Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

197 ανεύθυνοι

Λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αποτελεί πραγματικά ακραίο παραλογισμό, οτι υπάρχουν 197 βουλευτές που παριστάνουν πως δεν βλέπουν την καταστροφή που υποστηρίζουν με την ψήφο τους.

Διότι με την απλή αναλογική, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, αν σε αυτήν δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά το πρώτο και το δεύτερο κόμμα. Με τις δεδομένες πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά και με τα δεδομένα εκλογικά δεδομένα, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σχηματιστεί κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον, αν δεν αποφασίσουν να συνεργαστούν η Ν.Δ. με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Με την απλή αναλογική, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα θα συγκεντρώσουν περίπου 200 ψήφους. Και τις υπόλοιπες 100, θα μοιραστούν όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων θα

υπάρχουν τουλάχιστον δύο, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, που δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν σε κυβερνητικό σχήμα. Συνεπώς το πρώτο ή το δεύτερο κόμμα, δεν έχουν καμιά πιθανότητα να βρουν συμμάχους από τα μικρότερα κόμματα για να κατακτήσουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Και βεβαίως δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Αυτά γίνονται στην Γερμανία.

Δεν γίνονται στην Ιταλία.

Δεν γίνονται στην Ισπανία.

Και σίγουρα δεν γίνονται στην Ελλάδα...

Ας αφήσουμε λοιπόν τις θεωρίες και τους μαθηματικούς υπολογισμούς κι ας συμφωνήσουμε στα πραγματικά πολιτικά δεδομένα. Αν η απλή αναλογική ψηφιστεί με πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η τελευταία βιώσιμη κυβέρνηση που θα έχουμε να θυμόμαστε.

Αλλά ακόμη κι αν ψηφιστεί η απλή αναλογική με απλή πλειοψηφία στην Βουλή, τότε η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα είναι η τελευταία που θα έχουμε να θυμόμαστε. Και μετά θα επικρατήσει πολιτικό χάος...

Κι όλα αυτά σε μια χώρα, που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια για να ξεφύγει από την οικονομική καταστροφή και ο λαός της έχει υποστεί απίστευτες θυσίες για να μην ζήσει σκηνικό Αργεντινής ή Βενεζουέλας.

Κι όλα αυτά δεν τα βλέπουν οι 197 βουλευτές που δηλώνουν οτι ψηφίζουν την απλή αναλογική. Ή μάλλον παριστάνουν οτι δεν τα βλέπουν.

Και καλά... Η Χρυσή Αυγή την θέλει την καταστροφή. Το επιδιώκει το χάος.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι ΑΝ.ΕΛ αδιαφορούν για την καταστροφή, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην υπάρχει κυβέρνηση μετά από αυτούς για να μην αναγκαστούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Αλλά το ΚΚΕ; Η Ένωση Κεντρώων; Συμβάλλουν στη δημιουργία του χάους, μόνο και μόνο για να έχουν μερικές έδρες στην επόμενη Βουλή;

Δεν σκέφτονται οτι και οι έδρες δεν θα υπάρχουν στην Βουλή, αφού χωρίς σχηματισμό κυβέρνησης, η Βουλή διαλύεται αμέσως μόλις συγκροτηθεί;

Είναι πραγματικά λυπηρό, που λίγες μέρες πριν την κρίσιμη απόφαση, 197 βουλευτές συμπεριφέρονται με αυτόν τον ανεύθυνο τρόπο.

Είναι πραγματικά λυπηρό, οτι οι έλληνες επέλεξαν για εκπροσώπους τους, 197 ανεύθυνους.

Αλλά γι αυτό βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Διότι ανεύθυνοι έλληνες, ψηφίζουν ανεύθυνα κόμματα και ανεύθυνους βουλευτές...

Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά