Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Έτσι έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία - Ποιος πρόδωσε τους κινηματίες

Ένας Τούρκος στρατιώτης αποκάλυψε, τηλεφωνώντας στην Αστυνομία, το σχέδιο για το πραξικόπημα, εξαναγκάζοντας τους συμμετέχοντες  να επισπεύσουν κατά 8 ώρες την έναρξή του! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί ''τσάτρα-πάτρα'', παρά την ''στρατιωτική εντολή'' που εξέδωσε από το ΓΕΕΘΑ ο  ηγέτης των στασιαστών ''Ειρήνη στη Χώρα'', υποστράτηγος Μεχμέτ Παρτικότς!
«Ο στρατός θα βγει εκτός του στρατοπέδου τα χαράματα. Θα κάνουν σφαγή για πραξικόπημα», φέρεται να είπε ο στρατιώτης στην αστυνομία , όπως αποκαλύπτεται μέσα από ενημερωτικό ρεπορτάζ της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT, όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά πολλά νέα στοιχεία και περιστατικά από την απόπειρα πραξικοπήματος, όπως το ότι ο υπογράφων την ''στρατιωτική εντολή'' είναι ο ηγέτης του πραξικοπήματος. 
Παρόλο που το κείμενο του φακέλλου της TRT έχει και χαρακτηριστικά προπαγάνδας ,γραμμένο για ''λαϊκή κατανάλωση'', έχει πολύ μεγάλη αξία διότι μέσα από αυτό παρουσιάζονται κομμάτια  που θα συμβάλλουν στην σύνθεση του παζλ
 
Όταν, από το τηλεφώνημα του στρατιώτη στην αστυνομία, αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους, οι οπαδοί της ''τρομοκρατικής οργάνωσης FETO'', (σ.σ.έτσι αναφέρει τους πραξικοπηματίες), πανικοβλήθηκαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν πιο νωρίς το σχέδιο κατάληψης.  
 
 <<Οι προδότες, που βγήκαν 8 ώρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο από το στρατόπεδο, απέτυχαν με τα μέτρα της Αστυνομίας, της 1ης Στρατιάς και την αλύγιστη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας>>, αναφέρει η κρατική ραδιοτηλεόραση. Δηλαδή η απόπειρα  προγραμμάτιζαν για τα χαράματα της 16ης Ιουλίου,  και αν  δεν αποκαλυπτόταν ώστε να επισπευσθεί υπό πανικό, τότε - κατά τους συντάκτες - θα πετύχαινε και τότε <<ο  τουρκικός λαός θα έμενε αντιμέτωπος με μια μεγάλη καταστροφή>>.
 
Με βάση αυτό και το σήμα των μελών των στασιαστών ( βλέπε πιο κάτω) συνάγεται ότι η πρώτη ενέργεια των πραξικοπηματιών έγινε γύρω στις 19.00, αντί στις 03 00 μετά τα μεσάνυχτα
 
Έδεσαν με ζώνη στο λαιμό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
 
Τα πρώτα σημάδια της απόπειρας πραξικοπήματος, αναφερεται στο αφήγημα, άρχισαν να εμφανίζονται με την κινητικότητα στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα, το βράδυ της 15ης Ιουλίου.
 
-Ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, και ανοίχτηκε πυρ από ελικόπτερο πάνω στους ανθρώπους που ήταν έξω.
 
 -Τα αεριωθούμενα πέταξαν από χαμηλά επί ώρες πάνω στην Άγκυρα.
 
 -Πυροβόλησαν κρίσιμα σημεία από ελικόπτερα και αεροσκάφη ενώ βομβάρδισαν ορισμένα μέρη και οδήγησαν τα άρματα μάχης πάνω σε ανθρώπους.
 
 -Δέχθηκαν βομβαρδισμούς επί ώρες τα κτίρια της Βουλής, το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, το κτίριο της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), η Διεύθυνση Ασφαλείας της Άγκυρα και το Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.
 
-Μια ομάδα προδοτών πήραν όμηρο τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.Ο στρατηγός Ακάρ που απόρριψε να υπογράψει το διάγγελμα δήθεν στρατιωτικής διοίκησης, ακινητοποιήθηκε με ζώνη που έδεσαν στο λαιμό του και δημοσίευσαν το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
 -Στο ανακοινωθέν αναφέρονταν ότι ο στρατός ανέλαβε την διοίκηση της χώρας.
 
Το πρώτο σήμα
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η  εντολή ''στρατιωτικής διοίκησης'' των στασιαστών που απεστάλη από το σύστημα μηνυμάτων του ΓΕΕΔ (ΓΕΕΘΑ), φέρει τις υπογραφές του ηγέτη τους ''Ειρήνη στη Χώρα'' υποστράτηγου Μεχμέτ Παρτικότς και του επιτελικού Ταγματάρχη Τζεμίλ Τουρχάν. 
 
Αυτή εστάλη σε μονάδες φίλα προσκείμενες, από το σύστημα αποστολής μηνυμάτων  του Γενικού Επιτελείου που είχαν καταλάβει.
 
 Η εντολή εστάλη στις 15 Ιουλίου και 15:22 τοπική ώρα και αποτελούνταν από 20 κεφάλαια και 3 σελίδες. Σύμφωνα με αυτή στις 03:00 θα ανέλαβαν την διοίκηση της χώρας και από τις 06:00 θα ξεκινούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας.Στα συνημμένα του ανακοινωθέν υπάρχουν οι λίστες του προσωπικού που θα αναλάβουν καθήκον στα δικαστήρια στρατιωτικής διοίκησης και άλλες αποφάσεις διορισμών.
 
 -Τις ίδιες ώρες η γέφυρα του Βοσπόρου και του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ έκλεισαν στην κυκλοφορία από μια ομάδα στρατιωτών. Έκλεισε και το Αεροδρόμιο Ατατούρκ.
 
 -Μετά από μερικά λεπτά μια ομάδα στρατιωτών κατέλαβαν την κρατική ραδιοτηλεόραση TRT.Οι πραξικοπηματίες απείλησαν το προσωπικό που ήταν στη βάρδια.Με απειλή όπλου αναγνώστηκε το παράνομο διάγγελμα.
 
Ο υπασπιστής που σκότωσε τον στρατηγό, πριν τον σκοτώσουν
 
Υπάρχουν όμως  άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια του παζλ, όπως μια αιματηρή σκηνή στο Αρχηγείο των Καταδρομέων :
 
 <<Ο πραξικοπηματίας υποστράτηγος Σεμίχ Τερζί που προσπάθησε να καταλάβει το Αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκε από τον υπασπιστή .  Ο υπασπιστής έπεσε μάρτυρας ( νεκρός ) στη συνέχεια με πυρά  αυτών που συνόδευαν τον προδότη υποστράτηγο.Μερικοί από τους στρατιώτες που συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να καταλάβουν το Αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, ομολόγησαν στις καταθέσεις τους: ότι μεταφέρθηκαν και εξοπλίσθηκαν στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς Εδώ μοιράστηκαν παραλλαγές, όπλα και άλλα υλικά.
 
Η κινητοποίηση του λαού 
 
Κάπου εδώ εγινε η παρέμβαση του Ερντογαν από το CNN Turk (δεν αναφερεται με λεπτομέρειες):<<Το παιχνίδι τους βγήκε στο φως όταν ο λαός ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τηλεόραση.Χιλιάδες πολιτών σε κάθε γωνία της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους και πλατείες έπειτα από την έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και απέτρεψαν το πραξικόπημα.>> αναφερεται σχετικά
 
 -Χιλιάδες πολίτες σε όλη την Τουρκία ξεχύθηκαν στους δρόμους με τουρκικές σημαίες στα χέρια τους και διατύπωσαν την αντίθεση τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.
 
 -Οι πραγματικοί στρατιωτικοί διοικητές άρχισαν να καλούν να επιστρέψουν στα στρατόπεδα τους, αυτούς που είχαν επιχειρήσει πραξικόπημα.
 
 -Με τη στήριξη και των πολιτών, συνελήφθησαν μερικοί από τους πραξικοπηματίες στην TRT και μερικοί άλλοι τράπηκαν σε φυγή. Και ξεκίνησε η κανονική μετάδοση.
 
 - Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών μετά από λίγο ανακοίνωσε ότι αποκρούστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.
 
-Ο  αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, του οποίου αγνοούνταν η τύχη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, διασώθηκε με επιχείρηση που διοργανώθηκε.
 
Τι δεν γράφει το κείμενο...
 
 Ολα τα περιστατικά  που αναφέρονται έχουν την άξια τους . Ωστόσο δεν περιλαμβάνει τίποτα από την επίθεση των καταδρομέων ''Μπορντό Μπερέ'' στο ξενοδοχείο που έμενε ο Ερντογαν στην Μαρμαρίδα , την διαφυγή του ούτε για την πτήση του μέσω Νταλαμαν στην Κωνσταντινούπολη. 
 http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά