ του Ωνάση για σελέμπριτι. Συμπέρασμα:
Για να καταλάβεις ότι συχνά ο κόσμος δεν έχει δίκιο και ούτε ξέρει τι του γίνεται, και ότι η Δημοκρατία έχει την αχίλλειο πτέρνα της (αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι), δεν χρειάζεται να καταλήξεις στο... αναπάντεχο Brexit!!! Εδώ ψήφισαν ΟΧΙ σε δημοψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ με κλειστές τις τράπεζες! Και τώρα, μόλις έναν χρόνο μετά, άρχισαν να κλαίνε τη μοίρα τους. Ουσιαστικά το περσινό δημοψήφισμα θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ένα βαρύγδουπο Grexit από καραμπόλα, αν ο Τσίπρας δεν προλάβαινε τον καραδοκούντα Σόιμπλε, υπογράφοντας τα πάντα κι άλλα τόσα!

Να λοιπόν που η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι η θεραπεία διά πάσαν νόσον και μακακίαν - και, ναι, η Δημοκρατία έχει αδιέξοδα. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι μπροστά στην κάλπη... (Σας θυμίζει κάτι;) Αρκεί ένα μάτσο από σαρδανάπαλους για να πάνε έναν λαό στον γκρεμό! Ναι, ακόμη και τον αγγλικό!

Αποδείχθηκε ότι οι προβλέψεις είναι για μάγισσες και χαρτορίχτρες. Το μόνο σίγουρο είναι η αβεβαιότητα και η επιτακτική ανάγκη να είσαι έτοιμος ως πολίτης και κοινωνία να αντιμετωπίσεις ανά πάσα στιγμή νέα προβλήματα, που απαιτούν άλλη ματιά από εκείνη με την οποία έχεις εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα. Η κατάσταση επί της ουσίας λίγο απέχει από την εποχή που οι άντρες έβγαιναν πρωί-πρωί απ’ τη σπηλιά για να βρουν τίποτα φαγώσιμο, με τον φόβο μην τους φάνε οι δεινόσαυροι. Ετσι και σήμερα ο μέσος εργαζόμενος της δήθεν μεγάλης και πολύ δημοκρατικής Ευρώπης, της Μ. Βρετανίας συμπεριλαμβανομένης, δεν ξέρει αν αύριο θα έχει δουλειά, αν και πότε θα πάρει σύνταξη, τι αξία θα έχει το ακίνητό του, αν θα μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, τι θα απογίνουν αυτά και τα σχετικά. Και φυσικά του φταίει ο γείτονάς του. Οπως τώρα οι Αγγλοι που βγήκαν από την Ε.Ε. φοβούμενοι... μην μπούν οι Τούρκοι σε 20 χρόνια! Με τέτοια μυαλά η Ευρώπη μήπως πάει γυρεύοντας;

Καλά, δεν μιλάμε για τη χώρα μας που είναι πολιτικά και κοινωνικά τσίρκο, αλλά για την κανονική Ευρώπη που κατέληξε πολύ δημοκρατικά... να μην μπορεί να μοιράζει δυο γαϊδάρων άχυρα. Τόσοι και τόσοι σούπερ οικονομολόγοι των Βρυξελλών, που έδωσαν το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών στη μνημονιακή Ελλάδα, δεν καταλάβαιναν 5 χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα το ενάμισι τελευταίο έτος, ότι δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά που ξοδεύουν και μας χρεώνουν για τρεις γενιές; Τώρα θυμήθηκαν οι χάι τεκ ειδικοί της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ότι ήταν λάθος η συνταγή; Είτε δεν ήξεραν τι τους γίνεται, είτε ήξεραν και αδιαφορούσαν, είτε... καθόντουσαν και το συζητούσαν και άκρη δεν έβγαζαν! Και αντί να πετάξουν κλωτσηδόν απ’ τα Eurogroup τους «Βαρουφάκηδες» που τους (και μας) κορόιδευαν χυδαία 6 μήνες, από την αγωνία... μην ξηλωθεί το πουλόβερ, τώρα τους έφυγε όλο το μανίκι και κρατιέται με το ζόρι το παντελόνι!

 Μπορεί οι Αγγλοι να έχουν την τρέλα τους, αλλά και οι Ευρωπαίοι σκάβουν τον λάκκο τους.  Αν είχαν ρίξει τρεις σφαλιάρες εγκαίρως στους τρελο-Συριζαίους, τώρα ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αν είχαν περιορίσει τη λαθρομετανάστευση, αντί να προσκαλούν ένα εκατομμύριο στη Γερμανία, δεν θα είχε τρελαθεί το Μάντσεστερ και το Λιντς! Σε ποιον τομέα θέλετε; Θέρισαν οι παρανοϊκοί εξτρεμιστές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αθώους ανθρώπους, απειλώντας τους πάντες και τα πάντα, και αντί να τους έχουν πάρει στο κυνήγι απανταχού της Γης, όπως έκαναν οι Αμερικανοί για τους Δίδυμους Πύργους, κάθονται... και αυτοαναλύονται μήπως δεν έχουν κάνει αρκετά για να ενσωματωθεί και ο τελευταίος «Μαμελούκος» προκειμένου να τον βάζουν στα πριβέ σεξ μπαρ, μη θυμώσει και τα τινάξει όλα στον αέρα! Ε, ναι, τι να κάνουμε, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που δεν λύνονται με διάλογο, πόσο μάλλον δημοψηφίσματα! Αν ήταν έτσι, ο Γιωργάκης θα ήταν ήδη Πλανητάρχης!
Περιμένουμε όλοι και τα σημερινά στην Ισπανία και τα μεθαυριανά στην Αμερική για να δούμε αν ο Δυτικός Πολιτισμός έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνει κάτι για να διασωθεί από τον πολυσυλλεκτικό (!) αυτοϊκανοποιούμενο εαυτό του... Για να το πούμε και λαϊκά, πολλοί εξυπνάκηδες μαζεύτηκαν.

 Και στο τέλος, όχι απλώς έκαναν μια τρύπα στο νερό, αλλά έπεσαν και μέσα - και πνίγηκαν κιόλας. Στην τρύπα στο νερό! Πιθανότατα δεν ήρθε το τέλος της Ενωμένης Ευρώπης, που είναι ένα σχήμα από το οποίο όλος ο κόσμος περιμένει μια κάποια σανίδα σωτηρίας. Και η Μεγάλη Βρετανία θα τη βρει τη λύση, ακόμη κι αν μείνει η Αγγλία και η μισή Ουαλία. Για μας είναι που πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο, αφού ακυρώνεται ένα από τα βασικά μας επιχειρήματα (της συμφοράς), ότι πρέπει να μας ανέχονται, δηλαδή, για να μη διαλυθεί η Ευρωζώνη. Οπότε τώρα τι; Είναι σε κάτι ακόμα χρήσιμο το «πειραματόζωο» ή θα το πετάξουν στα αζήτητα όπως τα απόβλητα των ιατρικών εργαστηρίων; Εκτός κι αν δικαιωθούν μέσα στην παγκόσμια παράνοια τελικά κάτι Συριζαίοι «σοφοί» που παραμένουν νηφάλιοι πιστεύοντας στο κλασικό «και τι χειρότερο να πάθουμε;». Α, τίποτα δεν προεξοφλώ πια! Κι αν τους «σώσει» ο Ντόναλντ Τραμπ; Ετσι που στριφογυρίζει η μπίλια, ίσως ισχύει το  «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Οταν οι Εγγλέζοι συνειδητοποιήσουν τι συμφορά έφεραν για πάντα στην πιο δυναμική πρωτεύουσα (!) της Δύσης ο... Μπόρις και ο Νάιτζελ (ούτε κριτές σε σόου EX-Fucktor δεν θα τους βάζανε!), μπορεί να παραληρούν και να λένε... Alexis και πάλι Alexis! Θου, Κύριε! Δηλαδή αυτά ούτε ο Καρανίκας δεν θα τα ’κανε!

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά