Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Αλέξης Ρουβάς ή Σάκης Τσίπρας


Λένε ότι ο παρουσιαστής και τραγουδιστής και ηθοποιός Sakis θα ασχοληθεί με την πολιτική. Θα μπορούσε να γίνει βουλευτής και γιατί όχι, υπουργός. Κανένα πρόβλημα. Εδώ έγινε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί η νύχτα της Παρασκευής 8 Ιουλίου να καταγραφεί ως μία μεγάλη νύχτα. Μπορεί να μείνει στην Ιστορία. Οχι βέβαια γιατί ήταν ο τελικός του Χ-factor. Αλλά γιατί ίσως ήταν ο τελικός του Σάκη Ρουβά. Ως σόουμαν και διάφορα τέτοια εννοώ. Διότι δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές – και ούτε θέλω να μάθω για να μη συγχιστώ – τα σημάδια όμως δείχνουν μεγάλες πιθανότητες, όταν γίνουν, να είναι υποψήφιος. Οι φήμες πάλι το έχουν σίγουρο. Οτι θα κατέβει με τη ΝΔ μάλλον στο Υπόλοιπο Αττικής.
Προσωπικά, μου κλωτσάει περισσότερο ο εισοδισμός του Ρουβά στην αρχαία τραγωδία παρά στην πολιτική και τη Βουλή. Σιγά! Εδώ υπήρξε βουλευτής η Ραχήλ Μακρή…

Ετσι λοιπόν όπως τον έβλεπα στον τελικό, να προσπαθεί να ισορροπήσει την εκφορά του λόγου του ανάμεσα στα κακά ελληνικά του και τις ακόμη χειρότερες αγγλικούρες του, μια χαρά τον φανταζόμουν στο βήμα της Βουλής. Μη σας πω ακόμη ψηλότερα και, όπως βλέπεις, αριστερά. Στα υπουργικά. Ξανά σιγά! Εδώ είναι Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι δύο άντρες έχουν πολλά σημειολογικά κοινά πέρα από την ηλικία. Το βασικότερο όλων ότι και οι δύο έφτασαν στον κορυφή με τα ίδια εφόδια. Δηλαδή τίποτα. Το θέμα όμως είναι πού επενδύεις το τίποτα.
Με το να επενδύσεις σε μία πίστα ένα λαμπερό και χαμογελαστό τίποτα δεν κάνεις κακό σε κανένα. Ειδικά αν το πειρκυκλώσεις και το υποστηρίξεις με επαγγελματικότητα, δουλειά, αφοσίωση και συνέπεια.
Το να τυλίξεις όμως σε αυτό το μέλλον μίας χώρας λέγεται καταστροφικός εγωκεντρισμός. Το να πείσεις το κοινό σου ότι είσαι, χωρίς να είσαι, καλός τραγουδιστής και σόουμαν ή υποσχόμενος ηθοποιός είναι μέσα στη σύμβαση κατασκευής pop idols. Το να επιβάλεις ομως ότι είσαι αναμορφωτής της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου είναι έξω απο κάθε σύμβαση στοιχειώδους πολιτισμού.
Το να κάνεις τέχνη με «ματάκια» αποτελεί κλασική συνταγή στη σόουμπιζ. Το να κάνεις πολιτική με «ματάκια»» μοιάζει με κλασική περίπτωση αμετροεπούς αριβισμού.
Αυτο το απόλυτο X- factor της καψούρας της μάζας μπορεί να έχει εκ διαμέτρου αντίθετη διαδρομή. Οι ρουβίτσες προϋπήρχαν και πιθανότατα θα χρησιμεύσουν για να ανοίξουν τον δρόμο του Σάκη Ρουβά προς τη Βουλή. Οι «μπουτούδες» του Συντάγματος, όμως, οι νεαρές καλλιτέχνιδες που επενδύουν πολιτικά στο… βελούδο του πρωθυπουργικού βλέμματος και οι «φρεγάτες» που αλαλάζουν στην εκπομπή του Χατζηνικολάου πρόεκυψαν εκ των υστέρων – για να ανακόψουν την μεγάλη έξοδο του Αλέξη Τσίπρα.
Τελικά, η πιθανότητα καθόδου του Ρουβά στην κεντρική πολιτική σκηνή θα με εντυπωσίαζε τόσο όσο αν ο Τσιπρας τελείωνε μία δημόσια πολιτική ομιλία του με την κραυγή: «Είστε έτοιμοιοιοιοι;». Δηλαδή καθόλου!
 http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά