Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Αν κάτι προέκυψε από τη συζήτηση για την αναλογική είναι το ότι ο Τσίπρας φοβάται το ΠΑΣΟΚ

Η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να βρει τις 200 ψήφους που απαιτούνται ώστε να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές η απλή αναλογική αποτελεί ίσως την πρώτη μεγάλη χαμένη μάχη τακτικής της πρωθυπουργίας του.
Μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε ουσιαστικά ποτέ κοντά στο να βρει τις 200 ψήφους, η σχετική συζήτηση στη Βουλή ήταν κάπως αδιάφορη και μάλλον χαμηλού επιπέδου, με τις κόντρες των πολιτικών αρχηγών να είναι και σε κάποιο βαθμό τεχνητά έντονες.
Αν πάντως προέκυψε μια είδηση από αυτές τις μέρες, είναι ότι...ο καιρός έχει γυρίσματα και είναι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φοβάται τις διαρροές ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ. Όχι τυχαία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους κυρίως κατά της Φώφης Γεννηματά, και δευτερευόντως κατά

του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ την ίδια αποστολή ανέθεσε και στον Βασίλη Λεβέντη.
Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν αρκετά καλά ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι τους δύσκολα θα μεταπηδήσουν στη Νέα Δημοκρατία αλλά πιο εύκολα θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα το οποίο οι περισσότεροι ψήφιζαν για δεκαετίες. Όταν μάλιστα διαφανεί ότι η εξουσία οριστικά χάνεται από τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να αναδεικνύεται ως τον πιο πιθανό εταίρο μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, ακόμα και σε επίπεδο στελεχών.

Αν μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ τολμούσαν να στείλουν στο σπίτι τους και μερικούς φθαρμένους δεινόσαυρους που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ (και της ελληνικής κοινωνίας), τότε ο πονοκέφαλος για τον σημερινό πρωθυπουργό θα δυνάμωνε... 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά