Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πρώτα περικοπές, μετά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Ενώ οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το κύμα των φόρων και των περικοπών σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να δείξει την... κοινωνική ευαισθησία του μοιράζοντας για πολλοστή φορά κάποια ψίχουλα και άφθονες υποσχέσεις. Αφού αποφάσισε πρώτα να περικόψει δραματικά το ΕΚΑΣ, τώρα μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι μοιράζοντας ευχολόγια και κάποια αντίδωρα ως φύλο συκής, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε το 30% των απωλειών που υπέστησαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Εξαγγέλλει για μια φορά ακόμα  δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους, μοιράζει ξανά ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά, επανασχεδιάζει τα προγράμματα για ανέργους που μόλις καλύπτουν το 20% των δικαιούχων και βέβαια υπόσχεται μια ακόμα σκληρή μάχη για να αναβαθμίσει τα εργασιακά  δικαιώματα. Προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τι έχουν υποστεί από την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης του και θα τον ευχαριστήσουν για τη μεγαλοψυχία του, να εξαγγέλλει κοινωνική πολιτική με ευχολόγια.

Δυστυχώς για  τον κ.Τσίπρα τα περιθώρια  για κοινωνική πολιτική είναι ελάχιστα έως μηδαμινή και υπεύθυνος είναι ο ίδιος και οι υπουργοί του που εξακολουθούν να παριστάνουν τους ανεύθυνους για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας.Με αντιφατικές  αποφάσεις,με ανοικτή υπονόμευση ακόμα και των ίδιων τους των αποφάσεων και με μέτρα που καρκινοβατούν  και δεν εφαρμόζονται, χρήματα για κοινωνική πολιτική δεν πρόκειται να βρεθούν.

Όταν για παράδειγμα η επέκταση της χρήσης των POS, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής δεν γενικεύεται, όταν δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες του δημοσίου δεν το υιοθετούν,τα έσοδα του κράτους θα συνεχίσουν να καρκινοβατούν. Όταν ακόμα και αυτές οι ελάχιστες προσπάθειες για επενδύσεις κολλούν στην ατέλειωτη γραφειοκρατία του δημοσίου ή στις αγκυλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα αναζητούμε σωτηρία στα υποτυπώδη επιδόματα ανεργίας, αντί να δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Η κοινωνία κ.Τσίπρα έχει κουραστεί, απογοητευτεί από τις ατέλειωτες υποσχέσεις σας χωρίς αντίκρισμα. Η δυσφορία και η δυσανεξία απέναντι σας δεν πρόκειται να μειωθεί με μια ακόμα δόση ανεκπλήρωτων οραμάτων που καταρρέουν υπό το βάρος της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες. Μπορεί να προσπαθείτε να μεταθέτετε, με τη γνωστή τακτική σας, την κατάσταση στο "παλιό κατεστημένο", αλλά οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι εσείς κυβερνάτε, εσείς έχετε την ευθύνη για αυτά που τους υποσχεθήκατε και για αυτά που τους φορτώσατε, για αυτά που δεν μπορείτε να κάνετε...
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά